Vyrovnaný duel rozhodl Roller Storm v přesilovkách

Vyrovnaný duel rozhodl Roller Storm v přesilovkách

Brno - V utkání čtvrtého kola extraligy hostil domácí Mission Roller Brno tým z hlavního města, Roller Storm Praha. Domácí ve vyrovnaném duelu celý zápas dotahovali, ale na body nedosáhli. Tři body za výhru 8:6 veze do Prahy Roller Storm.

Do utkání vstoupili aktivně domácí, kteří mohli jít takřka ihned do vedení, ale šance Kubici a Sedláčka zůstaly nevyužity. Na druhé straně se takřka z první akce měnilo skóre. Petrášovu akci sice Hrachovina s pomocí brankové konstrukce dokázal zastavit, ale na následující dorážku Dominika Bílka byl již krátký. Roller Storm byl v následující herní pasáži aktivnější a Hrachovina se ve své brance skutečně musel otáčet. Srovnání v podání Mission Rolleru přišlo v osmé minutě, kdy se k puku dostal Zdeněk Kubica, poslal jej na pravé křídlo Romanu Skácelovi, jenž propálil Frodla v brance hostí. Odpověď ze strany Pražanů na sebe nenechala dlouho čekat. Již o 95 vteřin později bylo skóre opět nakloněno na stranu Roller Stormu, neboť krásnou akci dvojice Kverka - Würtherle zakončil  Natan Vráblík a hosté podruhé v zápase vedli. Brňané si sice vypracovali poměrně velké množství šancí, ale na Frodla v brance hostí si nepřišli. 


Srovnání tak přišlo až ve druhé periodě, kdy se v přesilové hře zmocnil puku Roman Skácel, v přečíslení se snažil přihrávat svému spoluhráči, puk se mu ale od brusle hostujícího beka vrátil na hůl a domácí střelec jej dokázal poslat do sítě. Dokonat obrat mohl Stehlík s Kadlecem, ale krásný pas prvně jmenovaného byl příliš prudký na Kadlece a ten tak na kotouč nedosáhl. V závěru čtvrtiny se nechal vyloučit Kazlepka a Roller Storm toho dokázal využít. Nejprve dostali příliš prostoru u branky domácích Kverka a zakončující Pavel Würtherle, který dostal kotouč do sítě potřetí. Necelou minutu před sirénou si puk vzal na starost Matějček, jenž přenechal Zdeňku Petrášovi, který střelou přes obránce překonal Hrachovinu a dal výsledku podobu 2:4. 11 vteřin před vypršením času, který byl vymezen pro druhou část hry, fauloval Dominik Bílek a Brno dokázalo přesilovku využít. Puk si vzal Zdeněk Kubica a svoji akci zakončil střelou mimo dosah brankáře Frodla.

Třetí část sobotního duelu odstartovala chybná rozehrávka domácích, kteří ztratii puk na půlící čáře a hosté opět trestali. Vráblík se rozhodl zakončit akci bekhendovou kličkou, ale Hrachovina jej vykryl. Následně poslal Vráblík puk zpět před branku, odkud jej dorazil Jaromír Kverka. Snížení mohla přinést přesilovka po vyloučení Würtherleho, ale Drobný dokázal trefit jen brankovou konstrukci. Snížení přinesla až akce z jednatřicáté minuty, kdy Skácel zkrotil skákavý puk, přesným pasem našel na pravém kruhu Jakuba Kachlíka, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Brňany vstřelená branka nakopla a vzápětí se jim podařilo srovnat. Krásný pas Brzobohatého si zpracoval Jan Dufek a svůj únik zakončil přesnou střelou za záda brankáře hostí. Podobně jako v předchozí části hry, tak i v této si vzali hosté vedení zpět. 29 vteřin před koncem třetí periody si vzal kotouč Jaromír Kverka a svoji druhou brankou v zápase stanovil podobu skóre na 5:6.

Závěrečná část duelu začala tlakem domácích hráčů, kteří prahli po srovnání. Patrně nejblíže mu byl Ondřej Stehlík, který se mezi kruhy dostal k odraženému puku, jeho pokus však zamířil těsně vedle. V jednačtyřicáté minutě neudržel nervy na uzdě domácí Kazlepka a tvrdě srazil jednoho ze svých protihráčů, za což inkasoval menší trest a hosté opět trestali.Dominik Bílek dostal velké množství prostoru na středu hřiště, potáhl si puk a poslal jej za záda Hrachoviny posedmé. O malý moment později našlápl na levém křídle Zdeněk Petráš a jeho pokus opět zastavila až síť. Na této brance si připsal asistenci i brankář Dominik Frodl. Závěrečné minuty přinesly zejména velké množství trestných minut. Nejprve se nechal v krátkém časovém sledu dvakrát vyloučit hostující Würtherle, který mohl být rád, že vzhledem ke svým protestům neinkasoval i osobní trest. Následně inkasoval trojnásobný menší trest domácí Kadlec, čímž značně otupil útočnou sílu Mission Rolleru. Diváci na ZS Úvoz se ale ještě jedné branky dočkali. Spolupráci Kachlíka s Kubicem zakončilJan Dufek a dal výsledku konečnou podobu 6:8. Po ukončení utkání se ještě strhla menší potyčka mezi hráči obou týmů, ale vše se obešlo bez nutnosti udělování trestů.

Ohlasy po zápase: 

Jakub Kachlík (kapitán Mission Roller Brno): Dělali jsme chyby, nadřeme se na srovnání na 5:5 a poté se necháme zbytečně vyloučit a dostaneme gól. Tahle hrát nemůžeme.

Tomáš Würtherle (vedoucí týmu Roller Storm Praha): Přijeli jsme s tím, že víme co chceme hrát,věděli jsme, že Brno má zkušené mužstvo. Povedlo se nám dát rychlou branku a i díky tomu se nám dařilo hrát to, co jsme chtěli. Myslím si, že se to ve třetí třetině zbytečně vyhrotilo. Nechci kritizovat rozhodčí, ale myslím si, že když to celý zápas nechávají plynout a v poslední části začnou pískat, tak je to pozdě. Nicméně od obou soupeřů to bylo korektní utkání a jsme rádi za získané body.



12.05.2018 12:00| 4.kolo| Brno
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Roller Storm Praha
6:8
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:2 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:31IHC Roller Storm Praha-0:1Dominik BílekZdeněk Petráš
07:25Mission Roller Brno-1:1Roman SkácelZdeněk Kubica
09:00IHC Roller Storm Praha-1:2Jan ŠvejdaJaromír Kverka, Pavel Würtherle
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
17:14Mission Roller Brno-2:2Roman SkácelFrantišek Kazlepka
22:18IHC Roller Storm PrahaPPG2:3Pavel WürtherleJaromír Kverka
23:08IHC Roller Storm Praha-2:4Zdeněk PetrášMartin Matějček
23:56Mission Roller BrnoPPG3:4Zdeněk KubicaJiří Drobný
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:53IHC Roller Storm Praha-3:5Jaromír KverkaJan Švejda, Pavel Würtherle
30:45Mission Roller Brno-4:5Jakub KachlíkFrantišek Kazlepka, Roman Skácel
31:20Mission Roller Brno-5:5Jan DufekMichal Brzobohatý
35:31IHC Roller Storm Praha-5:6Jaromír KverkaPavel Würtherle, Filip Novák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:46IHC Roller Storm PrahaPPG5:7Dominik BílekFilip Bílek
41:11IHC Roller Storm Praha-5:8Zdeněk PetrášDominik Bílek, Dominik Frodl
45:15Mission Roller Brno-6:8Jan DufekZdeněk Kubica, Jakub Kachlík