Prague Rats proměnili zápas ve Zlíně v exhibici

Prague Rats proměnili zápas ve Zlíně v exhibici

Celkem sedmnáct branek padlo v utkání Zlína s Prague Rats. Hosté předvedli vynikající a efektivní výkon, který okořenili celkem třinácti góly. Zlín zůstává po prohře s Roller Stormem a Prague Rats bez bodů. Hosté zůstávají po dvou utkáních stoprocentní.

Pražané vstoupili do zápasu skvěle a již na začátku druhé minuty se zásluhou Petra Kafky, jenž využil povedenou přihrávku Šinágla, dostali do vedení. Neuplynulo ani dalších pět minut a Rats zvýšli svůj náskok na rozdíl dvou branek. Tentokrát to byl Jiří Brandejský, jenž nadvakrát překonal Hufa a přidal druhou branku hostů. Rats ve své aktivitě neustávali, naopak. V desáté minutě měl sice Šinágl smůlu, když jej na čáře vychytal Huf, o dvě minuty později se však pražský celek mohl radovat potřetí. Krásnou kombinaci zakončil po Kafkově přihrávce ranou do prázdné brány Tomáš Rubeš, jenž tak uzavřel skóre první čtvrtiny.

Nástup do druhé části hry sice hosté neměli tak raketový, přesto se v 16. minutě dočkali dalšího zásahu, který po dalším rozboru domácí obrany vsítil do prázdné brány Martin Tvrzník. Uplynula navíc jen minuta hry a domácí dostali pověstného „bůra“. O pátý zásah do Hufovy sítě se postaral svojí druhou branku v utkání Tomáš Rubeš. Aby toho pro Devils nebylo málo, o malou chvíli později hráli oslabení, které dokázal v šestou branku Rats přetavit přesnou ranou Petr Šinágl. Za jednoznačného stavu se přece jen Zlínu podařilo přidat první čestný úspěch. Tomáš Pavlůsek využil přihrávky Valáška a opět to tak bylo o pět gólů. Ani to ale pražský gólostroj ve druhé třetině nezastavilo, hosté stihli přidat do poloviny zápasu svou sedmou branku. Opět to byla akce až do prázdné brány, na jejímž konci byl po Kafkově přihrávce Tomáš Rubeš, který tak zakončil hattrick.

Jestli měli Rats skvělý vstup do začátku zápasu, tak o jeho druhé polovině to platí dvojnásob. Uplynulo totiž jen 23 vteřin, když další krásnou akci po ose Kafka - Šinágl - Tomáš Rubeš zakončil svojí čtvrtou trefou poslední jmenovaný. Domácí dostali hned vzápětí výhodu přesilovky, tu však nevyužili. Naopak, sami Devils si o chvíli později vyzkoušeli hru v oslabení a opět inkasovali. Tentokrát to byl Jan Kolinger, který, ač jindy brankář, dnes dostal šanci v útoku a využil ji na jedničku. Domácím vzápětí opět svitla naděje na čestný zásah, když byl vyloučen hostující Martínek. Domácí ale svoji přesilovku znovu nevyužili a navíc nechali svého soupeře skórovat, když se po další Kafkově přihrávce přesně trefil Martin Tvrzník. Před koncem druhé čtvrtiny ještě mohl přidat jedenáctou branku hostů Kafka, jenž ujížděl na vystřídavšího gólmana Stojara, proti tomu ale neuspěl.

Lepší vstup do poslední části hry měli výjimečně domácí. Nejprve dokázali Devils konečně využít svoji přesilovku, když se po Klhůfkově přihrávce přesně trefil Michael Hlaváč. Jen o 24 vteřin později vsítili domácí i svůj třetí zásah, kotouč poslal za Michajlovova záda Jan Vyoral. Hosté ale jako by se v ten moment stihli probrat a opět spustili svůj ofenzivní kolotoč. Během minuty a 45 vteřin se trefili Petr Kafka a Antonín Valda, aby právě Petr Kafka dalším gólem zakončil svůj hattrick. Hosté vedli již o deset gólů a utkání si doslova užívali. Přesto měli poslední slovo domácí Devils. Pavel Klhůfek si po asistenci na Hlaváčovu branku připsal i vlastní přesný zásah a uzavřel tak stav skóre na konečných 4:13.


Ohlasy trenérů doplníme později.


05.05.2018 16:00| 1.kolo| Zlín| 23 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Prague Rats
4:13
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:2 | SHG: 0:2
Rozhodčí: Adam Kika, Petr Sedlák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:14IHC Prague Rats-0:1Petr KafkaPetr Šinágl
05:48IHC Prague Rats-0:2Jiří BrandejskýViktor Martínek
11:34IHC Prague Rats-0:3Tomáš RubešPetr Kafka
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:45IHC Prague Rats-0:4Martin TvrzníkPetr Šinágl, Petr Kafka
16:53IHC Prague Rats-0:5Tomáš RubešPetr Šinágl
18:20IHC Prague RatsPPG0:6Petr ŠináglPetr Kafka
20:29IHC Devils Zlín-1:6Tomáš PavlůsekLukáš Valášek
22:19IHC Prague Rats-1:7Tomáš RubešPetr Kafka, Petr Šinágl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:23IHC Prague Rats-1:8Tomáš RubešPetr Šinágl, Petr Kafka
27:56IHC Prague RatsPPG1:9Jan KolingerAntonín Valda, Ondřej Lechner
31:55IHC Prague RatsSHG1:10Martin TvrzníkPetr Kafka
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:11IHC Devils ZlínPPG2:10Michael HlaváčPavel Klhůfek, Jaroslav Janeba
37:25IHC Devils Zlín-3:10Jan Vyoral
38:36IHC Prague RatsSHG3:11Petr Kafka
39:53IHC Prague Rats-3:12Antonín ValdaJiří Brandejský
40:21IHC Prague Rats-3:13Petr KafkaMartin Tvrzník
41:38IHC Devils Zlín-4:13Pavel KlhůfekTomáš Pavlůsek