Kladenské Čerty v Olomouci podržel brankář, Eagles hlavně díky němu přemohli

Kladenské Čerty v Olomouci podržel brankář, Eagles hlavně díky němu přemohli

Olomouc – Famózní výkon předvedl na půdě Olomouce brankář Kladna Josef Karlík. Soupeři pochytal řadu šancí, nestačil pouze na tři. Jeho spoluhráči se oproti Eagles činili ve střílení branek daleko více. Trefili se celkem osmkrát a olomoucký celek tak Čerti ze středních Čech zdolali výsledkem 8:3.

Hned v první minutě mohli hosté otevřít skóre, Kubík křížem nahrál Kvapilovi a Sedlář včas ucpal mezeru mezi svými betony. Do šance se proháčkoval i Handl, Sršňovi pak puk přenechal a olomoucký útočník u levé tyče minul. Ve čtvrté minutě obral Tomáš Libovický jednoho z Olomoučanů o puk a sám proti brankáři nezaváhal. Překonal jej střelou mezi betony. Rána Ovčačíka po zadovce zpoza branky a přistrčení Vícha vyprášila Karlíkovy betony, vzápětí Karlík ukradl pomalu jistý gól Čuříkovi

V deváté minutě udeřilo opět Kladno. Střelu Nekvindy vyrazil Sedlář jen k Adamu Kubíkovi, jemuž dorážka do volné části branky nečinila žádné potíže. Na druhé straně opět čaroval Josef Karlík. Nejprve dokázal zneškodnit teč Sršně, poté u levé tyče zasáhl proti Korhoňovi. V poslední minutě první čtvrtiny nahrál do tutovky Kvapil Tučkovi, tomu ale v klíčové chvíli puk přeskočil čepel hokejky.

Tvrdý pokus Tomáš Sršně proletěl kousek nad levou kladenskou šibenicí, Karlík se za pukem stačil jen ohlédnout. Další akce Olomouce už skončila brankou. Handl nabil Michalu Šimovi, jehož dělovka s cílem v síti Karlíka doslova posadila na zadek. Srovnat mohl Sršeň, jeho tvrdou střelu zápěstím ale Karlík ze své výstroje nepustil. Další šanci zmařil brankář hostů stejnému hráči svými betony, přes něž nepropustil přízemní střelu.

Kladno se ve druhé čtvrtině dlouho bránilo, když ale pak zaútočilo, stálo to za to. Hulcr zleva přihrál Patriku Balcarovi, ten si obhodil protivníka a pověsil kotouč krásně do vzdálenějšího horního růžku olomoucké branky. Další velkou možnost Čertů zastavil s vypětím všech sil na zemi u pravé tyče Dalibor Sedlář. Ve 23. minutě ovšem znovu musel tahat puk ze své branky. Po samostatném úniku se nad jeho rameno do horní části prostoru mezi třemi tyčemi trefil Lukáš Hulcr.

Třetí dějství přineslo znovu nápor Olomouce. Dělovku Handla vyrazil Karlík před sebe. K dorážce se u levé tyče dostal Lubomír Korhoň a gólman Kladna se proti němu úspěšně roztáhl jak široký, tak dlouhý. Vzápětí zlikvidoval i další pokus hráče domácích s číslem 36. Pokořit strážce hostující svatyně se podařilo až Tomáši Sršňovi, který ze středu hrací plochy zavěsil do vzdálenější šibenice. Jediný trest zápasu musel za podražení odpykávat Jakub Čuřík a Kladno jeho prohřešek potrestalo. Po nabídce Kubíka uklidil puk do branky Jiří Nekvinda. Pak znovu nastalo období úřadování Josefa Karlíka. Dvakrát vychytal Čuříka, poradil si i nebezpečnými zakončeními Ovčačíka, Sršně a Korhoně.

Se svou další ránou neuspěl ani Lubomír Korhoň, byť mohl střílet do poloodkryté brány. Na konci třetí čtvrtiny byl blízko gólu Michal Šimo, jeho nahození zazvonilo o břevno. Později stejný hokejista ztroskotal na Karlíkovi. Ten v 36. minutě ještě fantasticky hranou svého betonu vyrazil střelu Čuříka z levé strany. Ve svém umění pokračoval kladenský muž s maskou i v posledním dějství utkání. To zadržel nájezd Černockého. Jeho spoluhráči mu pak ulehčili dělovkou Patrika Balcara, jenž z levé strany prošla Sedlářovi za záda. Olomouc ale rychle snížila, do šibenice zamířil Michal Šimo.

Eagles to v závěru dokonce zkusili bez gólmana. Zakončením do prázdné branky však přidal sedmý kladenský gól Adam Kubík. Kapitán Čertů nakonec dovršil hattrick, když se prosadil ještě 40 sekund před koncem.

Ohlasy po utkání:

Stanislav Cik (IHC Eagles Olomouc): Podcenili jsme to. Ze začátku jsme si nechali dát góly a Kladno pak drželo čtverec, v němž nám odolávalo. Navíc mu výborně zachytal gólman. Nevím, jestli se někde evidují zásahy, ale nemohli jsme ho často překonat, dobře vyjížděl. Bylo těžké kladenský čtverec prostřelit.

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): Kluci hráli suprově, nebe a dudy ve srovnání se zápasem v Přerově. Makali jsme, bojovali, kluci padali do střel, výborně nám zachytal brankář. Měli jsme samozřejmě i trochu štěstí, ale dodržovali jsme inline systém. Gratuluji klukům k výbornému výkonu. 



06.05.2018 16:00| 2.kolo| Olomouc| 30 diváků
IHC Eagles Olomouc
IHC Eagles Olomouc
IHC Čerti Kladno
3:8
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Lerch, Tomáš Klein

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:53IHC Čerti Kladno-0:1Tomáš Libovický
08:48IHC Čerti Kladno-0:2Adam KubíkJiří Nekvinda
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:49IHC Eagles Olomouc-1:2Michal ŠimoPavel Handl
20:31IHC Čerti Kladno-1:3Patrik BalcarLukáš Hulcr
22:05IHC Čerti Kladno-1:4Lukáš HulcrTomáš Libovický
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:13IHC Eagles Olomouc-2:4Tomáš SršeňVratislav Vápeník
27:59IHC Čerti KladnoPPG2:5Jiří NekvindaAdam Kubík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
41:44IHC Čerti Kladno-2:6Patrik BalcarLukáš Hulcr, Adam Kubík
42:12IHC Eagles Olomouc-3:6Michal ŠimoLubomír Vích
44:34IHC Čerti Kladno-3:7Adam Kubík
47:19IHC Čerti Kladno-3:8Adam KubíkPatrik Balcar