Český tým zůstal před branami finále, s Itálií prohrál 2:3

Český tým zůstal před branami finále, s Itálií prohrál 2:3

Muži na zlatý hattrick nedosáhnou. V semifinále s Itálií prohráli těsně 2:3. Národní tým poslal do vedení Strýček, Italové ale do poločasu vyrovnali a po pauze otočili. Na 2:2 srovnával Bernad, jenže necelé čtyři minuty před koncem rozhodl Vendrame. Česko bude hrát v sobotu o bronz.

Utkání nezačalo nijak ofenzivně, i když poměrně brzy měl velkou šanci Přibyl, který orazítkoval tyč. Za Italy se snažil na druhé straně odpovědět Comencini, ale Brabec byl pozorný. Soupeř nebyl nijak významně nebezpečný, ale i Češi zpočátku velkými šancemi šetřili.

Pozoruhodně aktivní byla třetí formace, ale žádnému z trojice Lukáš Cik, Chamrád nebo Krudenc se Facchinettiho překonat nepodařilo. Česká herní převaha ovšem začínala být cítit.

Ve čtrnácté minutě se už skóre konečně pohnulo. Šebkovu excelentní nabídku využil kapitán Pavel Strýček. Na něj mohl navázat Šimo, ale ve dvou velkých šancích po sobě nejlepší český střelec brankáře nepřekonal. Čechy nevyužité šance mrzely, protože z ojedinělé akce se před koncem poločasu prosadil Emanuele Ferrari.

V polovině zápasu byl stav nerozhodný 1:1. Druhou část načaly velké šance Šebka a Ferrariho, ale ani jeden brankář puk ze sítě nelovil. Gólem skončilo až plácnutí do skákavého puku od Mattea Barsantiho. Následně se dvakrát do slibného zakončení dostal Chamrád, ale Facchinetti byl pozorný.

Zápas začal být nahoru-dolů. Další šance měli Šebek a Jakub Cik, ale italský brankář předvedl sérii velmi dobrých zákroků. Italové se kolem třicáté minuty úplně stáhli ze scény, český tým téměř nepřetržitě útočil.

Italové nemohli odolávat věčně a ve 32. minutě srovnal po přihrávce Loskota Jakub Bernad. Obrázek hry se poté okamžitě změnil. Po krátkém uklidnění hry dvakrát v řadě podržel Čechy Brabec proti Tombolatovi a Bellinimu.

Následně přes hráče prostřelil Brabce Tobia Vendrame a vrátil vedení 196 vteřin před koncem na stranu Italů, které už Češi nedokázali nijak vymazat. Při závěrečné powerplay Češi soupeře jak se patří zmáčkli a za Facchinettim zvonila tyč po střele Loskota, skóre se ale nezměnilo. Muži budou hrát, stejně jako ženy, o bronz.


Česko – Itálie 2:3 (1:1)

Branky: 14. Strýček (Šebek), 32. Bernad (Loskot) – 18. Ferrari (Barsanti), 23. Barsanti (Munari), 37. Vendrame.

Sestavy

Česko: Brabec – Strýček, Šimo, Loskot, Šebek – Sem, Fiala, J. Cik, Bernad – Přibyl, Chamrád, Krudenc, L. Cik

Itálie: Facchinetti – Vendrame, Pistellato, Munari, Carrer, Barsanti, Bellini, Rossetto, Lettera, Ustignani, Comencini, Ferrari, Sommadossi, Tombolato