Hradec Králové o víkendu stoprocentní, výhru v Brně řídil čtyřmi trefami Kuťák

Hradec Králové o víkendu stoprocentní, výhru v Brně řídil čtyřmi trefami Kuťák

Brno – V neděli odpoledne se pod Špilberkem setkaly celky Brna a Hradce Králové. Oba usilovaly o třetí víkendovou výhru ze tří duelů, ale radost se mohl jen jeden. Domácí sice šli do vedení, ale hosté si poté vypracovali až čtyřgólový náskok, který si pozvolna drželi až do závěrečné sirény. Domácím nakonec nasázeli hned deset gólů, přičemž o čtyři z nich se postaral Filip Kuťák.

Domácí začali duel lépe a ve třetí minutě se dostali do vedení, když na pravém křídle ujel Jakub Kachlík a svou akci zakončil přesnou ranou na zadní tyč. Zvýšit mohl v deváté minutě Hrachovina, ale střílenou přihrávku neusměnil mezi tři tyče. Za minutu nato hosté srovnali, když Filip Kuťák z prostoru mezi kruhy mířil přesně pod břevno. Už za dalších 35 sekund Hradce navíc vedl, opět se přesnou ranou prezentoval neobsazený Filip Kuťák.

Druhá část začala šancí A. Půlpána, který napálil břevno, na druhé straně pak Vorla vychytal pozorný Mahdal. V 16. minutě zvýšil náskok Hradce dorážkou nad beton Chvátala Tomáš Půlpán, zatímco o chvíli později Vorel ani v další šanci neuspěl. Následně svůj hattrick završil Filip Kuťák a o sedmnáct vteřin později zvýšil už na 5:1 pro hosty Ondřej Pour. Domácí nechtěli složit zbraně, Roman Skácel parádní ranou švihem z mezikruží trefil pravou šibenici. Poslední šanci druhé části měl Bezděk, Chvátal však předvedl povedený semafor.

Třetí část začala dalším snížení, když Luboš Rosendorf i s přispěním teče bránícího hráče upravil na 3:5, nicméně vzápětí Daniel Voženílek mířil zápěstím přesně pod břevno a Tomáš Půlpán následně uspěl střelou pod vyrážečku k bližší tyči, čímž vyhnal Chvátala z branky Brna. Ten přepustil místo Hrachovinovi. Ani jemu ale čisté konto moc dlouho nevydrželo, necelé tři minuty před koncem třetí čtvrtiny se trefil zápěstím Matěj Poul. Závěrečnou možnost této pasáže měl Stehlík, před prázdnou brankou ale minul.

Závěrečné dvanáctiminutovka začala gólem Brna, když se bekhendem z dorážky prosadil Roman Skácel, ale hosté už za deset sekund zásluhou Lukáše Bezděka odpověděli. Za stavu 3:9 přišly ještě dvě slepené trefy Brna, když se prosadil přesnou ranou z křídla nejprve Lukáš Skácel a za necelou půlminutu z dorážky natřikrát i Ondřej Stehlík. Hosté ale měli připravenou také odpověď, Filip Kuťák svižnou ranou zápěstím vsítil desátý gól svého celku. Poslední slovo měli na konci domácí, Dominik Hrachovina po individuální akci snížil jen na konečných 7:10.

Ohlasy po utkání:

Jakub Kachlík (Mission Roller Brno): „Byl to dobrý zápas, akorát se nás sešlo méně než v sobotu. Utkání celkově bylo na můj vkus vyrovnané, my jsme ale neproměňovali své jasné šance.“

Zdeněk Karlík (ILHK Hradec Králové): „Pro nás určitě výhra, tenhle víkend už navíc třetí, takže jsme stoprocentní. Opět se posuneme v tabulce, takže klukům gratuluji k povedenému výkonu.“



27.05.2018 16:00| 8.kolo| Brno| 10 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
ILHK Hradec Králové
7:10
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Lerch, Tomáš Klein

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:48Mission Roller Brno-1:0Jakub Kachlík
09:26ILHK Hradec Králové-1:1Filip KuťákLukáš Bezděk , Ondřej Poul
10:01ILHK Hradec Králové-1:2Filip Kuťák
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:06ILHK Hradec Králové-1:3Tomáš PůlpánDaniel Voženílek
18:10ILHK Hradec KrálovéPPG1:4Filip KuťákLukáš Bezděk
18:27ILHK Hradec Králové-1:5Ondřej PoulAleš Půlpán
20:29Mission Roller Brno-2:5Roman SkácelJakub Kachlík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:42Mission Roller Brno-3:5Luboš Rosendorf
28:02ILHK Hradec Králové-3:6Daniel VoženílekFilip Kuťák
29:24ILHK Hradec Králové-3:7Aleš Půlpán
33:10ILHK Hradec Králové-3:8Matěj PoulLukáš Bezděk
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:29Mission Roller Brno-4:8Roman SkácelDominik Hrachovina, Jakub Kachlík
37:39ILHK Hradec Králové-4:9Lukáš Bezděk Daniel Voženílek
41:38Mission Roller Brno-5:9Lukáš SkácelLuboš Rosendorf
41:56Mission Roller Brno-6:9Ondřej StehlíkDominik Hrachovina
43:48ILHK Hradec Králové-6:10Filip KuťákLukáš Bezděk , Tomáš Půlpán
47:47Mission Roller Brno-7:10Dominik HrachovinaLuboš Rosendorf