Mistrovství světa Masters a Veterans klepe na dveře!

Mistrovství světa Masters a Veterans klepe na dveře!

Se začátkem nové sezony inline hokeje se také blíží Mistrovství světa Masters a Veterans, které se letos odehraje v České republice, konkrétně v Přerově a Novém Jičíně, a to od 14. do 19. května 2018.

V rámci kategorie Masters jde již o třetí šampionát, který se odehraje v Česku. Kategorie Masters, tedy hráči od 38 let nahoru, se odehraje v přerovské MEO Areně. Známí jsou taktéž i účastníci turnaje, kterými jsou Česko, Usa, Itálie, Švýcarsko, Kanada, Francie, Slovinsko, Velká Británie, Slovensko, Německo, Maďarsko, Austrálie a Švýcarsko. Hodně se bude očekávat především od domácího výběru Česka, který před rokem obhájil zlaté medaile, když v italském Bolzanu porazil ve finále USA

Kategorie Veterans se pak u nás odehraje premiérově. Zápasy kategorie pro hráče od 45 let se odehrají na novojičínském zimním stadionu. Turnaje se zúčastní Slovensko, USA, Česko, Kanada, Francie, Velká Británie, Itálie, Austrálie, Německo a Nový Zéland. Titul budou pro změnu obhajovat hráči Slovenska, kteří si taktéž ve finálovém utkání poradili s týmem USA. Čeští veteráni si v italském prostředí také nevedli špatně, v utkání o bronz udolali Kanadu a brali tak třetí místo.

Další informace o turnajích, včetně rozpisu utkání v základních skupinách, najdete na oficiálním webu