V Přerově se konaly gólové hody, domácí 16 trefami znectili Kladno

V Přerově se konaly gólové hody, domácí 16 trefami znectili Kladno

Přerov – Dohromady 22 gólů padlo v neděli v přerovské MEO Aréně. Domácí Night Birds tam vyzvali Čerty z Kladna a připsali si skutečně vysoké vítězství v poměru 16:6. Na straně Přerova byly k vidění hned tři hattricky. Tomáši Zdráhalovi dokonce nechybělo mnoho, aby dosáhl i toho dvojitého.

První branka utkání padla po minutě a půl hry. Jergl nahrál doprava Pavlu Hanákovi, po jehož střele puk brankáři propadl mezi betony až do sítě. Aleš Jergl se pak prosadil sám. Po nahrávce, kterou pro něj vymyslel Gremlica, se protáhl kolem pravého mantinelu, pak si najel do středu a s lehkostí sobě vlastní vymetl všechny pavučinky v pravé šibenici. Kladno odpovědělo zásluhou Jana Kvapila. Ten jel sám na Kocáka po přihrávce Kubíka a v jasné tutovce nezaváhal.

Marek Dittrich si vyměnil kotouč s Jerglem. Ten předvedl kvalitní pobídku doprava na hůl Mikuláše Zbořila a Karlík na jeho pokus zápěstím nestačil. Vzápěstí se šťastného přesného zásahu dočkal Martin Gremlica, když si najel před branku a puk se po jeho zakončení bekhendem mezi betony gólmana sotva doklouzal za brankovou čáru. Ve 12. minutě se naskytla velká příležitost podruhé skórovat Pavlu Hanákovi. Ten Karlíka jel sám, zezadu jel ale při střelbě ještě stačil faulovat jeden z Kladenských. Svůj souboj s brankářem Čertů si tak přerovský kapitán, tentokrát už bez „narušitelů“, zopakoval. Střelu nad beton mu ale Karlík právě částí výstroje na své noze zneškodnil.

Pavel Hanák ale do konce první čtvrtiny přeci jen skóroval. Přesně 16 sekund před první sirénou usměrnil elegantně u pravé tyče do horní části branky centrovaný puk od Jergla. Podobně si v 15. minutě počínal i Tomáš Zdráhal, který před brankou zužitkoval prudkou nahrávku od Mikuláše Zbořila. Stejný hráč si pak připsal další gólovou nahrávku, tentokrát našel na středu hřiště Aleše Jergla a ten prostřelil Karlíka přízemní střelou s pomocí levé tyče. Po delší době se trefili také hosté, Nekvinda nachytal kotouč Adama Kubíkovi, jenž zápěstím zacílil nad Kocákovu lapačku.

Vzápětí ale opět udeřilo na druhé straně. Před bránu si najel Tomáš Zdráhal a pověsil kotouč pod břevno. V 26. minutě se Kladno povedlo vstřelit dva góly v rychlém časovém sledu. Nejprve puk mezi betony Kocáka procedil Lukáš Hulcr, následně vyšla razantní rána z levé strany Tomáši Jarému. Pěknou přímočarou akci Přerova rozjeli Gremlica s Hanákem. Druhý jmenovaný ještě nalezl volného Mikuláše Zbořila, jenž hbitě propálil přesouvajícího se Karlíka. V 31. minutě došlo na první hattrick utkání, Pavel Hanák si počkal na pohyb brankáře a následně zasunul kotouč za jeho záda.

V 35. minutě zkusil po pravém křídle projet Lukáš Hulcr a jeho střela propadla Kocákovi pod betonem do sítě. Chvíli na to odpověděl Tomáš Zdráhal, jemuž Plášek předložil kotouč před prázdnou klec. Přerovan s číslem 24 na drese tak také zapsal hattrick. Počtvrté Tomáš Zdráhal udeřil poté, co mu střeleckou pozici nachystali Martin Ferenc a Markem Dittrichem. Třetí hattrick do přerovské sbírky přidal po vymíchání kladenské obrany Aleš Jergl, o poslední gól Kladna v zápase se po přihrávce Libovického postaral Jan Novotný.

Tři minuty před koncem jeli sami na branku Zdráhal s Pláškem a Karel Plášek se po nahrávce od svého kolegy sám proti Karlíkovi nemýlil. Svou čtvrtou branku v duelu zaznamenal Pavel Hanák, jehož u levé tyče našel průnikovou přihrávkou Zbořil. Na konečných 16:6 pro Přerov uzavřel gólové hody svým pátým zásahem Tomáš Zdráhal. Tomu Plášek naservíroval puk před odkrytou část kladenské klece.

Ohlasy po utkání:

Jakub Ferenc (IHC Night Birds Přerov): "Kladnu chyběli nejsilnější hráči, hráli za ně mladší kluci. Měli jsme zkušenější tým, což se plně projevilo i na výsledku. Výhra 16:6 hovoří za vše."

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): "Těžko se mi to hodnotí, dostali jsme hrozně velkou nálož. Přerov hrál výborně a proměňoval své šance. Naši hráči mají určitě na víc, musíme se z toho poučit. Hrajeme pro radost, ale ne pro to, abychom dostávali 16 branek."



06.05.2018 12:00| 2.kolo| Přerov| 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Čerti Kladno
16:6
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Adam Kika, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:29IHC Night Birds Přerov-1:0Pavel HanákAleš Jergl
02:47IHC Night Birds Přerov-2:0Aleš JerglMartin Gremlica
03:48IHC Čerti Kladno-2:1Jan KvapilAdam Kubík
08:29IHC Night Birds Přerov-3:1Mikuláš ZbořilAleš Jergl, Marek Ditrich
08:44IHC Night Birds Přerov-4:1Martin Gremlica
11:47IHC Night Birds Přerov-5:1Pavel HanákAleš Jergl, Martin Gremlica
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:49IHC Night Birds Přerov-6:1Tomáš ZdráhalMikuláš Zbořil
17:04IHC Night Birds Přerov-7:1Aleš JerglMikuláš Zbořil
20:08IHC Čerti Kladno-7:2Adam KubíkJiří Nekvinda, Tomáš Libovický
20:49IHC Night Birds Přerov-8:2Tomáš ZdráhalAleš Jergl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:17IHC Čerti KladnoPPG8:3Lukáš HulcrPatrik Balcar, Adam Kubík
25:28IHC Čerti Kladno-8:4Tomáš JarýTomáš Libovický
27:26IHC Night Birds Přerov-9:4Mikuláš ZbořilPavel Hanák, Martin Gremlica
30:43IHC Night Birds Přerov-10:4Pavel HanákMarek Ditrich
35:08IHC Čerti Kladno-10:5Lukáš HulcrPatrik Balcar
35:51IHC Night Birds Přerov-11:5Tomáš ZdráhalKarel Plášek, Martin Ferenc
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:06IHC Night Birds Přerov-12:5Tomáš ZdráhalMarek Ditrich, Martin Ferenc
39:39IHC Night Birds Přerov-13:5Aleš JerglPavel Hanák, Mikuláš Zbořil
42:39IHC Čerti Kladno-13:6Jan NovotnýTomáš Libovický
44:38IHC Night Birds Přerov-14:6Karel PlášekTomáš Zdráhal
45:11IHC Night Birds Přerov-15:6Pavel HanákMikuláš Zbořil, Aleš Jergl
47:49IHC Night Birds Přerov-16:6Tomáš ZdráhalKarel Plášek