Veteráni si užili oslavy zlata, hráči kategorie Masters bronzu

Veteráni si užili oslavy zlata, hráči kategorie Masters bronzu

Na světovém šampionátu kategorií Masters a Veterans bylo v sobotu veselo, rozdávaly se totiž medaile a čeští reprezentanti vybojovali v kategorii Veterans zlaté kovy, hráči v kategorii Masters se radovali ze zisku bronzu. Poslední vítězné zápasy hodnotili Petr Polívka a Ondřej Veselý.

Jako první se ze zisku medailí na domácím světovém šampionátu radovali reprezentanti v kategorii Veterans. Po výborném vstupu do utkání v podání Česka skončila první polovina utkání nerozhodně 4:4, ve druhé části rozhodli domácí dvěma góly. Vítěznou trefu si připsal po půlhodině hry Petr Polívka, který má ve své sbírce i zlatou medaily z kategorie Masters. „Je to úžasné, v kategorii Veterans je to těžší, jelikož nám je podstatně více a už to všechny strašně bolí. Myslím si, že to bude společně s oslavami třetího místa týmu Masters to bude dlouhá noc a Přerov bude žít,“ plánoval s radostí Polívka.


Reprezentace v kategorii Masters měla cestu za medailí lehčí, v boji o bronz totiž porazila Kanadu jasně 9:2. Na výhře se dvěma góly podílel Ondřej Veselý, jehož role v týmu by se dala shrnout krátce: přišel, viděl, zvítězil. „Přijel jsem až před zápasem, kluci se mi ozvali až v průběhu turnaje, já jsem mohl přijet ale až na sobotní zápas. Pět let jsem inline nehrál, za třetí místo jsem rád,“ řekl po zápase Veselý.