Prague Rats si v Boskovicích zastříleli, rozhodla již první čtvrtina

Prague Rats si v Boskovicích zastříleli, rozhodla již první čtvrtina

Boskovice – Sobotní poledne přineslo utkání mezi domácími Boskovicemi a týmem Pague Rats. Již od začátku to byli hosté, kteří si vytvářeli šance a tlačili se do zakončení. Pražané se díky přesným zásahům dostali do pohodlného vedení, jenž si udržovali po celý zápas. Vyrovnanější byla pouze druhá čtvrtina, kterou ovládl domácí tým, ale nejvýše se dostali na dostřel dvou branek. Pražané si tak odváží z Boskovic plný počet bodů.

Do úvodní části utkání vstoupili lépe hosté, kteří šli po půl minutě do vedení. Po rychlé kombinaci na útočné polovině se prosadil po přihrávce Petra Kafky Martin Pouska. Druhá branka přišla o minutu později, to se po přihrávce Pavlaty prosadil Ondřej Lechner. Za dvacet vteřin později si hosté zahráli i první přesilovou hru, ale tu využít nedokázali. Domácím se v úvodu příliš nevedlo. Pražané je nepouštěli za útočnou polovinu. Třetí branku Rats přidal na začátku páté minuty Radek Pavlata. Po obdržené brance se dostali do útoku i Boskovice, ale brankář hostů předvedl jistý zákrok. Na začátku osmé minuty se prosadili opět hosté. Tentokrát se střelcem stal Petr Šinágl. Domácí se mohli ze vstřeleného gólu radovat o třicet vteřin později. To se po přihrávce Šmahela radoval z gólu David Šebek. Hosté se inkasovaného gólu nezalekli a do konce první části přidali ještě jednu branku, tu se povedlo vsítit Petru Kafkovi – 1:5.

Ve druhé čtvrtině domácí tým zlepšil svou hru a začal být vyrovnaným soupeřem. Pražany však několikrát podržel brankář, který zastavil několik dobrých šancí. Až na začátku sedmnácté minuty kapituloval, a to po ráně Tadeáše Krále, který dostal přesnou přihrávku od Niklase Külzera. Boskovice branka nabudila. Což se projevilo po minutě hry, to se trefil Niklas Külzer, který si pouze prohodil role s Tadeášem Králem, který tentokrát asistoval. Boskovice se díky tomuto gólu dostali na rozdíl dvou branek. Zlepšenou náladu domácího týmu pokazil ve dvacáté minutě Ondřej Lechner, který překonal domácího brankáře střelou nad lapačku. O minutu později hráli hosté druhou přesilovou hru, anu ta však nebyla využita. Pražané pokračovali v útočném tlaku i po skončení přesilové hry, ale gól do konce druhé části již nepřišel.

Třetí čtvrtina byla na branky nejchudší z celého zápasu. Domácí Boskovice udělali změnu v brankovišti, do kterého se postavil Jan Külzer. První zákrok si připsal již po minutě hry, když zastavil rychlý protiútok hostů. Ani on však čisté konto neudržel. V polovině sedmadvacáté minuty se prosadil Ondřej Lechner. Na konci dvacáté deváté minuty si zahráli první přesilovou hru domácí. Jenže během minuty a půl nepřišlo vážnější ohrožení branky. Spíše to byli hosté, jenž se dostali před branku. Branka však nepadla. Na druhé straně se snažil překvapit brankáře Niklas Külzer, jenž se obtočil kolem brány, ale na přední tyči nenašel místo ve výstroji brankáře. Na konci třiatřicáté minuty měli Pražané další šanci, když přišla střela z mezikruží. Rána ale nebyl přesná a skončila mimo tři tyče. V třicáté páté minutě se dokázali znovu prosadit hosté. Tentokrát se podařilo skórovat Petru Šináglovi – 3:8. To bylo ze třetí čtvrtiny vše.

Čtvrtá třetina byla opakem předešlé části. Během dvanácti minut padlo dohromady osm branek. Jako první lovil puk ze své sítě domácí brankář, který nestačil na střelu Tomáše Rubeše, který našel mezeru mezi betony brankáře. O minutu později se ze čtvrté branky mohly radovat Boskovice. David Šebek našel přihrávkou Tadeáše Krále, který dokázal rozvlnit síť. O další minutu později se prosadili zase hosté. Jmenovitě Petr Kafka. Na konci čtyřicáté čtvrté minuty se naposledy v utkání prosadili domácí. V roli asistenta byl znovu David Šebek, který opět našel Tadeáše Krále, jenž procedil puk přes výstroj brankáře. Od této chvíle padaly góly jen do jedné sítě. Tři a půl minuty před koncem se prosadil Martin Tvrzník. O deset vteřin později přišla dvanáctá branka, o kterou se postaral Tomáš Rubeš. Čtyřicet osm vteřin před koncem přišla třináctá branka Prahy. Mezeru mezi betony dokázal trefit Lukáš Popela. Už se zdálo, že gólový účet je uzavřen, jenže hosté dokázali přidat čtrnáctou, poslední branku tři vteřiny před koncem. Posledním střelcem zápasu se stal Petr Šinágl. Pražané si tak zaslouženě odváží z Boskovic tři body.

Ohlasy po zápase:

David Šebek (Boskovice): Utkání se nám vůbec nepovedlo. Dělali jsme zbytečné chyby, po kterých dokázal soupeř jednoduše skórovat. Pouze ve druhé části jsme se soupeřem dokázali udržet krok. Do dalších zápasů musíme zlepšit naší hru.

Martin Tvrzník (Prague Rats) – Pro nás jsou to dobré tři body. Přijeli jsme si pro ně a vezeme si je domů. Bylo pro nás zajímavé dostat se přes čtyři bránící hráče Boskovic. Museli jsme hodně bruslit a snažit se tu obranu rozbít, což se nám dařilo. Měli jsme několik okének v obraně, což by se nám stávat nemělo. Důležité jsou tři body, které máme a jedeme dál.



12.05.2018 12:00| 4.kolo| Boskovice| 20 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Prague Rats
5:14
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Jan Pechánek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:36IHC Prague Rats-0:1Tomáš RubešJiří Brandejský, Martin Tvrzník
01:22IHC Prague Rats-0:2Ondřej LechnerRadek Pavlata
04:02IHC Prague Rats-0:3Radek Pavlata
07:03IHC Prague Rats-0:4Petr ŠináglPetr Kafka, Martin Tvrzník
07:41HC Boskovice-1:4David ŠebekJiří Šmahel, Niklas Külzer
10:16IHC Prague Rats-1:5Petr KafkaTomáš Rubeš
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:13HC Boskovice-2:5Tadeáš KrálNiklas Külzer
17:20HC Boskovice-3:5Niklas KülzerTadeáš Král
19:11IHC Prague Rats-3:6Ondřej LechnerRadek Pavlata
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:23IHC Prague Rats-3:7Ondřej LechnerRadek Pavlata
34:31IHC Prague RatsSHG3:8Petr ŠináglPetr Kafka, Tomáš Rubeš
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:35IHC Prague Rats-3:9Tomáš RubešPetr Šinágl, Petr Kafka
40:42HC Boskovice-4:9Tadeáš KrálDavid Šebek
41:54IHC Prague Rats-4:10Petr KafkaTomáš Rubeš, Petr Šinágl
43:58HC Boskovice-5:10Tadeáš KrálDavid Šebek
44:29IHC Prague Rats-5:11Martin TvrzníkPetr Kafka, Tomáš Rubeš
44:34IHC Prague Rats-5:12Tomáš RubešPetr Kafka
47:22IHC Prague Rats-5:13Lukáš PopelaRadek Pavlata
47:57IHC Prague Rats-5:14Petr ŠináglPetr Kafka, Martin Tvrzník