Uherský Brod nezvládl ani druhý zápas a padl se Storm Praha po výsledku 2:7

Uherský Brod nezvládl ani druhý zápas a padl se Storm Praha po výsledku 2:7

Uherský Brod - Domácí se i ve druhém sobotním utkání střetli s celkem z hlavního města. Po prohře s Rats však nestačili ani na Roller Storm, kterému se naopak úvodní hrací den vydařil nadmíru, z východu Moravy si veze domů pět bodů.

Zápas začal pomalým tempem, obě mužstva již měla za sebou jedno odehrané utkání. Avšak na první branku se nečekalo dlouho a ve třetí minutě otevřel skóre Jakub Frodl, kdy Vráblík skvěle zavezl puk do útočného pásma. Následně šli domácí po vyloučení Janoty do oslabení a paradoxně v něm mohli vyrovnat, avšak Hložánek před Frodlem neuspěl. Na sklonku první čtvrtiny se opět prosadili hosté a to brankou Petra Matejčeka.

Na začátku druhé čtvrtiny se již prosadili i domácí a to zásluhou Radima Budila. Následovala pasáž, kdy se hodně vylučovalo, nejprve šel na trestnou lavici Würtherle. Brod však dlouho přesilovku nehrál, protože za sekání byl vyloučen Popelka a po minutě hry jej následoval Janota za podražení. Další branku přinesla až dvacátá minuta, kdy se za hosty prosadil Martin Matějček, kdy přišel z tlaku Brodu protiútok a Haloda kapituloval potřetí v zápase.

Úvod třetí čtvrtiny přinesl šance, nejprve Würtherle neuspěl před Halodou a na druhé straně se ocitl v šanci Gazda, ale výtečně chytající Frodl zastavil jeho šanci svými betony. Uherský Brod trápila nepřesnost ve střelbě a neproměňování šancí. A tak začal opět trestat hostující tým, který přidal v druhé polovině třetí čtvrtiny dvě branky, nejprve se trefil hrající trenér Pavel Würtherle a následně Martin Matějček, který dal svou druhou branku v zápase. U první branky v této třetině si připsal asistenci i brankář hostů, Dominik Frodl.

Ve čtvrté třetině dal o sobě vědět dalším dobrým zákrokem Frodl, který zastavil puk lapačkou. Frodl následně asistoval svou druhou asistencí u další branky, kterou vstřelil Zdeněk Petráš. Uherský Brod v tuto chvíli prohrával o pět branek, a přesto se ještě dokázal prosadit brankou Marka Halody, avšak to již bylo ze strany domácích v tomto zápase vše. Ve 41. minutě ještě upravil konečný výsledek svou druhou trefou Zdeněk Petráš. V závěru zápasu následovalo podražení od domácího brankáře, za které šel odpykat trest Popelka. Strom Praha přesilovou hru nedokázal využít a v poklidu dohrál zbývající část utkání.  


Ohlasy po utkání:

Jan Heča (trenér, Uherský Brod): „Očekávali jsme od zápasu rozhodně více, především vyrovnanou partii a vítězství. Bohužel nás srážely neproměněné šance a nepřesná střelba. Druhým faktorem byl výkon hostujícího brankáře, který jim velmi dobře zachytal. Do dalších zápasů se musíme poučit a zlepšit se v proměňování šancí!“

Pavel Würtherle (trenér, Roller Storm Praha): „Byl to druhý zápas během jednoho dne a tempo bylo o něco pomalejší. Vyzdvihl bych zejména výkon našeho brankáře, který skvěle zachytal a dokonce si připsal dvě asistence během zápasu. Celkově se nám dařilo a hráli jsme jako jeden celek. Důležitá byla komunikace a hra z obrany.“



05.05.2018 16:00| 1.kolo| U. Brod| 10 diváků
IHC Uherský Brod
IHC Uherský Brod
IHC Roller Storm Praha
2:7
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Šiška, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:18IHC Roller Storm Praha-0:1Jakub FrodlJan Švejda, Pavel Würtherle
10:49IHC Roller Storm Praha-0:2Martin MatějčekZdeněk Petráš
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:34IHC Uherský Brod -1:2Radim BudilDavid Pavlůsek
20:01IHC Roller Storm Praha-1:3Martin MatějčekDominik Bílek, Zdeněk Petráš
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
32:41IHC Roller Storm Praha-1:4Pavel WürtherleJan Švejda, Dominik Frodl
33:23IHC Roller Storm Praha-1:5Martin MatějčekZdeněk Petráš
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:12IHC Roller Storm Praha-1:6Zdeněk PetrášFilip Bílek, Dominik Frodl
39:22IHC Uherský Brod -2:6Marek HalodaJan Mikulec
41:23IHC Roller Storm Praha-2:7Zdeněk PetrášDominik Bílek