Češi postoupili do semifinále! Zápas proti Kolumbii otočili ve druhé půli

Češi postoupili do semifinále! Zápas proti Kolumbii otočili ve druhé půli

Česká republika zvítězila ve čtvrtfinále mistrovství světa juniorů. Češi dokázali ve druhé polovině zápasu otočit nepříznivý vývoj utkání a zásluhou branek Marka a Novotného zvítězili 2:1. Skvělý výkon proti kousavému soupeři předvedl brankář Hauser, který má důležitý podíl na postupu do semifinále. V tom se Češi utkají se Španělskem.

Čtvrtfinále odstartovalo v dobrém tempu. Hned zkraje zápasu musel Hauser řešit ošemetné situace před svou brankou. Poradil si ale se všemi nástrahami, které mu aktivní kolumbijští hráči Mateo Rodriguez a Camargo připravili. Čechy mohl do vedení poslat Martínek, ale jednou ho zastavil brankář Castro a podruhé tyč.

Před Hauserem bylo i nadále poměrně živo. Taktika Kolumbijců spočívala v dlouhých přihrávkách za českou obranu. Nebezpečný byl Oviedo. V prvním poločase získali Češi výhodu dvou přesilových her, ty ovšem zůstaly bez využití, přestože Castro v bráně Kolumbie měl práce dost.

Také Kolumbijci měli jednu početní výhodu a Čechy proti Pinzonovi a Echeverrimu několikrát podržel skvělý Hauser. Půl minuty před koncem potom překulili Jihoameričané vedení na svou stranu, když se se smolnou tečí pro české barvy prosadil Daniel Uribe.

Po pauze vstoupili Češi do utkání jako vyměnění. Snažili se více držet puk a hrát zodpovědněji do obrany. Poločas odstartovali dvěma nebezpečnými útoky, z nichž ten druhý skončil vyrovnávací brankou Jana Marka.

Následně se hra více srovnala, bylo znát že žádný z týmů nechce udělat chybu. Ve třicáté minutě se ale Kolumbijci dopustili dalšího faulu a třetí nabídnutou přesilovku už Češi neodmítli. Budilovu střelu dorazil za Castra v brankovišti pohotový Tomáš Novotný.

Další šance měla Kolumbie. Samuela Rodrigueze ale vychytal Hauser, pro kterého to rozhodně nebyl nudný zápas. Horké chvilky prožíval nadále od 32. minuty. Kolumbijci hráli přesilovku a v brankovišti České republiky bylo horko. Národní tým ale tlak přežil a zbytek zápasu už dovedl do vítězného konce. Kolumbijci hrozili ještě v závěrečné powerplay, ovšem proti obětavé obraně českého týmu a skvělému Hauserovi byli krátcí.

Národní tým si zahraje o medaile. Před branami finále jej ve čtvrtek čeká tým Španělska, který postoupil přes Švýcarsko těsným poměrem 1:0.

Česko – Kolumbie 2:1 (0:1)

Branky: 22. Marek (Kvapil), 31. Novotný (Budil) – 20. Uribe

Sestavy

Česko: Král – Netušil, Martínek, Dětský, Kvapil – Marek, Mikulec, Budil, Petrus – Jarý, Galetka, Zdráhal, Novotný.

Kolumbie: Castro (Salamanca) – Pinzon, Gonzalez, Uribe, Escobar, Paez, Glauser, Samuel Rodriguez, Echeverri, Oviedo, Santiago Rodriguez, Mateo Rodriguez, Camango.

Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení:0:0.


Foto: Facebook / World Inline Hockey