Roller Storm v derby zdolal Prague Rats

Roller Storm v derby zdolal Prague Rats

Praha - Roller Storm vstoupil do utkání proti lídrovi tabulky úvodní brankou, téměř po celý zápas držel vedení na své straně. I díky dobrému výkonu gólmana Frodla úspěšně hájil nadějný výsledek a nakonec si před začátkem play off připsal cenný skalp Prague Rats.

Na první branku utkání se ve střetnutí prvního s druhým týmem tabulky čekalo sedm minut, když otevřel skóre utkání po souhře a nahrávce od Novotného Dominik Dušek – 0:1. Za necelé dvě minuty však Prague Rats odpověděli také po kombinační akci, kterou zakončoval Bernad – 1:1. Roller Stormu se povedl vstup do druhé čtvrtiny, celku hostí vrátil vedení po individuální akci Jakub Frodl – 1:2. Domácím se příliš nedařilo v koncovce, k vyrovnání se nedostali ani při početní výhodě.

Blízko srovnání byl na začátku druhé poloviny utkání Šinágl, jenž zakončoval z pravé strany do odkryté části branky, Frodl ho ale parádním zákrokem lapačkou vychytal. Hosté chybovali v obraně, čehož však Prague Rats nevyužili a následně opět inkasovali. Martin Matejček se ujal kotouče u pravého mantinelu a rychle se vydal na bránu soupeře, ke které měl volnou cestu, zakončení na bližší tyč slavilo úspěch – 1:3. Prague Rats rychle odpověděli, rozhodčí signalizovali vyloučení hostujícího hráče, které se však nakonec nekonalo, jelikož Rubešovu nahrávku zužitkoval ke snížení na rozdíl jediné trefy Petr Kafka – 2:3. Ve 35. minutě využil Roller Storm chyby v rozehrávce soupeře, díky svému aktivnímu napadání se ujal puku Petráš, jenž kotouč ještě předložil na pravou stranu Martinu Matějčkovi, který z první pálil do pravé části branky, kam se Kolinger nestihl přemístit – 2:4. Ještě ve stejné minutě hosté navýšili své vedení, když se dostali s kotoučem před branku z levé strany, v předbrankovém prostoru se ho ujal Daniel Klinecký, jenž si puk ještě kousek potáhl a následně zakončoval bekhendem nad ležícího brankáře – 2:5. Pět vteřin před koncem třetí čtvrtiny se povedlo Prague Rats snížit, po individuální akci se o to postaral Jakub Bernad – 3:5.

Na začátku poslední části se Prague Rats nadechli znovu ke srovnání, Šinágl míchal s pukem v pravém kruhu, následně rychle nahrál na druhou stranu Petru Kafkovi, proti jehož tvrdé ráně z první se Frodl nestihl přesunout – 4:5. Domácí postupně zvyšovali svou aktivitu, jenže se jim příliš nedařilo vážněji ohrožovat Frodla. V závěru ještě zkusili hru bez brankáře, jenže ani ta jim nepomohla a tři vteřiny před koncem využil odkryté branky k završení hattricku Martin Matějček – 4:6.

Jakub Bernad (IHC Prague Rats): „Myslím si, že jsme byli lepším týmem. Storm podržel gólman, který chytal výborně, měli jsme šance, ale ty jsme neproměnili. Myslím si, že jsme před play off v dobré formě, máme tady super partu, prohráli jsme první zápas za poslední dvě tři sezony, takže jdeme do play off s čistou hlavou.“

Martin Matějček  (IHC Roller Storm Praha): „Jsme šťastní, že se nám povedlo Prague Rats porazit, potřebovali jsme alespoň bod, abychom si udrželi druhou příčku do vyřazovacích bojů. Zvedli jsme si trochu sebevědomí, gólman dobře zachytal. Myslím si, že jsme soupeře zaskočili tím, že jsme do toho od začátku docela vlétli, povedlo se nám dostat rychle do vedení a pak jsme to i s velkou zásluhou brankáře Frodla udrželi.“


01.06.2018 19:00| 8.kolo| Praha 11| 68 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Roller Storm Praha
4:6
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Josef Barek, Tomáš Veselý

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:41IHC Roller Storm Praha-0:1Dominik DušekTomáš Novotný, Jakub Frodl
08:03IHC Prague Rats-1:1David BernadJakub Bernad, Martin Pouska
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:00IHC Roller Storm Praha-1:2Jakub Frodl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
28:00IHC Roller Storm Praha-1:3Martin Matějček
29:08IHC Prague Rats-2:3Petr KafkaTomáš Rubeš
34:12IHC Roller Storm Praha-2:4Martin MatějčekZdeněk Petráš
34:59IHC Roller Storm Praha-2:5Daniel KlineckýTomáš Novotný, Jan Švejda
35:55IHC Prague RatsSHG3:5Jakub Bernad
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:46IHC Prague Rats-4:5Petr KafkaPetr Šinágl
47:57IHC Roller Storm Praha-4:6Martin MatějčekZdeněk Petráš, Dominik Frodl