Důležité body v bitvě o play-off, Olomouc doma rozstřílela Nový Jičín

Důležité body v bitvě o play-off, Olomouc doma rozstřílela Nový Jičín

Olomouc - V předposledním utkání základní části se Olomouc utkala s Novým Jičínem. Ze začátku sice byla hra vyrovnaná, ale postupem času domácí získávali převahu, kterou vyjádřili i gólově. Svého soupeře nakonec Olomouc zdolala 12:5 a připsala si důležité body v boji o play-off.

Zápas začal bez větších šancí na obou stranách. První výraznější ohrožení brány přišlo až v minutě páté, kdy se novojičínský Heralt dostal do brejku, ale Sedlář perfektně vytáhl svoji lapačku. Domácí byli naopak při své úvodní příležitosti mnohem úspěšnější. Kevin Chazalon se napřáhl mezi kruhy a poslal Olomouc do vedení. Hanáci poté svůj náskok drželi a do druhé čtvrtiny si přenesli vedení 1:0.

Nový Jičín však zvýšil aktivitu a brzy dorážejícím Davidem Janiczkem vyrovnal. Otočit skóre se ale hostům nepodařilo, naopak je záhy srazila série gólů Olomouce, která utekla do trháku.  Nejprve domácí tým vrátil do vedení Jakub Čuřík, jehož nepříliš prudká střela prošla za záda brankáře Fendricha a gólem na 3:1 pak Michal Šimo završil první polovinu zápasu.

Tu druhou načala velká chyba obrany Nového Jičína a Lubomír Korhoň tak pohodlně navýšil vedení Olomouckých. O chvíli později se domácí prosadili také v přesilové hře, když tentokrát zacílil přesně David Roupec. Z řady šancí Olomouce vybočila jen příležitost Zahradníčka, pak už dál plynula hra především u hostující brány. Góly Lubomír Korhoně a Jakuba Cika v rychlém sledu posunuli skóre už na 7:1. Nový Jičín pak sice Filipem Oherou snížil, šance na bodový zisk.

Ve čtvrté čtvrtině se doslova roztrhl pytel s góly a skóre se měnilo každou chvíli. Olomouc těžila ze své aktivity, po trefách Kevina Azalona a Jiřího Pašky se přiblížila desítce. Pak ovšem přišlo se strany Olomouce zvolnění, kterého Nový Jičín využil. Odražený kotouč napálil do brány Filip Ohera, střelou z úhlu pak snížil Jan Zahradníček a Filip Palička zakrátko z trestného střílení korigoval na 9:5.

Závěr však už patřil olomouckým barvám. Pod desátou a jedenáctou branku se podepsal zblízka zakončující David Roupec, který tak zkompletoval hattrick a finální skóre 12:5 zařídil devět vteřin před koncem v přesilové hře Jakub Čuřík.


Ohlasy po utkání:

Stanislav Cik (IHC Eagles Olomouc): Poprvé jsme se sešli v kompletní sestavě, což bylo na naší hře vidět. Proměňovali jsme šance, takže naše vysoké vítězství je určitě zasloužené.

Robin Gebauer (IHC Nový Jičín): Do Olomouce jsme přijeli v dost oslabené sestavě. První polovina zápasu nebyla z naší strany úplně špatná, ale pak tam byla spousta chyb v obraně a dopadlo to tak, jak to dopadlo. 


02.06.2018 12:00| 9.kolo| Olomouc| 39 diváků
IHC Eagles Olomouc
IHC Eagles Olomouc
IHC Nový Jičín
12:5
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:46IHC Eagles Olomouc-1:0Kevin ChazalonBaptiste Boitard
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:18IHC Nový Jičín-1:1David JaniczekJan Zahradníček, Filip Ohera
17:31IHC Eagles Olomouc-2:1Jakub ČuříkMichal Šimo
21:29IHC Eagles Olomouc-3:1Michal ŠimoJakub Cik
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:47IHC Eagles Olomouc-4:1Lubomír KorhoňVratislav Vápeník
28:59IHC Eagles OlomoucPPG5:1David RoupecJakub Cik
31:49IHC Eagles Olomouc-6:1Lubomír KorhoňDavid Roupec, Pavel Handl
34:18IHC Eagles Olomouc-7:1Jakub Cik
34:37IHC Nový Jičín-7:2Filip OheraMichael Chvostek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:44IHC Eagles Olomouc-8:2Kevin ChazalonBaptiste Boitard
39:20IHC Eagles Olomouc-9:2Jiří PaškaDavid Roupec
40:11IHC Nový Jičín-9:3Filip OheraMichael Chvostek
43:23IHC Nový Jičín-9:4Jan ZahradníčekFilip Ohera, Michael Chvostek
43:33IHC Nový JičínPPG9:5Filip Palička
45:43IHC Eagles Olomouc-10:5David RoupecMichal Šimo
46:31IHC Eagles Olomouc-11:5David RoupecMichal Šimo, Lubomír Korhoň
47:51IHC Eagles OlomoucPPG12:5Jakub ČuříkPavel Handl