Další ztráta, Přerov v okleštěné sestavě doma nestačil ani na Zlín

Další ztráta, Přerov v okleštěné sestavě doma nestačil ani na Zlín

P ř e r o v – Sobotní zápasy s nulovým počtem bodů. Přerovský tým bez několika svých opor po Uherském Brodu nestačil na domácím kolbišti ani na Zlín. Devils se v MEO Aréně od začátku drželi ve vedení a plnohodnotné vítězství si vzít nenechali.

Úvodní minuty zápasu patřily Zlínu, který se držel před bránou mnohem více, než přerovský tým. A Devils byli za svoji aktivitu odměněni. V polovině třetí minuty se ostrou ranou prosadil Michal Gago. Domácí navíc zanedlouho faulovali a Zlín nabídnutou přesilovkou nepohrdl. Už po sedmi vteřinách zakončoval u tyče Jiří Goiš a bylo to 0:2.

Přerov se dočkal v desáté minutě, kdy měl hodně dlouho ponechanou výhodu a zásluhou střílejícího Marka Ditricha dokázal snížit. „Sovičky“ dokonce mohly vedení soupeře smazat úplně, jenže Galetka, Zdráhal i Hotěk si s výborně chytajícím brankářem Hufem poradit nedokázali.

Zlínským patřil také vstup do druhé čtvrtiny. David Hrazdira ujel po křídle a dělovkou našel místečko u pravé tyče, kde Kocákovi kotouč propadl do brány. Další úspěch mohl zaznamenat skvěle najetý Karafiát dokonce v oslabení, trefil však jen horní tyčku přerovské brány.

V dalších minutách pak začal mít více ze hry Přerov, jenže celou řadu šancí neproměnil. Výborný Huf se činil při střelách Ference, Pláška či Hoťka. Nestačil až na ránu Stanislava Husáka těsně po startu třetího dějství. Domácí tak snížili na 2:3 a snažili se o vyrovnání.

Toho však nedosáhli, přestože počítali v rychlém sledu další neproměněné příležitosti. Proti Hoťkově prudké střele Huf vymrštil lapačku, Ditrichova rána do brány neprošla a Husák při brejku neprocedil puk mezi betony.

Ve čtvrté čtvrtině tak přišel zlom a Zlín se dostal do trháku. Nejprve se prosadil dobře umístěnou střelou Michal Gago a poté z dorážky Vladimír Váňa. Přerov pak sice hodně aktivním Stanislavem Husákem ještě vykřesal malou naději, ovšem Vladimír Váňa zanedlouho vrátil svým barvám vedení o tři góly. Konečné slovo měli domácí, při hře bez brankáře už ale díky trefě Karla Pláška skóre jen kosmeticky upravili na konečných 4:6. 
Ohlasy po zápase:
Jakub Ferenc (IHC Night Birds Přerov): Bylo to stejné, jako s Uherským Brodem. I když nám chybí několik hráčů, tak jsme nehráli vůbec špatně, ale neproměnili jsme spoustu šancí. Jinak si myslím, že to bylo hodně kvalitní utkání.

Aleš Bachánek (IHC Devils Zlín): Věděli jsme, jakým stylem Přerov hraje, takže jsme si šli za svým. Vzadu máme výborného brankáře, o což jsme se opřeli a podařilo se nám proměnit šance. S výhrou jsme rozhodně spokojeni.

12.05.2018 15:00| 4.kolo| Přerov| 88 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Devils Zlín
4:6
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:30IHC Devils Zlín-0:1Michal Gago
07:05IHC Devils ZlínPPG0:2Jiří GoišRichard Kobylík
09:33IHC Night Birds Přerov-1:2Marek DitrichStanislav Husák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:35IHC Devils Zlín-1:3David Hrazdira
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:55IHC Night Birds PřerovSHG2:3Stanislav HusákMichal Hotěk
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:13IHC Devils Zlín-2:4Michal GagoDavid Hrazdira
40:17IHC Devils Zlín-2:5Vladimír VáňaMichal Gago, Michael Hlaváč
44:28IHC Night Birds Přerov-3:5Stanislav HusákKarel Plášek
45:34IHC Devils Zlín-3:6Vladimír VáňaJiří Karafiát
46:30IHC Night Birds PřerovPPG4:6Karel PlášekTomáš Zdráhal, Daniel Indrák