Rats proměňovali většinu svých šancí a z Brna vezou tři body.

Rats proměňovali většinu svých šancí a z Brna vezou tři body.

Brno - Ani druhý domácí zápas Brňanům nevyšel. Utkání s pražskými Rats sice zahájili lépe domácí, ale dobrého vstupu nedokázali využít a podlehli svému sokovi vysoko 2:9. Navíc přišli o zraněného Jakuba Kadlece

Vstup do duelu s Rats měl domácí Mission Roller takřka snový. Již ve druhé minutě si svou individuální akci přesně zakončil Jiří Drobný a poslal svůj tým do vedení. Vedení však domácímu celku nevydrželo příliš dlouho a již po 93 vteřinách bylo srovnáno. Hosté dostali k dispozici ponechanou výhodu, dokázali si rozebrat obranu Mission Rolleru a Tomáš Rubeš poslal puk po přesné přihrávce Kafky do sítě. Přesně v polovině první části se vedení Rats zdvojnásobilo. Petr Kafka dostal puk před brankáře Vybírala, položil si jej a bekhendem přehodil ležícího strážce domácí svatyně. Skóre po první čtvrtině tak ukazovalo 1:3.

Na úvod druhé části se do puku opřel Kafka a řádně protáhl Vybírala v brance Brna. O chvíli později se do velké příležitosti dostal Tvrzník, ale před odkrytou klecí jej pozlobil kotouč a nechal vyniknout Vybírala. Ten samý hráč se octl v dobré pozici i osmnácté minutě, kdy si udělal z domácích obránců tréninkové kužely, ale ani tuto akci nedotáhl do zdárného konce. Domácím se podařilo srovnat po krásné akci. Lukáš Skácel poslal v situaci dvou na jednoho puk Františku Kazlepkovi a ten svou ranou o břevno srovnal. Už to vypadalo, že se na vyrovnaného skóre půjde do kabin, ale proti byl Petr Kafka, jenž dvacet sekund před koncem čtvrtiny dotlačil puk u levé tyčky do sítě. 

Třetí část hry se vydařila hostujícímu celku. Již 42 sekund po začátku hry mohl navýšit vedení Rats Šinágl, ale na Vybírala si v samostatném úniku nepřišel. V sedmadvacáté minutě se do velké šance dostal Lechner, ale jeho akce před Vybíralem byla zastavena domácí obranou. O minutu později se již akce hostí ubránit nedala. Kafka přesně načasoval pas na Tomáše Rubeše a ten se z mezikruží nemýlil. O 36 vteřin později to bylo již o tři branky. Petr Šinágl se zmocnil kotouče, udělal si kličku do středu a propálil Vybírala popáté. Šestou branku mohl přidat Rubeš, ale jeho střelu do prázdné branky zastavil famózním zákrokem Vybíral. Čtvrtinu hrůzy pro domácí tým zakončil Martin Tvrzník, který usměrnil do sítě pas Šinágla.

Hned z kraje poslední části přišlo Brno o důležitou postavu ve svém týmu. Vysokou holí byl trefen Jakub Kadlec a pro něj tak zápas skončil. Následnou dlouhou přesilovku se domácím proměnit nepodařilo. Naopak. Těsně před jejím koncem nejprve Petr Kafka netrefil prázdnou branku, ale o malý okamžik později dostal pas od Šinágla a zkompletoval hattrick. V poslední minutě dokázali hosté přidat další dvě branky, nejprve se po přihrávce Kafky prosadil Tomáš Rubeš a se závěrečnou sirénou pojistil výhru Ondřej Lechner.

Ohlasy po utkání:

Jiří Drobný (Útočník Mission Roller Brno): Zápas nehodnotím moc pozitivně. Hráli jsme proti kvalitnějšímu a zkušenějšímu týmu. Přehrávali nás. Dá se říct, že jsme to neodmakali a zaslouženě jsme prohráli. Do příštích utkání musíme začít více makat a více se sehrát s novými spoluhráči.

Petr Kafka (Útočník Prague Rats): Přijeli jsme v osmi, navíc jeden z hráčů byl druhý brankář, takže jsme vše vsadili na jednu formaci. Dávali jsme branky. Moc jsme jich nedostali a zaslouženě jsme vyhráli. 



12.05.2018 16:00| 4.kolo| Brno
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Prague Rats
2:9
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Marek Šiška, Pavel Obadal

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:14Mission Roller Brno-1:0Jiří Drobný
03:47IHC Prague Rats-1:1Tomáš RubešPetr Kafka, Petr Šinágl
06:00IHC Prague Rats-1:2Petr KafkaPetr Šinágl
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:41Mission Roller Brno-2:2František KazlepkaLukáš Skácel
23:40IHC Prague Rats-2:3Petr KafkaTomáš Rubeš
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:51IHC Prague Rats-2:4Tomáš RubešPetr Kafka
28:27IHC Prague Rats-2:5Petr ŠináglPetr Kafka, Martin Michajlov
34:45IHC Prague Rats-2:6Martin TvrzníkPetr Šinágl, Petr Kafka
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:21IHC Prague RatsSHG2:7Petr KafkaPetr Šinágl, Tomáš Rubeš
47:27IHC Prague Rats-2:8Tomáš RubešPetr Kafka, Petr Šinágl
47:59IHC Prague Rats-2:9Ondřej LechnerLukáš Popela, Radek Pavlata