Statistické okénko třetího extraligového hracího dne

Statistické okénko třetího extraligového hracího dne

Třetí hrací den Stilmat extraligy přinesl dvě utkání pražských celků Rats a Roller Storm s hostujícími Eagles z Olomouce. Pojďme se tedy na uplynulá utkání podívat řečí čísel.

Při pohledu na dnešní výsledky je jasné, že si svá místa na čele tabulky upevnili jak vedoucí Rats, tak druhý Roller Storm. Prvně zmíněný tým ani nadále neztratil jediný bod a po čtyřech zápasech vstřelil úctyhodných 42 branek. Roller Storm pak taktéž zůstává bez jediné porážky, tento tým však již ztratil bod kvůli tomu, že v úvodním utkání sezony porazil Devils až po prodloužení. Na záda těmto dvěma celkům dýchají týmy Nového Jičína a Přerova, které jsou stejně jako Rats nadále bez ztráty bodu, na rozdíl od pražských týmů ovšem odehrály jen po třech zápasech.

Pražské Rats i nadále táhne trojice útočníků Kafka (16+11) - Šinágl (7+16) - Rubeš (10+7), z nichž o sobě dal v úterním utkání vědět zejména prvně jmenovaný Petr Kafka. Ten ke dvěma asistencím přidal hned čtveřici gólů a zejména ten poslední byl klíčový, jelikož jím Kafka rozhodl zápas s Olomoucí dvanáct vteřin před koncem. Kafka se svými šestnácti góly zároveň opanuje i tabulku střelců, asistencím pro změnu vládne zmíněný spoluhráč Petr Šinágl, jenž v úterý přihrával na dvě branky svého týmu, jeden gól pak vstřelil sám. Čelo statistiky brankářů v počtu inkasovaných gólů na zápas se dnešními zápasy naopak nezměnilo, na čele i nadále zůstává René Fridrich z Nového Jičína, jenž doposud inkasoval skvělých 2,13 gólu na jedno utkání a má velkou zásluhu na tom, že Nový Jičín má se sedmi obdrženými góly nejlepší defenzivu soutěže. 

Kompletní statistiky extraligy najdete zde