Nový Jičín i díky sedmi bodům Kovařčíka rozstřílel Brno

Nový Jičín i díky sedmi bodům Kovařčíka rozstřílel Brno

Nový Jičín navázal na své předchozí dobré výkony, brzy se ujal vedení, které bylo po první čtvrtině tříbrankové a postupně narůstalo. Ve druhé části Brno nevyužilo ke snížení trestné střílení, druhé nařízení už ale úspěšně proměnilo. Nový Jičín v závěru ještě třemi rychlými góly zvýraznil svou výhru, na níž má velký podíl Ondřej Kovařčík (2+5).

Utkání mělo od začátku spád, na začátku třetí minuty otevřeli domácí skóre, když se po přihrávce od Paličky prosadil Lukáš Kaukič – 1:0. Nový Jičín využil svou aktivitu k další brance, Ondřej Kovařčík vybídl ke skórování Jana Zahradníčka – 2:0. Po řadě nepřesností na obou stranách si hráči, kteří zařídili druhou branku, role obrátili. Po Zahradníčkově nahrávce totiž navyšoval skóre Ondřej Kovařčík – 3:0.

Druhou čtvrtinu začala obě mužstva hrou nahoru dolů, brankáři předvedli několik pohledných zákroků. V 16. minutě to byli opět domácí, kteří se radovali z branky, Kovařčík připravil pozici na skórování pro Robina Gebauera – 4:0. Diváci se ve druhé části rozhodně nenudili, Palička měl před sebou prázdnou branku, jenže neproměnil. Na druhé straně po rychlé protiakci nastřelilo Brno tyč a další možnost ke snížení mělo při trestném střílení, jenže to Roman Skácel neproměnil. A tak se opět prosadil domácí celek, po přihrávce od Bartka se o to postaral Adam Flok – 5:0.

Nový Jičín vstoupil do třetí čtvrtiny rychlým gólem díky přesně trefě Michaela Chvostka – 6:0. Nový Jičín inkasoval současně dva tresty a Brno se následně prosadilo, o snížení se po nahrávce od Rosendorfa postaral František Kazlepka – 6:1. Jenže skóre dlouho neměnné nezůstalo, domácí vrátil šestigólový náskok Adam Flok – 7:1. Brno mělo k dispozici na konci periody další trestné střílení, tentokrát se jeho exekuce ujal Luboš Rosendorf, jenž byl úspěšný – 7:2.

Domácí hráči začali i čtvrtou část utkání gólem, tentokrát mířil přesně Jakub Heralt – 8:2. O pět minut později zakončoval domácí souhru přesnou ranou mezi tři tyče Michael Chvostek – 9:2. Hra pokračovala ve vysokém tempu, o snížení na rozdíl šesti branek se necelé čtyři minuty před koncem postaral Lukáš Skácel – 9:3. Místo náporu hostí v závěru přišla gólová smršť Nového Jičína. Nejprve překonal gólmana Vybírala po nahrávce od Paličky Jakub Heralt – 10:3. Dvacet vteřin po něm slavil svůj druhý gólový úspěch v utkání Ondřej Kovařčík – 11:3. A gólový účet zápasu uzavřel v poslední minutě Lukáš Kaukič – 12:3.

Ohlasy po utkání:

Kamil Gebauer (IHC Nový Jičín): "Utkání rozhodlo nízký počet hráčů soupeře a naše chuť na góly. Vyhrály jsme, s utkání jsem spokojen."

Ondřej Jirkův (Mission Roller Brno): "Nový Jičín byl dneska lepším týmem. Hráli moc dobře. My jsme dojeli k utkání v sedmi lidech, takto to hrát bohužel nejde."




06.05.2018 15:00| 2.kolo| Nový Jičín| 50 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
Mission Roller Brno
12:3
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:2 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Koziol

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:10IHC Nový Jičín-1:0Lukáš KaukičFilip Palička
05:30IHC Nový Jičín-2:0Jan ZahradníčekOndřej Kovařčík, Robin Gebauer
09:22IHC Nový Jičín-3:0Ondřej KovařčíkJan Zahradníček, René Fendrich
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:36IHC Nový Jičín-4:0Robin GebauerOndřej Kovařčík
21:55IHC Nový Jičín-5:0Adam FlokJan Bartko
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:31IHC Nový Jičín-6:0Michael ChvostekRobin Gebauer, Ondřej Kovařčík
28:22Mission Roller BrnoPPG6:1František KazlepkaLuboš Rosendorf
31:48IHC Nový Jičín-7:1Adam FlokJan Bartko, Jakub Hruška
34:26Mission Roller BrnoPPG7:2Luboš Rosendorf
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:20IHC Nový Jičín-8:2Adam DaronJakub Heralt, Filip Palička
42:07IHC Nový Jičín-9:2Michael ChvostekOndřej Kovařčík, Lukáš Kaukič
44:17Mission Roller Brno-9:3Lukáš SkácelFrantišek Kazlepka
46:15IHC Nový Jičín-10:3Jakub HeraltFilip Palička
46:35IHC Nový Jičín-11:3Ondřej KovařčíkJan Zahradníček
47:12IHC Nový Jičín-12:3Lukáš KaukičOndřej Kovařčík, Michael Chvostek