Junioři za sebou mají druhý hrací den

Junioři za sebou mají druhý hrací den

Ambica extraliga juniorů si na druhý hrací den připravila ve Zlíně a Přerově hned čtyři zápasy. Na stadiony domácích Devils a Night Birds zavítali kladenští Čerti a pražský Roller Storm. Volný den oproti tomu dostali hráči Boskovic.

Domácí Devils v úvodní hrací den nestačili na Boskovice a v domácím prostředí si tak chtěli zlepšit náladu. V prvním zápase je čekalo Kladno a zápas se pro Zlín opět nevyvíjel dobře. Čerti vedli již v šesté minutě 2:0 a opět to tak vypadalo, že Devils vyjdou bodově naprázdno. Za domácí ovšem zavelel k obratu kontaktní brankou ještě před přestávkou Jiří Suhrada, ve druhé periodě se pak trefili Petr Pavlas s Josefem Vrancem a Devils tak nakonec brali všechny tři body. 

Souběžně hrané utkání mezi Přerovem a Roller Stormem bylo výrazně bohatější na branky, i zde jsme ale viděli zajímavý obrat. Roller Storm totiž již v deváté minutě vedl 3:0 a do kabin šel za stavu 4:2. Druhá perioda však byla zcela o něčem jiném, domácí během dvou a půl minut vyrovnali a nakonec zvítězili drtivým výsledkem 11:6. Vidět byl především Karel Plášek, jenž k hattricku přidal i čtyři asistence, tři góly si navíc připsal i jeho spoluhráč Michal Hotěk.

Roller Storm čekal odpoledne duel se Zlínem a pražský celek se již tentokrát mohl radovat z první výhry v letošním ročníku. Pražané opět nenechali úvod zápasu v náhodě a po necelých šesti minutách vedli již o pět branek. Opět ale platilo, že Roller Storm v tuto chvíli trochu usnul na vavřínech a Zlín přidal v rozmezí tří a půl minuty hned čtyři góly. Roller Storm však soupeři vzápětí opět odskočil a i přesto, že Zlín závěr utkání zdramatizoval a znovu stáhl stav skóre na rozdíl jediné branky, putovaly všechny tři body po výsledku 8:9 do Prahy. Výrazný podíl na výhře Roller Stormu měli Miroslav Dani a Jan Kern, jenž si oba připsali po šesti kanadských bodech.

V posledním zápase druhého hracího dne se domácí Přerov utkal s Čerty Kladno a opět byl k vidění parádní obrat ve skóre. Kladno sice ve třetině zápasu vedlo 3:0, tohle vedení však nedokázali Čerti udržet ani do konce první periody, kdy platil nerozhodný stav 3:3. Druhá část hry pak už jasně patřila domácím Night Birds, kteří přidali další tři branky a po výhře 6:3 se vyhoupli na čelo tabulky. V utkání se dařilo především Marku Göndörovi, jenž si připsal dvě branky a jednu asistenci.

Tabulce produktivity Ambica extraligy juniorů zatím kraluje Miroslav Dani (7+5) z pražského Roller Stormu. V patách mu jsou spoluhráči Antonín Valda (2+8) a Jan Kern (3+6). Devět kanadských bodů má také přerovský obránce Karel Plášek (4+5), který má navíc oproti dalším zmíněným zápas k dobru.

DatumČasKoloDomácíHosté
06.05.201810:002IHC Devils ZlínIHC Čerti Kladno3:2
06.05.201810:002IHC Night Birds PřerovIHC Roller Storm Praha11:6
06.05.201814:002IHC Devils ZlínIHC Roller Storm Praha7:9
06.05.201814:002IHC Night Birds PřerovIHC Čerti Kladno6:3