Zlín zvládl derby s Brodem a připsal si tři body

Zlín zvládl derby s Brodem a připsal si tři body

Zlín – Devils Zlín si v sobotním poledním derby proti Uherskému Brodu přišli pro pohodovou výhru. Vše rozhodl úvod druhé čtvrtiny, kdy Zlín během necelých tří minut stihl dát čtyři góly a vytvořil si komfortní náskok, který si po zbytek zápasu hlídal.

První čtvrtina přinesla velmi opatrný hokej z obou stran. Důkazem toho je to, že první a jediný gól padnul až v deváté minutě zápasu. Postaral se o něj skvělou individuální akcí hostující Milan Kubiš, který si s kotoučem na holi nabruslil do mezikruží a pověsil kotouč pod horní tyčku.

Na začátku druhé čtvrtiny Zlín otočil skóre zápasu čtyřmi slepenými góly. Jurík přesně nabil Davidu Hrazdirovi, který od levého mantinelu trefoval poloodkrytou branku. Druhý gól zařídil přihrávkou zpoza branky Karafiát, který našel střílejícího Jana Vyorala.

Následně Jurík při útočné akci posunul kotouč na Janebu, který se neotálel, vystřelil a překonal Halodu. Ještě lépe bylo Zlínu o minutu později, kdy Gago nabil doprava Jiřímu Goišovi, který tvrdou střelou příklepem nedal hostujícímu brankáři šanci. Po čtyřech gólech domácích se prosadili i hosté. Jan Mikulec prostřelil Hufa přízemní střelou pod betonem a snížil tak na 4:2. Tento stav platil v polovině zápasu.

V 27. minutě dostali Devils příležitost přesilové hry. Největší šanci během této přesilovky měli paradoxně hosté, když Daniel Gazda v úniku trefil tyč Hufovy branky. Krátce potom hosté snížili na rozdíl jedné branky. David Pavlůsek zpoza branky skvěle našel Jana Mikulce, který druhým gólem v zápase srovnává na rozdíl jedné branky.

Dvougólové vedení si ale Devils brzo vzali zpět. Juraj Jurík z pravé strany nabruslil před Halodu a prostřelil ho mezi rukou a tělem. Na konci třetí čtvrtiny dostali Devils možnost přesilové hry a tu po deseti vteřinách využili. Hrazdira nabil Michalu Gagovi, který s odrazem od tyče překonal Halodu.

Ve čtvrté čtvrtině si již Devils pohlídali vedení. Nejprve po skvělé individuální akci přidal sedmý gól Devils Juraj Jurík. Hosté z Uherského Brodu o půlminuty snížili zásluhou přesné střely Daniela Gazdy. Tři minuty před koncem definitivně pečetil vítězství Devils Michal Gago, který proměnil osamocený únik.


Ohlasy po utkání:

Aleš Bachánek (IHC Devils Zlín): „Před zápasem jsme si přesně řekli, co na ně budeme hrát. Chtěli jsme hrát dobře zezadu a čekat na jejich chyby, protože na tom nejsou technicky dobře. Všechno nám vyšlo, jak jsme chtěli.“

Zbyněk Kúdela (IHC Uherský Brod): „Bez komentáře.“


02.06.2018 12:00| 9.kolo| Zlín| 33 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC Uherský Brod
8:4
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: David Prokš, Petr Sedlák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
08:32IHC Uherský Brod -0:1Milan KubišDaniel Gazda
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:01IHC Devils Zlín-1:1David HrazdiraJuraj Jurík
15:34IHC Devils Zlín-2:1Jan VyoralJiří Karafiát, Michal Gago
16:06IHC Devils Zlín-3:1Jaroslav JanebaJuraj Jurík
17:16IHC Devils Zlín-4:1Jiří GoišMichal Gago
18:37IHC Uherský Brod -4:2Jan MikulecMarek Haloda
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
28:43IHC Uherský Brod -4:3Jan MikulecDavid Pavlůsek
33:32IHC Devils Zlín-5:3Juraj JuríkMichal Gago
35:11IHC Devils ZlínPPG6:3Michal GagoDavid Hrazdira
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
41:54IHC Devils Zlín-7:3Juraj JuríkDavid Hrazdira
42:26IHC Uherský Brod -7:4Daniel GazdaOndřej Haloda
45:41IHC Devils Zlín-8:4Michal GagoJiří Karafiát