Brankář hokejové Slavie pokukuje po extralize a rád by se vrátil k inline hokeji: Mám jen skvělé vzpomínky, říká

Brankář hokejové Slavie pokukuje po extralize a rád by se vrátil k inline hokeji: Mám jen skvělé vzpomínky, říká

Hokejový brankář pražské Slavie Dominik Frodl patří k nejlepším v české WSM lize. Není proto divu, že pomýšlí na postup v kariéře o další úroveň výš. Jednadvacetiletý brankář měl naposledy ve středu blízko k tomu, aby vychytal Jágrovo Kladno, když si připsal 13 úspěšných zásahů. Pokud by to šlo, rád by se vrátil k inline hokeji. Coby reprezentační brankář získal bronz na MS IIHF v Bratislavě a v Argentině byl juniorským mistrem světa.

Nedávno jste si zachytal proti Jaromíru Jágrovi, jaké to bylo?

V první řadě bych chtěl říct, že nás mrzí, že jsme nezískali tři body. Dělilo nás od toho pět minut. Byl zážitek zahrát si takové utkání, já jsem moc plných stadionů ještě nezažil. Nebudu říkat, že jsem v hlavě neměl, že hraju proti Jágrovi. Chtěl jsem týmu po dvou nevydařených zápasech pomoct. Myslím, že od tohoto výkonu se můžu odrazit. 

Slavia se ve WSM lize pohybuje kolem šestého místa. Panuje s umístěním spokojenost?

Myslím si, že letos je první liga vyrovnaná. Slavia se pohybuje kolem čtvrtého, pátého, šestého místa. To byl před sezónou cíl. Sezóna se samozřejmě mohla vyvíjet lépe, ale věřím, že play off začneme doma.

Vy sám se cítíte ve formě?

Jsem rád, že dostávám důvěru a chytám docela dost. Začátek sezóny nebyl úplně optimální, ale v průběhu sezóny jsem se dostal do dobré formy. Myslím, že to není propadá. (smích)

Druhý rok jste jedním z nejlepších gólmanů WSM ligy. Není vám už malá?

Nebudu lhát. Stejně jako každý sportovec si dávám vyšší a vyšší cíle. Rozhodně bych neřekl, že je mi tato liga malá. Navíc to není jen o mé práci, ale také o spoluhráčích. Chytat za slávistickou obranou je nejspíš jiné, jako chytat například za obranou Benátek. Jsem rád, že se mi daří a vezu se v popředí statistik. Třeba se v příští sezóně posunu výš.

Přemýšlíte už nad tím, že opět obujete inline hokejové brusle?

Inline hokej s klukama chytám od té doby, co jsem byl prvoročák ve starším dorostu. Je tam super parta v tom týmu. Když jsem začal chytat, tak jsem byl jasně nejmladší. To byl tým okolo kluků, co hráli inline hokej na vysoké úrovni. Je to něco jiného než hokejová parta.

Co vás na inline hokeji láká?

Je to skvělý sport. Velká sranda, před tréninkem a po něm si můžeš dát pivo. To mě láká. Chtěl bych samozřejmě inline hokej hrát, ale záleží to i na ostatních okolnostech. Nevím, co se bude dít. Chtěl bych si v létě zase zachytat.

V inline hokeji jste chytal MS juniorů, na MS IIHF jste byl třetí. Vzpomínáte na to? Vracíte se k tomu?

Ano, jsou to hezké vzpomínky. Doteď můžu inline hokeji poděkovat i za to, že bych se například jen tak nepodíval do Argentiny. Nebudu lhát, je to také jeden z důvodů, proč jsem to začal chytat. Měl jsem, mimo jiné, vidinu toho, že se ve světě někam podívám. To je zážitek na celý život. Někdo řekne, že je to blbej inline hokej, ale já na to rád vzpomínám. A mám krásný pocit mistra světa, stejně tak budu vzpomínat na medaili z MS IIHF.