Přerov bez několika opor nestačil v domácím prostředí na Uherský Brod

Přerov bez několika opor nestačil v domácím prostředí na Uherský Brod

Přerov – Okleštěná sestava se projevila. Přerovu v sobotním zápase s Uherským Brodem chybělo šest obvyklých členů základní sestavy a doma utrpěl první porážku v sezoně. Brodští vstřelili ve druhé, třetí a čtvrté čtvrtině vždy tři góly a na Hané zvítězili v poměru 9:6.

ako první mohl v utkání skórovat Indrák, jeho střelu pod břevno vyrazil betonem Ondřej Haloda. Stejný hráč o kousek minul pravou tyč. Na brodského brankáře si nepřišel ani starší z Karlů Plášků, když svůj bekhendový blafák až příliš přetáhl a ocitl se mimo střeleckou pozici. Na druhé straně pozlobilo Kocáka nahození Janoty. Samo o sobě nebezpečné nebylo, v předbrankovém prostoru se ale od nohy Pláška mladšího odrazilo k levé tyči. Brankář domácích musel rychle zasáhnout špičkou betonu.

V desáté minutě zívala před Indrákem prakticky prázdná branka. Haloda se sice snažil ještě situaci zachránit rychlým skokem k tyči, přesto měl útočník Přerova výbornou pozici. Tu ale prováhal a místo střely volil přesun s pukem na holi k zadnímu mantinelu. Do konce čtvrtiny ještě Hanák bekhendem minul a Kocák si mohl oddechnout při střílené přihrávce z pravé strany, která proletěla kousek vedle něj.

Ve druhé části napřáhl od levého mantinelu Marek Haloda a jeho dělovka zazvonila o břevno. Proti stejnému útočníkovi Uherského Brodu se pak vyznamenal Radek Kocák, když vyrážečkou zastavil jeho zakončení k tyči po objetí branky zezadu. V 16. minutě se hosté poprvé prosadili. Jan Mikulec obdržel nahrávku od Gazdy, prohnal se až před Kocáka, přes nějž pověsil kotouč k zadní tyči. Vzápětí brankář domácích chyboval a Brod slavil podruhé. Nepříliš těžkou střelu Dušana Surého si Kocák betonem srazil do sítě a musel se červenat.

Na 3:0 pro hosty zvýšil Marek Haloda, jemuž prakticky přes celé hřiště nahrál Ondřej Haloda. Brodský hráč se ocitl sám před brankou. Napoprvé ještě vyprášil beton Kocáka, napodruhé už napnul síťku za jeho zády. Přerov sice držel kotouč častěji na svých hokejkách, ve druhé části z toho ale vytěžil jen jednu branku. Po tlaku Hanáků přihrál Plášek mladší na osu hřiště Martinu Galetkovi, jenž i přes hradbu těl před sebou o břevno dostal kotouč za Halodu.

Zkraje třetí čtvrtiny si Uherský brod vzal vedení o tři branky zpět. Střelu Marka Halody dorazil do branky Patrik Vaněk. Pak znovu zatlačili Přerovští a Karel Plášek mladší dělovkou propálil všechno, co mu stálo v cestě. Skóre se však zase rychle měnilo. Další zaváhání předvedl Kocák po nahození Michaela Janoty, jež mu propadlo až za brankovou čáru. Ve 35. minutě si našel Daniel Indrák střílený pas od Galetky a pohotově ho uklidil za Halodova záda. Brodští kontrovali Danielem Gazdou, který z jejich pohledu zvýšil na 6:3. Za pár sekund ale domácí snížili, krátce před třetí sirénou vypálil nad lapačku gólmana Karel Plášek mladší.

Další dva góly padly hned v úvodu poslední části. Nejprve Daniel Gazda prostřelil Kocáka mezi rukou a tělem na vzdálenější tyč. Na druhé straně se Ondřej Haloda přesouval proti Husákovi, ten ale ještě přihrál doprava Karlu Pláškovi mladšímu, který poslal kotouč pod břevno a hattrick byl na světě. Osmý gól hostů měl na svědomí Jan Mikulec, který se prezentoval přesnou dorážkou k levé tyči. V závěru utkání to Přerov zkusil bez gólmana a Pavel Hanák výhodu jednoho muže v poli přeci jen využil. Poslední slovo měl však Uherský Brod, do prázdné branky dovršil hattrick Daniel Gazda.

Ohlasy po zápase:

Jakub Ferenc (IHC Night Birds Přerov): "Podali jsme bojovný výkon, ale hodně šancí jsme neproměnili. Chybělo nám šest hráčů základní sestavy. Soupiska Brodu na to stačila."

Zbyněk Kůdela (IHC Uherský Brod): "Myslím si, že šlo o vyrovnané utkání. Proměnili jsme šance, které jsme si vytvořili. To zápas rozhodlo."



12.05.2018 11:00| 4.kolo| Přerov| 88 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Uherský Brod
6:9
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
bez branek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:42IHC Uherský Brod -0:1Jan MikulecDaniel Gazda, Milan Kubiš
18:07IHC Uherský Brod -0:2Dušan SurýDavid Pavlůsek, Milan Kubiš
20:17IHC Uherský Brod -0:3Marek HalodaOndřej Haloda
22:26IHC Night Birds Přerov-1:3Martin GaletkaKarel Plášek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:50IHC Uherský Brod -1:4Patrik VaněkMarek Haloda
30:38IHC Night Birds Přerov-2:4Karel PlášekMichal Hotěk, Pavel Hanák
31:14IHC Uherský Brod -2:5Michael JanotaDavid Pavlůsek
34:28IHC Night Birds Přerov-3:5Daniel IndrákMartin Galetka
35:28IHC Uherský Brod -3:6Daniel GazdaMarek Haloda
35:37IHC Night Birds Přerov-4:6Karel PlášekStanislav Husák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:36IHC Uherský Brod -4:7Daniel GazdaMichael Janota, Marek Haloda
37:21IHC Night Birds Přerov-5:7Karel PlášekStanislav Husák, Karel Plášek
41:05IHC Uherský Brod PPG5:8Jan MikulecDaniel Gazda
47:04IHC Night Birds Přerov-6:8Pavel Hanák
47:34IHC Uherský Brod -6:9Daniel GazdaJan Mikulec