Junioři na bronz nedosáhli, Itálii podlehli 2:6

Junioři na bronz nedosáhli, Itálii podlehli 2:6

Česká juniorská reprezentace zůstane na letošním mistrovství světa bez medaile. Národní tým prohrál se silnou Itálií 2:6. Soupeř si díky přesilovým hrám vypracoval brzy náskok dvou branek, který si dokázal udržovat prakticky do konce zápasu. V závěru už Čechy do hry nevrátila ani powerplay. Juniorská reprezentace zůstává po deseti veleúspěšných letech bez medaile.

Junioři jsou letos na světovém šampionátu bez medaile. V semifinále podlehli Itálii 2:6. Rozhodující náskok si soupeř českého týmu vypracoval už v úvodu první půle.

Čechy zlomily přesilovky. Hned po prvním vyloučení českého hráče se v přesilovce prosadil David Gatti. Nedlouho nato dostali Italové další přesilovku a i tu využili, když na 2:0 zvýšil Thomas Berthod. Následně už se po střele Dětského Češi radovali ze snížení, ale podle všeho o branku nakonec nešlo. Král měl i nadále hodně práce.

Čechy vrátil do hry na malou chvíli, Tomáš Zdráhal, ale na jeho úspěch dokázal za necelou minutu odpovědět Thomas Berthod – 1:3. Češi tak druhý poločas začali s dvoubrankovým mankem.

Zkraje poločasu měli Češi dvě velké šance na srovnání, ale Galetku i Netušila vychytal Olando. Další tlak trochu polevil a navíc rozhodčí udělili českému týmu další trestné minuty. Přesilovku pak zužitkoval Tobia Vendrame. Snížit dokázal Jan Mikulec, ale k dalším úspěšným zásahům se už Češi nedostali.

Italy podržel skvělý Olando a ve 33. minutě Davide Gatti zvýšil na 5:2 pro svůj tým. Nicméně národní tým zůstával ve hře a srdnatě bojoval i za velmi nepříznivého stavu. V závěru se ovšem nepodařilo využít dvojnásobné výhody, když se k přesilovce přičetla závěrečná powerplay. Naopak na konečných 6:2 uzavřel Riccardo dal Ben. Česko na medaili nedosáhlo a prohráli 2:6. 

Česko – Itálie 2:6 (1:3)

Branky: 18. Zdráhal (Novotný), 32. Mikulec – 7. Gatti (Biondi), 9. Berthod (Vendrame), 19. Berthod (Longhini), 29. Vendrame, 33. Gatti (Biondi), 40. Ben.

Sestavy

Česko: Král (Hauser) – Netušil, Martínek, Dětský, Kvapil – Marek, Mikulec, Budil, Petrus – Jarý, Galetka, Zdráhal, Novotný.

Itálie: Olando (Frigo) – Letizia, Vendrame, Berthod, Raccanelli, Gatti, Batistella, Rosso, Longhini, Dal Ben, Biondi, Sica.

Vyloučení: 4:2. Využití: 1:3.