Češky se probojovaly k branám finále! Drama rozhodla Kovářová

Češky se probojovaly k branám finále! Drama rozhodla Kovářová

České hokejistky se podívají do bojů o medaile. Čtvrtfinálové klání rozhodla ve 37. minutě Karolína Kovářová v přesilovce a Češky zvítězily 3:1. Podívají se tak třetí rok v řadě do semifinále.

Čtvrtfinále s Itálií načaly dobrou šancí Mlýnková s Jančovou, ale puk za čáru nedostaly. Pak začaly hrát překvapivě trochu více soupeřky a Škodová musela řešit ošemetné situace při šancích Speranzaové a Ciprianoové. Start Češek byl vlažnější, a tak si trenér Pančák vyžádal oddechový čas.

Ihned potom se do přečíslení dostaly Mlýnková s Dominikou Láskovou, která dorazila puk do brány. Národní tým přežil dvě oslabení, ale ve vlastní přesilovce se mu také nepodařilo navýšit vedení, i když hodně aktivní ve střelbě byla Mlýnková.

Ke konci poločasu Škodová mnoho práce v brankovišti neměla, ale ani na druhé straně nebylo nijak zvlášť čilo v brankovišti. Hra se odehrávala spíš ve středu plochy. Za zmínku stojí snad jen pokus Bisiové, ale česká brankářka ji vychytala.

Do druhé půle vstoupily Italky v bráně s Biondiovou. Po pauze Češky ubránily další přesilovku Itálie. Češky ale bez potíží odbránily situaci v nerovnovážném počtu hráček na ploše. Druhou branku mohly přidat Lásková i Mlýnková, ale nová italská brankářka chytala skvěle.

Vyrovnávací branku vstřelila po ojedinělém úniku české obraně Arianna Bisiová. Hned pak české hráčky přepnuly na vyšší obrátky a horko bylo opět před italskou brankou. Šance překulit vedení na českou stranu měly Vonková a Jančová, ale selhala jim mířidla.

S blížícím se koncem základní hrací doby začala být na hře znát z obou stran opatrnost a nervozita. Po velké šanci Berettaové dostaly Češky možnost přesilovky, kterou využila Karolína Kovářová. Dobývání české pevnosti ze strany Italek pak netrvalo dlouho, protože do prázdné brány umístila puk Michaela Jančová a Češky už mohly slavit.

Česko – Itálie 3:1  (1:0)

Branky: 10. Lásková (Mlýnková), 37. Kovářová (Lásková), 39. Jančová (Mlýnková) – 30. Bisiová

Sestavy

Česko: Škodová (Nenadálová) – Erbenová, Černá, Hájková, Knotková, Kovářová, Jančová, Kaplanová, Mlýnková, Lásková, Pipková, Vonková, Vopravilová

Itálie: Pompaninová (21. Biondiová) – Zaccheriniová, Speranzaová, Berettaová, de Roccoová, Bisiová, Rocellaová, Raiaová, Cipranoová, Toffanoová, Piccininiová

Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0.