Co řekli Martin Mecera, Dušan Vápeník a Lubomír Korhoň po prvním hracím dnu

Co řekli Martin Mecera, Dušan Vápeník a Lubomír Korhoň po prvním hracím dnu

Zvítězili a mohli je těšit první získané body do turnajových tabulek. Martin Mecera, Dušan Vápeník a Lubomír Korhoň se po prvních úspěšně zvládnutých krocích na mistrovstvích světa kategorií Masters a Veterans postavili před kameru. Co řekli? Podívejte se.


Začátek sice nebylo podle jejich představ, pak se ale jaksepatří rozšoupli. Čeští inline hokejisté kategorie Veterans v Novém Jičíně pokořili Nový Zéland vysoko 14:0. „V neděli jsme měli první společný trénink a hledali jsme se. Ale potom už jsme si na sebe zvykli a začalo nám to tam padat. Jsme spokojení,“ netajil se kapitán českého výběru Martin Mecera. Zároveň ale jedním dechem dodal, že do dalších zápasů se musí společně se spoluhráči zlepšit.

„Za los jsme rádi, pomůže nám to připravovat se na obtížnější soupeře. Můžeme postupně zlepšovat, abychom kvalitními výkony mohli naplnit své ambice,“ uvědomuje si Mecera výhodu posloupnosti českých zápasů na turnaji. A čeho by vlastně národní tým chtěl v Novém Jičíně dosáhnout? „Samozřejmě medaile, ale musíme jít krůček po krůčku,“ zdůraznil Martin Mecera.

Hodně gólů Češi vstřelili i ve dalším představení v Novém Jičíně. Proti celku Velké Británie. Dušanu Vápeníkovi se povedlo připsat si hattrick, přesto dobře věděl, že si Britové nebyli úplně snadným soustem. „Důležité byly první dva góly, ty nás uklidnily. Byli jsme lepší bruslařsky a dařilo se nám proměňovat šance,“ pochvaloval si.

Spokojený byl i se svým proměňováním střeleckých možností. „Už se mi i lépe bruslilo. Řekl bych, že proti Novému Zélandu jsem ještě cítil únavu z nedělního utkání první ligy. Nicméně, teď proti Británii už to bylo dobré,“ uvedl a za vstřelené góly děkoval i přihrávajícím parťákům z reprezentačního dresu.

České mužstvo kategorie Masters také nečekal na úvod obtížný protivník. A podle toho to i vypadalo. Slovinsku Češi v každém poločase nasázeli tři branky a po závěrečné siréně se mohli radovat z výhry 6:0. „Myslím si, že za stavu 3:0 bylo hotovo. Pak už to byla jen otázka skóre. Slovinci měli ještě nějaké šance ke konci, kdy už tým nahraje na sto procent, ale výborně nám zachytal brankář,“ potěšilo střelce jedné z českých branek Lubomíra Korhoně.

„Vyhrálo se, získáme sebevědomí a jdeme do dalšího utkání,“ popsal Korhoň stručně a jasně, kam bude nyní český tým v Přerově směřovat.

Martin Mecera po vítězství nad Novým Zélandem

Dušan Vápeník po vítězství nad Velkou Británií
Lubomír Korhoň po vítězství nad Slovinskem