Rats ani v sedmém zápase sezóny nezaváhaly, vyšláply si na Kladno

Rats ani v sedmém zápase sezóny nezaváhaly, vyšláply si na Kladno

PRAHA - V sedmém hracím dni Stilmat extraligy se v Praze na Jižním Městě potkali hokejisté vedoucího Rats a Kladna. Utkání se od úvodních minut odvíjelo podle papírových předpokladů, vedoucí tým tabulky si během zápasu dokráčel v poklidu pro tři body za vítězství 11:1.

V utkání lídra proti celku z druhé poloviny bylo od začátku jasné, kdo bude úspěšnější tým. Pražané drželi po většinu času puk na svých holích a bylo jen otázkou času, kdy se jim poprvé podaří skórovat.

Povedlo se jim to v 11. minutě, kdy Rubeš našel Petra Kafku, který z dobré pozice prostřelil Černého. Další trefu si domácí schovali až do druhé části, kdy se po spolupráci celého útoku trefil Petr Šinágl.

V 19. minutě vyslal Kolinger do úniku Jiřího Brandejského, který si kličkou do bekhendu s přehledem poradil. Ve stejné minutě pak došlo na další kousek z dílny Rubeše a Petra Kafky, kdy druhý jmenovaný bez problémů propálil Černého.

Do konce první části se Pražané prosadili ještě dvakrát. Po přihrávce Rubeše se se štěstím radoval Petr Šinágl, jeho pokus totiž prošel za brankovou čáru jen těsně. O chvilku později si zase puk vzal Radek Pavlata a po samostatné akci zvýšil už na šestibrankový rozdíl.

Do třetího dějství nastoupili Kladenští se změnou v brankovišti. Místo Černého se do branky postavil Altrichter. Ten musel hned v první minutě čelit úniku Šinágla, útočník Rats ale mířil jen do tyčky.

O necelé dvě minuty později už lovil puk ze své sítě. Fungující spolupráce s Rubešem využil Petr Kafka, který tak zkompletoval hattrick. Na další trefu se pak čekalo skoro deset minut. Poprvé v utkání navíc uspěli hosté, když Kameš našel před brankou volného Petra Haška, jehož rána zapadla za Michajlova.

Pražané si zbytek svých tref schovali až do závěrečné čtvrtiny. Po skvělém zákroku se prosadil Tomáš Rubeš, který měl před sebou zcela odkrytou klec. Gólové statistiky si následně vylepšil Petr Kafka, který se dokonce duelu prosadil ještě dvakrát.

Desátou trefu pak zaznamenal Radek Pavlata. Ten si vzal kotouč na vlastní polovině a po samostatné akci nedal Altrichterovi šanci. Svoji střelu navíc otřel o tyčku. Rats jsou tak i po sedmém duelu v sezóně stoprocentní.

Ohlasy po utkání:

Petr Kafka (Prague Rats): "Kladno podalo velmi dobrý výkon s ohledem na to, že mají několik hodně mladých hráčů. Je to určitě dobrý nápad začlenit mladé kluky do dospělého inline hokeje, každopádně ale zkušenosti byli na naší straně. Celkové to hodnotím jako velmi dobrý zápas, soupeř dobře bruslil, takže jsme to neměli vůbec jednoduché."

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): "Zápas dopadl přesně tak, jak dopadnout měl. Rats dlouhodobě prokazují velmi dobrou výkonnost, takže vyhráli právem. My se snažíme zapracovávat mladé kluky, jelikož hodně pracujeme s mládeží. Až na výjimky jsem s výkony všech hráčů spokojený."



20.05.2018 12:00| 6.kolo| Praha 11| 63 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Čerti Kladno
11:1
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
10:03IHC Prague Rats-1:0Petr KafkaTomáš Rubeš
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:11IHC Prague Rats-2:0Petr ŠináglPetr Kafka, Tomáš Rubeš
18:11IHC Prague Rats-3:0Jiří BrandejskýJan Kolinger, Lukáš Popela
18:43IHC Prague Rats-4:0Petr KafkaTomáš Rubeš
20:08IHC Prague Rats-5:0Petr ŠináglTomáš Rubeš, Jakub Bernad
21:04IHC Prague Rats-6:0Radek Pavlata
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:42IHC Prague Rats-7:0Petr KafkaTomáš Rubeš
34:37IHC Čerti Kladno-7:1Petr HašekVladimír Kameš
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:49IHC Prague Rats-8:1Tomáš RubešPetr Kafka, Petr Šinágl
40:22IHC Prague Rats-9:1Petr KafkaPetr Šinágl
43:49IHC Prague Rats-10:1Radek Pavlata
46:40IHC Prague Rats-11:1Petr KafkaPetr Šinágl, Tomáš Rubeš