Olomouc v přestřelce přemohla Boskovice, padlo 13 gólů

Olomouc v přestřelce přemohla Boskovice, padlo 13 gólů

Olomouc – Pořádná přestřelka byla k vidění na olomouckém zimním stadionu v sobotu odpoledne. Domácí Eagles sice po první čtvrtině prohrávali s Boskovicemi 1:2, vývoj utkání ale posléze zcela obrátili. Střelecky se jim dařilo hlavně ve druhé části, kdy se prosadili šestkrát. Nakonec v hanácké metropoli padlo celkem 13 branek. Olomoučtí pokořili Boskovice 9:4.

Boskovice vstoupily do zápasu aktivně. Šmíd se obtočil kolem olomoucké branky, k zakončení ale nakonec vůbec nedošlo. Na druhé straně prověřil Sršeň ránou do hrudi Külzera. Na konci třetí minuty se poprvé měnilo skóre. Po ose Šoukal – Špok obdržel kotouč David Šebek a na jeho pokus směřující k tyči Vágner nedosáhl. Olomoučané odpověděli poměrně záhy. Přihrávku Tomáše Sršně využil David Roupec, který, ač hraje na pozici beka, předvedl povedený ofenzívní výlet.

V deváté minutě se v obrovské příležitosti ocitl Ladislav Šoukal, kousíček od brankové čáry ale trefil pouze Vágnera, jenž se proti němu stačil přesunout. Podobně dopadl i Šmahel, i jeho nebezpečnou střelu dokázal olomoucký muž s maskou úspěšně zlikvidovat. V 11. minutě se znovu prosadili Boskovičtí. Špok se Šmídem vytyčili místo pro střelbu Davidu Šebkovi a hostující kapitán a hrající trenér v jedné osobě přidal svou druhou odpolední branku. Vágner zůstal jen zkoprněle klečet na zemi.

Olomouc vyrovnala necelou minutu po začátku druhé čtvrtiny. Jakub Čuřík se pomazlil s pukem, objel s ním bránu a pak ho předložil napravo číhajícímu Pavlu Handlovi. Na jeho střelu švihem Külzer nedosáhl. Vzápětí poslal domácí celek do vedení dost kuriózní moment. David Roupec napálil puk na Külzera přes tři čtvrtiny hřiště a boskovický gólman střelu nedokázal zastavit. Vybral si tak slabou chvilku. Další ošemetné okamžiky vezl pro Boskovické Handl. Uměním svých rukou se proháčkoval před branku, kde ale puk za jejího strážce nezvedl. Neuspěl ani při dalším snažení.

V 18. minutě předvedl pohlednou individuální akci Lubomír Vích. Bez ztráty puku objel bránu a zakončil do míst, kam Külzer nedosáhl ani svým betonem ani svou lapačkou. Následně vymyslel Handl šanci pro Jindřicha Zítku a Boskovice inkasovaly popáté. Na rozdíl dvou branek snížil Marek Pilát, za jehož pokusem k tyči se Vágner natahoval marně.  Jindřich Zítka kromě vstřelení branky branku rovněž připravil. Z levého rohu útočné poloviny hřiště nalezl Lubomíra Vícha. Ten si povyjel do středu plochy a rozvlnil síť v horní části branky. Do konce druhé části přidali domácí ještě jednu branku. Handl pasem za obranu nasměroval do sóla Jakuba Čuříka, který si pohrál se svou poslední překážkou a zvýšil na 7:3 z pohledu Eagles.

Začátek třetího dějství znamenal střídání v boskovickém brankovišti. Külzera nahradil Schejbal. I jeho ale olomoučtí střelci dokázali překonat. Poprvé se to v 27. minutě podařilo Tomáši Sršňovi, který využil liknavé rozehrávky obránců, vystihl ji a předvedl přesnou ránu mezi gólmanovy betony. Pak Adam Schejbal lapačkou vychytal Handla, po další ráně stejného hráče mu pomohla branková konstrukce. O poslední trefu domácích v utkání se postaral v 34. minutě David Roupec. Adolf ofenzívně laděnému obránci poslal puk mezi tři soupeře a Roupec ranou pod víko zkompletoval hattrick.

Boskovice v poslední čtvrtině už jen kosmeticky upravily skóre. Ve vlastním oslabení ujel obraně Olomouce Marek Pilát a puk po jeho pokusu proklouzl pod Vágnerem. Olomouc přemohla Boskovice 9:4.

Ohlasy po utkání:

Stanislav Cik (IHC Eagles Olomouc): Boskovice jsou rok od roku lepší. Mají v týmu mladé a bruslivé kluky. To, že nám tam spadlo tolik branek, je více méně dílo štěstí. Soupeř hrál dobře, celkově to byl dobrý zápas. Hlavně se hrálo bez nějakých záludností.

David Šebek (HC Boskovice inline): Nehráli jsme špatně, bohužel, na výhru to nestačilo. Soupeř ukázal svou kvalitu, nastřílel nám devět branek a právě především díky své produktivitě zvítězil. 



05.05.2018 16:00| 1.kolo| Olomouc
IHC Eagles Olomouc
IHC Eagles Olomouc
HC Boskovice
9:4
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:2
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:56HC Boskovice-0:1David ŠebekMartin Špok, Ladislav Šoukal
04:04IHC Eagles Olomouc-1:1David RoupecTomáš Sršeň
10:31HC Boskovice-1:2David ŠebekMartin Špok, Lukáš Šmíd
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:58IHC Eagles Olomouc-2:2Pavel HandlJakub Čuřík
13:31IHC Eagles Olomouc-3:2David RoupecLubomír Vích
17:45IHC Eagles Olomouc-4:2Lubomír Vích
18:55IHC Eagles Olomouc-5:2Jindřich ZítkaPavel Handl
20:48HC BoskoviceSHG5:3Marek PilátDavid Šebek
22:42IHC Eagles Olomouc-6:3Lubomír VíchJindřich Zítka
23:55IHC Eagles Olomouc-7:3Jakub ČuříkPavel Handl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:28IHC Eagles Olomouc-8:3Tomáš Sršeň
33:03IHC Eagles Olomouc-9:3David RoupecJaroslav Adolf
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
44:02HC BoskoviceSHG9:4Marek Pilát