Program první ligy o víkendu pokračuje, nabídne třináct zápasů

Program první ligy o víkendu pokračuje, nabídne třináct zápasů

První liga o víkendu pokračuje další porcí zápasů. V divizi střed bude Spartak Polička bránit svou pozici na čele tabulky před Pardubicemi a Chrudimí. Podobný úkol čeká na východě Uherské Hradiště. Na západě se ve dvojzápase pokusí své letošní první body vybojovat Hořovice.

Divize střed

Prvoligová divize střed má svá utkání na programu až v neděli. Nejlepší tým divize Spartak Polička uvítá na domácím stadionu naopak druhý nejhorší tým tabulky z Nové Paky. Hosté na své první body v novém ročníku stále čekají, ovšem na druhou stranu mají odehrány pouhé dvě utkání.

Trip Nové Paky bude pokračovat dále do Hlinska, které má také na kontě zatím stále nula bodů. Hlinsko jako jediný tým dokázali porazit hráči z Lomnice nad Popelkou. Mají tak na kontě čtyři body a čeká je zájezd do Chrudimi. Poslední utkání divize střed v neděli obstarají Pardubice s Lomnicí. Domácí se mohou spolehnout na nejlepšího střelce divize Jaroslava Moučku.

13.5. od 14:00 HC Spartak Polička – BK Nová Paka
13.5. od 16:00 SK IHC Chrudim – IHC Lomnice nad Popelkou
13.5. od 17:30 IHC Hlinsko – BK Nová Paka
13.5. od 17:30 IHC Dynamo Pardubice – IHC Lomnice nad Popelkou

Divize východ

Hned pět utkání nabízí sobotní program východní skupiny první ligy. Jako první roztočí kolečka už v 8.30 hráči Břeclavi a přerovského béčka. Zatímco Přerov hraje v klidném středu tabulky, břeclavští Lvi se mohou tímto zápasem dotáhnout na špici divize.

Bedlivě budou sledovat i domácí utkání lídra východní divize. Reflex Uherské Hradiště hostí doma od 9.45 Night Birds Přerov C. Hned potom si hráči Reflexu sbalí a vydají se k přímé konfrontaci se Lvy z Břeclavi. A konečně univerzitní tým Olomouce vyzve béčko z Přerova, aby se o chvíli později utkal i s Night Birds C.

12.5. od 8:30 HC Lvi Břeclav – IHC Night Birds Přerov B
12.5. od 9:45 IHC Reflex Uherské Hradiště – IHC Night Birds Přerov C
12.5. od 11:00 UP Olomouc – IHC Night Birds Přerov B
12.5. od 12:15 HC Lvi Břeclav – IHC Reflex Uherské Hradiště
12.5. od 13:30  IHC Night Birds Přerov C - UP Olomouc 

Divize západ

V divizi západ se o víkendu odehrají čtyři zápasy. Dva sobotní obstarají Hořovice, které doma uvítají týmy Jsmeinline a Rakovník. V neděli potom bude své soupeře hostit doma Písek, který zatím bodoval v každém z dosavadních třech odehraných utkání. Nejdříve se do města na řece Otavě vydají Warriors Praha, kteří úvodní utkání soutěže prohráli s béčkem Roller Stormu 5:29. Dalším soupeřem Písku budou poslední Lovosice. Lídr tabulky, béčko Roller Stormu, má o víkendu volno.

12.5. od 14:00 HC Cvočkaři Hořovice – Jsmeinline
12.5. od 16:00 HC Cvočkaři Hořovice – IHC Rakovník
13.5. od 17:30 ILHC Písek – IHC Warriors
13.5. od 17:30 ILHC Písek – IHC ASK ILH Lovosice