Češi porazili kousavé Německo, v semifinále je čeká Kanada

Češi porazili kousavé Německo, v semifinále je čeká Kanada

Češi jsou v semifinále MS a zahrají si o medaile! Veteránská reprezentace splnila roli favoritů proti Německu, které porazila 5:1. Němci byli hlavně v prvním poločase hodně nepříjemní a prohrávali pouze 1:3, Čechům navíc síly ubírala častá vyloučení. Ve druhém poločase ale čeští reprezentaci navýšili náskok a drama nepřipustili.

První poločas neproběhl zcela podle představ českého týmu, který dlouho nemohl na německé hráče najít recept. Navíc byli často vylučovaní po hraničních zákrocích, případně za příliš mnoho hráčů na hrací ploše. Poprvé se Češi radovali z gólu v páté minutě po brance Romana Kaly. Poté hráli Češi oslabení, ubránili se a krátce poté ve 13. minutě skórovali, prosadil se Jiří Suhrada.

O tři minuty později už to bylo 3:0, tentokrát překonal Sorina Sofiana v německé brance Tomáš Kazlepka. Jenže dvougólové vedení Česku vydrželo jen něco přes minutu, poté se Němci prosadili krátce poté, co neproměnili dvojnásobnou přesilovku, radoval se Udo Sofian.

Ve druhém poločase přidali Češi na tempu a odměnou byla branka z hole Dušana Vápeníka. Kala si ke gólu připsal i asistenci, nahrál na branku Ivu Jindrákovi a Češi díky tomu získali už přeci jen komfortnější vedení 5:1. Němci už postupem času začínali tušit, že na český tým dnes stačit nebudou, navíc jim docházely síly, takže si moc šancí nevytvářeli. Češi tak mohli oslavit postup do semifinále, ve kterém vyzvou Kanadu.


17.05.2018 17:30| 6.kolo| Nový Jičín| 80 diváků
Česká republika
Česká republika
Německo
5:1
Německo
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Dodo Riolo, Fabiano Favero

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:53Česká republika-1:0Roman KalaPetr Polívka
12:33Česká republika-2:0Jiří Suhrada
15:10Česká republikaSHG3:0Tomáš Kazlepka
16:15Německo-3:1Udo Sofian
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
23:47Česká republika-4:1Dušan VápeníkJiří Heš
28:54Česká republika-5:1Ivo JindrákRoman Kala