Čtvrtý hrací den extraligy řečí čísel

Čtvrtý hrací den extraligy řečí čísel

Stilmat extraliga Stilmat hokeje měla v sobotu na programu nálož hned deseti utkání. Pojďme se na ně podívat z pohledu statistik a čísel.

Pokud se podíváme na umístění týmů v tabulce, vidíme, že zatím suverénní pražské celky si upevnily místa na čele tabulky. Rats opět neztratili ani bod a po drtivých výhrách 14:5 s Boskovicemi a 9:2 s Brnem zůstávají i po šesti odehraných zápasech stoprocentní. Úspěšný byl i Roller Storm, jenž taktéž vyhrál jak v Brně, tak v Boskovicích a doposud ztratil jediný bod. Na třetím místě zůstává Nový Jičín, ten ale taktéž zatím ztratil jen jeden bod a oproti Rats i Roller Stormu má zápas k dobru. První ztráta Nového Jičína přišla právě v tomto kole, když porazil Zlín až po nájezdech, proti Uherskému Brodu už ale bodoval naplno. Na chvostu tabulky se naopak i nadále nacházejí tři celky, které na první bodový zisk i nadále čekají. Konkrétně jde o Černošice, které v sobotu nestačily na Kladno, a také Brno a Boskovice, o jejichž prohrách bylo psáno výše. 

Moc se toho nezměnilo ani na čele tabulky produktivity, alespoň tedy co se týče jejího pořadí, tabulce i nadále vládne trio Rats - Kafka, Šinágl, Rubeš. Petr Kafka (21+22) v sobotu rozhodně nezahálel, proti Brnu si připsal hattrick, ke kterému přidal hned pět asistencí. Osmibodový zisk zaznamenal i v utkání proti Boskovicím, kde se dvakrát prosadil sám a na šest branek nahrál. Petr Šinágl (11+23) nebyl příliš pozadu. Proti Brnu přidal k jednomu gólu pět asistencí, aby proti Boskovicím zaznamenal hattrick a přihrál na dvě branky svého celku. A zahanbit se rozhodně nenechal ani Tomáš Rubeš (16+13), jenž si v obou zmíněných duelech připsal hattrick, proti Brnu navíc nahrál na dvě branky, v utkání s Boskovicemi hned na čtyři. 

V brankovišti vládne statistikám i nadále René Fendrich z Nového Jičína. Ten si drží solidní průměr 3,05 obdržené branky na zápas a mezi gólmany nemá v této statistice konkurenci. V sobotu odchytal Fendrich opět oba zápasy Nového Jičína, v nichž inkasoval pět, respektive čtyři góly, svoje statistiky si tak přece jen tento hrací den o něco zhoršil. V soutěži slušnosti jsou na tom pak suverénně nejlépe kladenští Čerti. Ti doposud nasbírali jen 10,5 trestných minut, v čemž se jim nikdo ani zdaleka neblíží, vždyť druzí Rats již nasbírali o devět trestných minut více. I Čerti si ovšem svou statistiku v utkání s Černošicemi zhoršili, jelikož byli třikrát vyloučeni na 1,5 minuty, což je jen o jedno vyloučení méně, než co nasbírali v předchozích třech zápasech.

Kompletní extraligové statistiky najdete zde.