Brno v derby přehrálo Boskovice a bere první vítězství

Brno v derby přehrálo Boskovice a bere první vítězství

V sobotním poledne se přihlásilo o slovo další kolo Stilmat extraligy inline hokeje. Hostující Brno nastoupilo i s Dominikem Hrachovinou, který se vrátil z hokejového mistroství světa. A bylo to právě Brno, jenž začalo utkání lépe a velice rychle se dostalo do vedení o dvě branky. Boskovicím se povedlo vstřelit kontaktní branku, ale Brno našlo rychlou odpověď. V druhé polovině utkání viděli diváci pohledný hokej. Boskovicím se ještě jednou povedlo dostat na dostřel, víc však už nedokázaly. Brno se tak mohlo radovat z první výhry v sezóně.

Boskovice – První třetinu začalo lépe Brno, které se v prvních okamžicích bránilo, ale již ve druhé minutě se dostalo do vedení po brance Zdeňka Kubici. Hosté po vstřelené brance dostali křídla a tlačili dál na obranu Boskovic. Ty inkasovaly druhou branku na začátku čtvrté minuty, to se prosadil Jiří Drobný. Brno nepolevovalo ve svém tlaku. Boskovice se ozvaly na konci sedmé minuty, to musel vyrážet střelu Chvátal. Brno se o tři minuty později dostalo do přečíslení tři na dva, ale ani z této situace nepřišla další branka. Na začátku desáté minuty hrálo Brno první přesilovou hru. Početní výhoda nebyla zahraná vůbec zle, ale skóre se neměnilo. Na konci první části si zahráli přesilovou hru i hosté. Ani ty ji nedokázali využít.


Druhá čtvrtina začala lépe pro domácí, kteří v úvodu vstřelili kontaktní branku, jmenovitě Miroslav Berka. Záhy poté mohlo být vyrovnáno, ale puk z brankové čáry odpálila pozorná obrana. Poprvé v utkání byli diváci svědky hry tři na tři. Otevřený prostor ani jeden z týmů nevyužil. Ve dvacáté minutě se opět trefilo Brno. Zdeněk Kubica vypálil z vrcholu kruhu a trefil zadní tyč. Po poradě rozhodčích byla branka uznána. Domácí se opět snažili vstřelit kontaktní gól, ale Brno hrálo koncentrovaně. Na konci periody přišly dva rychlé tresty na obou stranách.

Hru tři na tři využily Boskovice ve třetí třetině, kdy se povedlo skórovat Tadeáši Královi. Třetí dějství toho z gólového pohledu příliš nenabídlo. Brno inkasovaná branka opět dostala do vyšších otáček, ale byli to domácí, kteří hrozili. V dvacáté sedmé minutě se dostali do přečíslení dva na jednoho, jenže hostující obrana byla rychlá a dobruslila celou situaci. O minutu později daly Boskovice gól, která však nemohla být uznána pro vysokou hůl. Minutu a půl před koncem se do šance dostal Kachlík, který však přestřelil branku domácích. Na konci periody se ještě blýskl pohlednou akcí Roman Skácel, k dokonalosti chybělo lepší zakončení.

Závěrečnou pasáž hry začali domácí aktivně a vybojovali so přesilovou hru, ta však využita nebyla. Po skončení trestu se se dostal Kubica ke střele. Brankář přes klubko hráčů nic neviděl, ale zasáhnout dokázal. Když bylo Brno v držení kotouče, tak nikam nepospíchalo. V posledních třech minutách přišla zvýšená aktivita domácích, ale ani v jednom z možností se puk nedostal za brankovou čáru. A tak přišla pojistka hostů, když se na začátku šestačtyřicáté minuty trefil opět Zdeněk Kubica. Tresty opět přicházely se závěrem čtvrtiny. Gól však již nepadl. Brno tak získává první tři body do tabulky. Boskovice na první bodový příděl musí čekat.

David Šebek (Boskovice): Utkání pro nás opět nezačalo dobře a museli jsme dotahovat. Povedlo se nám brzy srovnat hru a dát kontaktní branku, pak jsme však opět udělali zbytečnou chybu a dostali další branku. Na konci jsme se snažili vyrovnat zápas a jít do prodloužení, což se nepovedlo.

Dominik Hrachovina (Brno): Viděli jsme bojovný výkon na obou stranách. Myslím si, že jsme byli šťastnější. Na obou stranách bylo několik nevyužitých šancí, což výsledek 4:2 potvrzuje. My jsme tyhle tři body potřebovali, abychom se přiblížili play-off. Doufáme, že budeme ve výhrách pokračovat.