V první lize byly v neděli k vidění gólové hody

V první lize byly v neděli k vidění gólové hody

V neděli pokračovala zápasy ve východní a střední divizi 1. liga inline hokeje. Na programu bylo celkem sedm duelů, které připravily příchozím divákům vynikající podívanou. V rámci soubojů východní divize padalo obrovské množství branek, v divizi Střed se poté dvakrát představili na palubovce hráči Lomnice nad Popelkou, kteří rovněž nezůstali s produktivitou pozadu.

Divize Východ

Celý nedělní program východní divize odstartovali hráči Břeclavi, kteří naprosto přejeli svého soupeře z Valašského Meziříčí. Břeclavský gólman pochytal veškeré pokusy svého protivníka a připsal si nulu do svých statistik. Skvělý výkon svého brankáře podpořili také hráči v poli, jenž se do sítě Valašského Meziříčí trefili hned šestnáctkrát.

Patnáct branek na jedné straně hřiště padalo i v dalších dvou kláních. Zápas mezi hráči Hranice a Uherského Hradiště však nebyl tak jednoznačný. Medvědi se rovněž přiblížili desítce vstřelených branek, ale nakonec zůstali těsně pod touto hranicí. Uherskohradišťští nakonec zvítězili 15:9.

Jasným výsledkem skončil také zápas mezi Jičínem a Olomoucí a znovu to byl domácí celek, jenž se nakonec radoval z výhry a tedy z bodů, které přidal do prvoligové tabulky. Jičínští dovolili Olomouci pouze jedinou branku, sami poté šestnáctkrát překonali soupeřova gólmana.

V rámci posledních dvou duelů převzali vítězné otěže celky vedené jako hostující. Lvi z Břeclavi slavili svou druhou výhru dne, když dokázali přetlačit hráče Hranice poměrem 13:8. Hráči Hranice si tak z nedělních klání neodváží jediný bod.

Lepší střelecký výkon předvedl v posledním nedělním měření sil Tajfun Valašské Meziříčí, avšak ani jeho pět vstřelených branek jej po závěrečném hvizdu těšit nemohlo. Proti byli tentokrát soupeři z Uherského Hradiště. Ti zaznamenali největší počet vstřelených branek v rámci neděle, když dokázali vstřelit hned 24 gólů a po pěti zápasech tak zůstávají neporaženi.

Výsledky nedělních zápasů v rámci divize Východ


Divize Střed

Skupina Střed nabídla v neděli pouhé dva duely, které však nevybočily ze zajetých kolejí, které nastavila sousední divize.

Poprvé do své soutěže vstoupili hráči Lomnice nad Popelkou, na něž čekaly hned dva duely v řadě. Úvodní měření sil s celkem Spartak Polička však nedopadlo pro hráče Lomnice nad Popelkou podle představ, padli desetigólovým rozdílem poměrem 3:13. Hokejisté Spartaku se tak osamostatnili na první příčce své skupiny.

Napravit své zaváhání mohl tým z Lomnice hned záhy proti Hlinsku a tentokrát se již po závěrečném hvizdu z vítězství radovali. Svého soupeře přehráli 9:4 a zařadili se tak do skupiny týmů se třemi body.

Po neděli tak divizi Střed vede tým z Poličky, následován trojicí, již tvoří Lomnice nad Popelkou, Chrudim a Úhřetice.

Výsledky nedělních zápasů v rámci divize Střed