Kladno neuspělo ani proti Stormu, ten nasázel deset gólů

Kladno neuspělo ani proti Stormu, ten nasázel deset gólů

Ve druhém extraligovém zápase na Jižním městě uspěli hráči Stormu v souboji s Kladnem. Pražané nakonec soupeři ze středních Čech nasázeli deset gólů a jen třikrát inkasovali. Brankář Dominik Frodl navíc k vysokému vítězství přispěl třemi asistencemi.

Do utkání vstoupil Storm velmi dobře, když už ve 3. minutě poprvé skóroval. Kombinaci na útočné polovině zakončil ranou k bližší tyči Jiří Dostál. O chvilku později pak Petráš našel volného Filipa Nováka, který vypálil do protipohybu gólmana, a tak to rázem bylo o dva góly.

Ještě v prvním dějství však Kladno dokázalo snížit, kdy se po samostatné akci dostal do šance Tomáš Libovický a proměnil jí. Pražané ale také ještě v první dvanáctiminutovce skórovali. Klindera po vyhraném vhazování nahrál Dominiku Bílkovi, který z blízka zakončil přesně.

Na začátku druhého dějství měli Kladenští dlouhou přesilovku, ve které pálil do odkryté klece Balcar. Frodl se ale na poslední chvíli zvládl otočit a hokejkou puk zastavit. O necelou minutu později vyslal brankář Stormu do šance Petráše, ten ale v úniku bekhendem neuspěl.

Domácí se dalšího gólu dočkali až ve druhé polovině duelu, ve 26. minutě Václav Klindera uspěl v souboji o kotouč a rychlou ranou překonal Černého. O pět minut později Dominik Bílek našel volného Zdeňka Petráše, který se nikým nehlídaný nemýlil.

Za dalších pět minut rozjel útočnou akci gólman Frodl a přes Petráše se kotouč dostal až k Martinu Matějčkovi, jehož rána prolétla až do sítě. Následně se po delší době ukázali zase hosté, kteří alespoň trochu zkorigovali průběh duelu. Na konci rychlé kombinace stál Jiří Kalla.

Závěr utkání už byl z obou stran uvolněný, a tak se ve čtvrté části brankami nešetřilo. Během pouhé půl minuty se prosadili Filip Bílek a Zdeněk Petráš. Čtyři minuty před koncem se naposledy připomněli i kladenští hokejisté, střela Patrika Balcara se zastavila až v síti.

Poslední slovo si vzali domácí, když se nejdříve po bekhendové kličce radoval Martin Matějček. Na svého spoluhráče pak navázal pouhou sekundu před koncem Jiří Dostál. Ten tak završil desítku gólů Stormu.

Ohlasy po utkání:

Pavel Würtherle (IHC Roller Storm): "Jsem spokojený, že jsme předváděli to, co jsme si před utkání řekli. Výhoda také byla, že jsme od začátku vedli a mohli jsme si tak průběh zápasu kontrolovat. Spoustu šancí jsme ještě neproměnili, ale k vítězství jsme došli celkem bez problémů."

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno): "Chtěl bych popřát hráčům Stormu k zaslouženému vítězství. Pro naše hráče byly oba sobotní zápasy velké škola. Jsem pyšný zejména na naše juniorské hráče, kteří odehráli v jeden den tři zápasy, přesto to zvládli velmi dobře."



20.05.2018 14:00| 6.kolo| Praha 11| 46 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
IHC Čerti Kladno
10:3
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:26IHC Roller Storm Praha-1:0Jiří DostálFilip Novák, Daniel Vrdlovec
04:53IHC Roller Storm PrahaPPG2:0Filip NovákZdeněk Petráš
11:14IHC Čerti Kladno-2:1Tomáš Libovický
11:23IHC Roller Storm Praha-3:1Dominik BílekVáclav Klindera
2. perioda
bez branek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:08IHC Roller Storm PrahaSHG4:1Václav KlinderaJan Kern
30:45IHC Roller Storm Praha-5:1Zdeněk PetrášFilip Bílek
35:16IHC Roller Storm Praha-6:1Martin MatějčekZdeněk Petráš, Dominik Frodl
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:18IHC Čerti Kladno-6:2Jiří KallaPetr Hašek, Patrik Balcar
37:42IHC Roller Storm Praha-7:2Dominik BílekZdeněk Petráš, Filip Bílek
38:18IHC Roller Storm Praha-8:2Zdeněk PetrášDominik Frodl
42:10IHC Čerti Kladno-8:3Patrik BalcarAleš Petrus
42:45IHC Roller Storm Praha-9:3Martin MatějčekZdeněk Petráš
47:59IHC Roller Storm Praha-10:3Jiří DostálDaniel Vrdlovec, Dominik Frodl