Po Boskovicích si Přerov poradil také s Brnem a má ze dvou zápasů šest bodů

Po Boskovicích si Přerov poradil také s Brnem a má ze dvou zápasů šest bodů

Přerov – Dva domácí zápasy, plných šest bodů. Přerov si po výhře nad Boskovicemi dokázal poradit také se soupeřem z Brna. Tentokrát se však úspěch „Soviček“ nerodil lehce. Domácí prohrávali o dva góly, ale díky výborně zvládnuté třetí čtvrtině skóre otočili a náskok pak udrželi až do konce. Zápas přinesl dva hattrickové střelce – Aleše Jergla a Petra Obdržálka.

Od začátku zápasu se hrálo v hodně svižném tempu a v sedmé minutě se poprvé měnilo skóre. Přerov bleskově zaútočil a Aleš Jergl prudkou střelou bez přípravy otevřel gólový účet. Stejný hráč poté mohl přidat druhou trefu dokonce v oslabení, ale místo toho Brňané srovnali. Prostor na střelbu získal Jan Dufek a nemýlil se.

Po chvíli navíc hosté otočili stav zásluhou dorážejícího Petra Obdržálka a krátce po startu druhé čtvrtiny už to bylo 1:3. Jan Dufek se snažil přihrát na Lukáše Skácela, ale jeden z domácích beků si kotouč nešťastně srazil do vlastní brány. Přerov ale v dalších minutách zabral. Hodně „Sovičkám“ pomohl snižující gól Mikuláše Zbořila v závěru druhé periody. Domácí hráč se v nepřehledné situaci před bránou prosadil z otočky.

Třetí čtvrtina pak byla téměř jasně v režii domácích. A Přerov svoji převahu vyjádřil i gólově. Nejprve po Husákově ráně sklepl kotouč za Hrachovinova záda Daniel Indrák a ještě v téže minutě propálil brněnského brankáře Aleš Jergl. Velmi povedenou pasáž hry pak završil Tomáš Zdráhal a domácí tak otočili skóre z 1:3 až na 5:3.

V závěru Hanáci dlouho drželi dvougólový náskok, ale necelých pět minut před koncem průběh zdramatizoval přesně střílející Petr Obdržálek. Brno si pak ale zbytečnými fauly možný zvrat zkomplikovalo. Přerov jednu z přesilovek využil a díky Aleši Jerglovi Petr Obdržálek zkompletoval hattrick, ale stalo se tak až osm vteřin před koncem. Více už Brňané nestihli a všechny tři body tak po výsledku 6:5 zůstaly v Přerově.


Ohlasy po utkání:

Patrik Škandera (IHC Night Birds Přerov): Brno přijelo bez svých nejlepších hráčů, kteří hrají profesionální soutěž ve Francii. Ze začátku byla hra taková divočejší. Prohrávali jsme 1:3, ale po tom, co jsme si o přestávce něco řekli, to už pak bylo lepší. Hráli jsme si to svoje, zklidnilo se to a dokázali jsme zápas zvládnout. Mít za dva zápasy šest bodů v tabulce je důležité.

Petr Hrachovina (Mission Roller Brno): Sice jsme vedli 3:1, ale takový stav v inline hokeji vůbec nic neznamená. Bohužel jsme prospali třetí čtvrtinu, která nakonec rozhodla. V té části jsme pomalu nevystřelili na bránu a třikrát inkasovali. Pak už byli domácí lepší, drželi se na puku a zvítězili. Už to však bylo povedenější, než první zápas v Olomouci, takže věřím, že se ještě více zvedneme a v neděli v Novém Jičíně konečně zabodujeme.



05.05.2018 16:00| 1.kolo| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
Mission Roller Brno
6:5
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Lerch, David Prokš

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:08IHC Night Birds Přerov-1:0Aleš JerglStanislav Husák
08:54Mission Roller Brno-1:1Jan DufekLukáš Skácel
10:03Mission Roller Brno-1:2Petr ObdržálekLukáš Skácel
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
17:01Mission Roller Brno-1:3Jan Dufek
23:33IHC Night Birds Přerov-2:3Mikuláš ZbořilAleš Jergl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:15IHC Night Birds Přerov-3:3Daniel IndrákStanislav Husák
25:54IHC Night Birds Přerov-4:3Aleš JerglMikuláš Zbořil
32:27IHC Night Birds Přerov-5:3Tomáš Zdráhal
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
43:37Mission Roller Brno-5:4Petr ObdržálekJan Dufek
45:25IHC Night Birds PřerovPPG6:4Aleš JerglPavel Hanák
47:52Mission Roller Brno-6:5Petr Obdržálek