Nový Jičín si po ospalém začátku připsal jednoznačné vítězství nad Boskovicemi

Nový Jičín si po ospalém začátku připsal jednoznačné vítězství nad Boskovicemi

Včera odstartoval další ročník STILMAT extraligy inline hokeje a podruhé v řadě se před vlastními fanoušky předvedl Nový Jičín. Minule si poradil s Kladnem 7:1, dnes nedal šanci ani Boskovicím, které rozstřílel 10:3, má tak po dvou kolech plný počet bodů. Čtyřmi kanadskými body se předvedl Ondřej Kovařčík.

Od začátku to vůbec na jasné vítězství domácích nevypadalo. Boskovice se rychle ujaly vedení, na trefu Martina Špoka navázal hned po 26 sekundách přesným zásahem Jiří Šmahel! Ovšem Nový Jičín stihl rychle odpovědět, po rychlé kombinaci se trefil Vít Christov. V úvodu druhé čtvrtiny však hosté opět navýšili vedení, přesilovou hru využil Lukáš Šmíd. Boskovice se však od té doby naprosto sesypaly a už jen přihlížely, jak Nový Jičín sází do jejich sítě jeden gól za druhým. Už ve druhé části domácí srovnali. Po krásné kombinace nejprve snížil Lukáš Kaukič, hned o chvilku později se prosadil opět po rychlé akci Jan Bartek.

Ve třetí a čtvrté čtvrtině už Nový Jičín jasně dominoval a rychle převážil zápas na svou stranu. Nejprve se trefil Michael Chvostek, poté vsítil první gól v zápase Ondřej Kovařčík. Třinecký hokejista se neztratil ani na kolečkových bruslích a ještě do konce třetí části zvyšoval na 6:3. V rozmezí od 39. do 42. minuty si Nový Jičín duel vyloženě užíval. Po rychlých kombinacích se postupně trefili Jan Zahradníček, Michael Chvostek, na jejich trefy navázal i Vít Christov a vzápětí Lukáš Kaukič – 10:3 pro domácí! Boskovice ještě mohly v závěru alespoň snížit, ale Kakáč neproměnil nařízené trestné střílení.

Ohlasy po zápase:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): „Utkání proti Boskovicím bylo hodně těžké, protože od úvodních minut perfektně soupeř bránil. Museli jsme soupeřovu bránu dobývat. V první polovině se nám to vůbec nedařilo, v druhé části už to ale bylo z naší strany lepší. Zápas jsme jednoznačně zvládli a zaslouženě vyhráli.“

David Šebek (HC Boskovice): „ Dnes jsme nehráli vůbec špatně. Bohužel nedáváme góly a tak nemůžeme vítězit. "




05.05.2018 16:00| 1.kolo| Nový Jičín| 250 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Čerti Kladno
7:1
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Koziol

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
11:43IHC Nový Jičín-1:0Filip PaličkaDaniel Plitko
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:53IHC Čerti Kladno-1:1Jiří NekvindaJan Kvapil
19:53IHC Nový Jičín-2:1Filip PaličkaDavid Janiczek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
31:06IHC Nový Jičín-3:1Adam FlokVít Christov
33:41IHC Nový Jičín-4:1Robin GebauerOndřej Kovařčík, Jan Zahradníček
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:48IHC Nový Jičín-5:1Jakub HeraltDavid Janiczek
44:44IHC Nový Jičín-6:1Ondřej KovařčíkMichael Chvostek
45:03IHC Nový Jičín-7:1Vít ChristovAdam Flok, Jakub Hruška