Brod získal první body po Gazdově střelecké show, Černošicím hattrick Mrni nestačil

Brod získal první body po Gazdově střelecké show, Černošicím hattrick Mrni nestačil

Až ve třetím utkání nové sezony si připsali body do tabulky inline hokejisté Uherského Brodu. Na domácím hřišti dokázali porazit Černošice 9:6. Rozhodla čtvrtina po výměně stran, kterou Uherský Brod vyhrál 5:0. Naopak pražský tým zůstává i po třech kolech bez bodu.

Utkání mezi Uherským Brodem a Černošicemi mělo rozhodnout, který tým získá první body v sezoně. Skóre utkání otevřel už ve druhé minutě domácí Michal Popelka. Černošice měly řadu šancí, jenže brankář Haloda předvedl dobré zákroky a opět udeřili domácí. Trefil se Daniel Gazda. Druhá čtvrtina patřila Černošicím. Nejdříve snížil Pavel Mrňa, na jehož gól bleskově odpověděl v přesilovce Daniel Gazda. Jenže poté hosté udeřili třikrát během necelých tří minut a obrátili skóre na svou stranu v poměru 4:3.

Obrat nastartovala krásná kombinace, na jejímž konci byl Robin Malý. Černošice potom nevyužily přesilovku, ale pak se prosadil Pavel Mrňa svou druhou brankou v zápase. Ještě před polovinou zápasu dokázal obrat dokonat Daniel Čech, který pláchl domácí obraně.Černošice po výměně stran přepnuly po náročném utkání ve Zlíně na úspornější režim a dlouho pozorně bránily. Domácí se ovšem nakonec v 31. minutě prosadili z hokejky Daniela Gazdy, který tak zaznamenal hattrick. Uherskobrodskému útočníkovi to ale nebylo dost a o chvíli později vrátil vedení na domácí stranu. Od této chvíle už Uherský Brod vedení nepustil.

Domácí se ve třetí čtvrtině ještě třikrát prosadili. Nejdřív se trefil Erik Hložánek, když dostal přihrávku od Popelky. Do pauzy se trefili ještě Jan Mikulec a opět Daniel Gazda. Hostům dal naději v závěrečné části svým třetím gólem v zápase Pavel Mrňa, jenže na jeho trefu ihned odpověděl juniorský reprezentant Jan Mikulec. Těsně před koncem ještě symbolicky upravil skóre hostující kapitán Robin Malý. Tři body ovšem zůstaly v Uherském Brodě.

Ohlasy po utkání:

Zbyněk Kúdela (trenér Uherského Brodu): "Jsem rád, že jsme utkání dokázali zvládnout. Důležitá byla třetí čtvrtina, ve které jsme dominovali a vstřelili pět branek. V závěru byly Černošice maličko unavenější, důležitá byla také ubráněná oslabení."

Luděk Záhorský (trenér Černošic): "Rozhodla třetí čtvrtina. Tu jsme prohráli 0:5 a soupeř nám odskočil. Ztráta byla vysoká. To rozhodlo."



06.05.2018 16:00| 2.kolo| Uherský Brod| 10 diváků
IHC Uherský Brod
IHC Uherský Brod
SK Černošice
9:6
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Výborný, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:54IHC Uherský Brod -1:0Michal PopelkaMichael Janota
11:54IHC Uherský Brod -2:0Daniel Gazda
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:20SK Černošice-2:1Pavel Mrňa
19:16IHC Uherský Brod PPG3:1Daniel Gazda
20:15SK Černošice-3:2Robin MalýDavid Sem, Michael Růžička
22:09SK Černošice-3:3Pavel MrňaRobin Malý, Václav Krudenc
23:09SK Černošice-3:4Daniel ČechVáclav Krudenc, Pavel Mrňa
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:06IHC Uherský Brod -4:4Daniel GazdaMarek Haloda
31:56IHC Uherský Brod -5:4Daniel Gazda
33:00IHC Uherský Brod -6:4Erik HložánekMichal Popelka
34:45IHC Uherský Brod PPG7:4Jan MikulecDušan Surý, Radim Budil
35:07IHC Uherský Brod -8:4Daniel GazdaMichael Janota, Marek Haloda
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:13SK Černošice-8:5Pavel MrňaRobin Malý
39:03IHC Uherský Brod -9:5Jan MikulecDavid Pavlůsek
46:40SK ČernošicePPG9:6Robin MalýPavel Mrňa, David Sem