Českým lvicím medaile těsně unikla, po líté bitvě s Kanadou prohrály 1:3

Českým lvicím medaile těsně unikla, po líté bitvě s Kanadou prohrály 1:3

Nádhernou bitvu s hořkým koncem odbojovaly české hráčky v zápase o bronz na mistrovství světa v inline hokeji. Češky do vedení poslala Katka Kaplanová, jenže ve druhé polovině zápasu byly Kanaďanky o kousíček efektivnější a otočily utkání na 3:1 ve svůj prospěch. Dokonce přestály i drtivý tlak v posledních minutách utkání. Česká republika končí čtvrtá.

Češky se hned v prvním střídání dostaly do přečíslení a Lásková se dokonce radovala z gólu, ale rozhodčí přerušil hru o zlomek vteřiny dříve. Šance v úvodu zápasu byly k vidění na obou stranách a hrál se poměrně otevřený hokej.

České hráčky svou převahu v úvodních minutách přetavily v branku, když se samostatně prosadila Katka Kaplanová. Stejná hráčka se podruhé individuálně dostala ke gólovce i později, ale byla faulována a Češky hrály přesilovku. V ní měly příležitost navýšit vedení Mlýnková i Kovářová, ale brankářka Fisherová byla pozorná.

V závěru dvacetiminutovky už začaly zlobit také Kanaďanky, obzvlášť aktivní Powerová a Škodová musela předvést řadu zákroků. Poradila si ale i s dvojitou dorážkou Bonelloové. Do polořasu si tak dívky odnesly vedení 1:0.

Jenže hned po pauze srovnala dalekonosnou střelou skóre Samantha Shirleyová. Následně měly navrch zase Češky, které si i vybojovaly přesilovku, ale Fisherová udržela stav 1:1. Pak se ovšem situace otočila a proti třem hrály Kanaďanky. České holky ale oslabení ubránily, i když za Škodovou dvakrát zvonila tyč.

Poté měly gólové šance i Češky, největší si krásným sólem vypracovala Erbenová, ale Fisherová zasáhla. Nebezpečná ve střelbě byla i Vonková, jenže z gólu se radovaly Kanaďanky, když se prosadila Alyssa Baldinová.

Češky se ale rozhodně nepoložily, naopak Fisherová měla ještě více práce a česká aktivita vyústila v další přesilovku, ve které si první formace připravila velké množství šancí. Kanaďanky se ovšem z drtivého tlaku dokázaly vymanit a odskočit zásluhou úniku Sarah Powerové na 3:1 necelých pět minut před koncem.

Ani tato branka ovšem české bojovnice nepoložila. Kaplanová s Mlýnkovou se dostaly do dalších šancí. Kanaďanky ustrnuly v zoufalé snaze vyhazovat puk přes celé hřiště, což jim i při drtivém tlaku v závěrečné hře bez brankářky stačilo.


Česko – Kanada 1:3 (1:0)

Branky: 7. Kaplanová – 21. Shirleyová, 31. Baldinová, 36. Powerová (Fergusonová)

Sestavy

Česko: Škodová – Kovářová, Černá, Pipková, Jančová, Vopravilová, Knotková, Hájková, Erbenová, Vonková, Kaplanová, Lásková, Mlýnková

Kanada: Fisherová – Bonelloová, Shirleyová, Learyová, Jarellová, Ludolphová, Clarkeová, Sorbaraová, Hoová, Powerová, Baldinová, Fergusonová, Andresová, Griggová, Leavensová

Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0.