Přerov si z Nového Jičína odváží cennou výhru v prodloužení

Přerov si z Nového Jičína odváží cennou výhru v prodloužení

Nový Jičín chtěl před domácími fanoušky přidat další výhru, ale tentokrát narazil. Přerov sice dorazil s méně hráči, přesto dokázal hrát velice účinně a Nový Jičín dokázal v prodloužení porazit. Domácím nepomohly ani dvě branky Ondřeje Kovařčíka.

První čtvrtina se hrála v hodně vyrovnaném tempu, oba týmy si nějaké šance vytvořily, ale brankáři Fendrich s Dohnalem byli pozorní a několika povedenými zákroky svá mužstva podrželi. Až sekundu před koncem se prosadil Daniel Plitka, který se z levého kruhu trefil do horního růžku branky.

Ve druhé čtvrtině padlo branek více. Konkrétně tři a všechny do sítě Nového Jičína. Domácím ubraly síly oslabení a nechali si Přerov utéct. Nejprve se prosadil Tomáš Zdráhal, který překonal Fendrycha střelou z pravé strany. Poté dostal Přerov do vedení Tomáš Zdráhal po hezké individuální akci a čtvrtinu završil gólem ještě Tomáš Zbořil.

Ve třetí čtvrtině opět Nový Jičín zvedl svou hru a začal Přerov přehrávat. Odměnou mu byla branka na 2:3, trefil se dobře mířenou střelou k tyči Michael Chvostek. Jenže po čtyřech minutách už to zase bylo o dva góly pro Přerov. Martin Gremlica využil prostoru, který na levé straně dostal a trefil se naprosto přesně k tyčce. V závěru čtvrtiny dokázal ještě Nový Jičín znovu snížit, když poprvé v utkání skóroval Ondřej Kovařčík.

Poslední čtvrtina patřila Novému Jičínu. Ten zlepšil a zrychlil svou hru a odměnou mu bylo vyrovnání, když se prosadil nejlepší hráč zápasu Ondřej Kovařčík. Krásně si objel brankáře Přerova a pak kolem něj posla kotouč do sítě. Protože byl stav po 48 minutách nerozhodný 4:4, muselo rozhodnout prodloužení. V něm byli opticky lepší hráči Nového Jičína, z vítězství se ale nakonec radoval Přerov, protože se z protiútoku prosadil Martin Gremlica.



20.05.2018 18:00| 6.kolo| Nový Jičín| 121 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Night Birds Přerov
4:5 P
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Koziol

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
11:59IHC Nový Jičín-1:0Daniel PlitkoZbyněk Kubičík, Jakub Heralt
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:28IHC Night Birds Přerov-1:1Tomáš ZdráhalAleš Jergl
19:25IHC Night Birds Přerov-1:2Tomáš Zdráhal
22:03IHC Night Birds PřerovPPG1:3Mikuláš ZbořilAleš Jergl, Pavel Hanák
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:38IHC Nový JičínPPG2:3Michael ChvostekRobin Gebauer, David Janiczek
34:10IHC Night Birds Přerov-2:4Martin GremlicaMartin Galetka
35:54IHC Nový Jičín-3:4Ondřej KovařčíkMichael Chvostek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:34IHC Nový Jičín-4:4Ondřej KovařčíkMichael Chvostek, Robin Gebauer
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
52:48IHC Night Birds Přerov-4:5Martin GremlicaAleš Jergl, Jakub Dohnal