Hráči Prague Rats díky gólu v samotném závěru porazili Eagles

Hráči Prague Rats díky gólu v samotném závěru porazili Eagles

Praha - Dosud stoprocentní Rats čekali v domácím prostředí olomoučtí Eagles a díky skvělému vstupu do sezony to byli domácí, kteří byli favority utkání. Nakonec to sice vypadalo, že by si hosté mohli odvést na Hanou minimálně bod, dvanáct vteřin před koncem se však k velké radosti domácího celku prosadil svou čtvrtou brankou v zápase nejlepší střelec soutěže Petr Kafka, který tak rozhodl o dalších třech bodech pro Krysy.

Do utkání vstoupil poněkud aktivněji olomoucký tým. Ten se již v druhé minutě ujal vedení. Z levé strany gólmana Michajlova propálil Pavel Handl. Až kolem třetí minuty se, co se šancí týče, probudil pražský tým. Byť pro tentokrát nebyl jejich pokus příliš výrazný. V šesté minutě hráči Rats odolali povedené gólové šanci Šima a sami naopak vyrovnali. V útočném pásmu se zhostil zakončení kombinace Petr Kafka. Srovnatelná bilance šancí však pokračovala až do konce této čtvrtiny. Ani jedna z nich ale nepřinesla gólové zakončení.

Druhá čtvrtina přinesla zpočátku mnoho šancí Pražanů. Ti se hned zkraje nastěhovali do útočného pásma olomouckého týmu a s velkou pravidelností prověřovali gólmana Sedláře. Hanácká obrana byla zprvu důsledná, vzápětí však nedokázala zastavit šanci Petra Šinágla, který se utrhl k rychlému brejku. Následně po vhazování museli Hanáci čelit dalšímu náporu, který nedokázali zlomit. Z něj se dokázal prosadit Tomáš Rubeš. Ani s tímto vedením však Krysy nepolevovaly a pokračovaly v šancích. Gólovku měl na své holi Jiří Brandejský, který ovšem z mezikruží soupeřovu bránu přestřelil těsně nad břevnem. Až následně trochu uvolnili hru. Toho k brejku využil Tomáš Sršeň, od něhož také přišlo snížení ze strany Olomouce. Zbytek této části hry přinesl vyrovnanou hru a velké množství přenášených šancí mezi oběma celky. ¨

Ve třetí části hry nastala zpočátku nadvládá olomouckého týmu. Ten začal tuto čtvrtinu velkou šancí Jakuba Čuříka, který ale pro tentokrát na Michajlova vyzrát nedokázal. O minutu později se ale Hanáci dočkali vyrovnání. Bezprostředně po návratu z trestné si osvojil kotouč Michal Šimo, který blafákem Michajlova překonal. Po vyrovnávací trefě se puku opět zmocnil pražský tým. Ten zvolil taktiku dlouhodobé kombinace kdekoliv napříč hřištěm, díky které se postupně daleko více nasoukal do útočné třetiny. To ale místy nechtěli Olomoučtí připustit, tak se sami vydávali na útočné výpravy. Jednu takovou dokonale zmařil Martin Tvrzník, který zblokoval před brankovištěm přihrávku mezi dvěma olomouckými hráči. V závěru se hráči Rats ujali vedení. A to hned dvojnásobného díky trefám Ondřeje Lechnera, který využil chaosu před olomouckou brankou, a Petra Kafky, ten pro změnu využil olomoucké nepozornosti krátce po vhazování.

Čtvrtina poslední začala dvěma vyloučeními Hanáků pro nesportovní chování. Desetiminutový trest si musel odpykat Sršeň, pro hráčskou lavici pak byl připraven trest 1,5 minutový. V pražském přesilovkovém tlaku byla viděl určitá snaha Olomouckých o znovusnížení. Což se jim také podařilo. Mezi nohama Michajlova našel Jakub Čuřík volnou skulinu, kterou bez obtíží prostřelil. Pražané si to ale nenechali líbit a skoro z mrtvého úhlu znovu navýšil vedení Rats Petr Kafka, který tak završil hattrick. Pak ale následovalo neskutečné zdramatizování utkání z olomoucké strany. Během 26 vteřin dokázali Hanáci srovnat. Přesilovku využil Lubomír Korhoň, z následného vhazování se k samostatnému nájezdu na Michajlova utrhl Pavel Handl. I ten ho proměnil. Paradoxně vyrovnání znovu daleko více nakoplo pražský tým, který se opět vydal k okupaci prostoru před gólmanem Sedlářem. A když už to vypadalo, že se bude prodlužovat, tak se chopil puku Petr Kafka, který dvanáct vteřin před koncem vstřelil velmi důležitý sedmý gól pro Pražany. Během zbytku času se ještě Hanáci pokoušeli o troufalou hru bez gólmana, k ohrožení branky Martina Michajlova se však již nedostali. Pražané tak, byť se štěstím, zvítězili velmi těsně 7:6.


Ohlasy po utkání: 

Martin Mecera (Prague Rats): Mysleli jsme si, že Olomouc bude po tom prvním zápase se Stormem hodně unavená. Ale nepotvrdilo se to. Nepřekvapilo nás moc to, jak hrála, ale tím, že jsme neproměňovali šance a po první čtvrtině, kterou jsme odehráli dobře, tak jsme povolili tempo a tím pádem se ten zápas začal tahat. Poté jsme stáhli sestavu na dvě lajny a s velkým štěstím jsme dokázali zvítězit. Musím tedy přiznat, že to bylo štěstí.

Stanislav Cik (Eagles Olomouc): Myslím si, že jsme měli šance. Škoda, že dvanáct vteřin před koncem zápasu jsme obdrželi gól. Ale myslím si, že minimálně remízu jsme si zasloužili. 



08.05.2018 14:00| 3.kolo| Praha 11| 47 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Eagles Olomouc
7:6
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Jan Jaroš, Jan Jílek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:45IHC Eagles Olomouc-0:1Pavel HandlTomáš Sršeň
05:57IHC Prague RatsPPG1:1Petr KafkaPetr Šinágl, Tomáš Rubeš
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:26IHC Prague Rats-2:1Petr ŠináglPetr Kafka, Ondřej Lechner
17:20IHC Prague Rats-3:1Tomáš RubešPetr Šinágl, Petr Kafka
21:00IHC Eagles Olomouc-3:2Tomáš SršeňLubomír Korhoň
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:36IHC Eagles Olomouc-3:3Michal ŠimoPavel Handl
34:05IHC Prague Rats-4:3Ondřej LechnerRadek Pavlata, David Bernad
35:06IHC Prague Rats-5:3Petr KafkaTomáš Rubeš, Martin Tvrzník
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:40IHC Eagles OlomoucSHG5:4Jakub ČuříkLubomír Korhoň
41:56IHC Prague Rats-6:4Petr KafkaTomáš Rubeš
44:12IHC Eagles OlomoucPPG6:5Lubomír KorhoňMichal Šimo
44:38IHC Eagles Olomouc-6:6Pavel HandlJakub Čuřík
47:48IHC Prague Rats-7:6Petr KafkaDavid Bernad