Olomouc se raduje z postupu do čtvrtfinále, rozhodnout muselo až prodloužení

Olomouc se raduje z postupu do čtvrtfinále, rozhodnout muselo až prodloužení

Hanáci na domácím stadionu slaví, vydřeli postup do čtvrtfinále přes nepříjemný Přerov. Olomouc sice první utkání proti Přerovu prohrála 4:9, ale pak zabrala, druhé utkání vyhrála 6:4 a v následném dodatečném prodloužení pak znovu byli úspěšnější Hanáci. Mohou se tak radovat z postupu z dramatického předkola do čtvrtfinále. Přerovu naopak sezóna končí.

Olomouc začala napravovat nepovedené první utkání už od samotného začátku druhého duelu. Ve třetí minutě otevřel skóre Jiří Paška, v osmé minutě už to bylo 2:0, to se ranou pod horní tyč prosadil Lubomír Vícha.Přerov se ale ještě před první pauzou vrátil do hry, první olomoucký faul potrestal Aleš Jergl.

Ve druhé čtvrtině byla znovu Olomouc lepším týmem a pokračovala v budování svého náskoku. Nejprve ve dvacáté minutě po individuální akci využil přesilovou hru Olomouce David Roupec, o minutu a půl později zvýšil už na 4:1 Lubomír Korhoň.

Ve třetí části zápasu se na branku čekalo poměrně dlouho, až do 32. minuty. A byli to znovu domácí Eagles, kteří se radovali z gólu a zároveň vedení 5:1, když Dohnala v přerovské brance překonal Michal Šimo, který proměnil svůj samostatný únik. Přerov zareagoval o dvě minuty později, ve vlastním oslabení se prosadil Stanislav Husák. Sekundu před koncem periody pak ještě stihl snížit na 3:5 Aleš Jergl.

Čtvrtá čtvrtina přinesla velké drama, protože Přerov pokračoval ve své zlepšené hře z předchozí části zápasu a ve 40. minutě už snížil své manko jen na rozdíl jedné branky. Postaral se o to Karel Plášek, kterého do šance poslal Marek Ditrich. Vyrovnat se ale už Přerovu nepovedlo, Olomouci dal ve 45. minutě jistotu gólem na konečných 6:4 Jiří Paška.

Tím pádem bylo vyrovnáno, 1:1 na zápasy, a postupujícím do čtvrtfinále muselo rozhodnout dodatečné desetiminutové prodloužení. To bylo poměrně jasně v režii Olomouce, která byla aktivnější a po zásluze se nakonec radovala z rozhodující branky. Hrdinou se stal Jiří Paška, který dokázal naposledy překonat Dohnala a poslal tím Olomouc mezi nejlepších osm týmů Stilmat Extraligy.

Stanislav Cik (trenér IHC Eagles Olomouc): Přerov se od loňska hodně zlepšil. Loni si moc nezasloužili postoupit, vlastně jen bránili ve čtverci. Letos to ale byl hodně kvalitní zápas, hráli dobře, ale štěstí se obrátilo k nám. Prodloužení vždycky může dopadnout jakkoliv a padlo to tam nám, takže jsme rádi.

David Podepřel (trenér IHC Night Birds Přerov): Bohužel jsme si asi ze začátku mysleli, že to přijde samo, nechali jsme Olomouc hrát a po našich chybách byl soupeř lepší. Olomouc zaslouženě vedla 5:1, poté jsme si k tomu něco řekli, začali jsme konečně hrát svoji hru, ale snížení na 5:4 už přišlo bohužel pozdě. Do prodloužení šli psychicky lépe asi domácí, šli jsme do toho s taktikou, že to zkusíme ubránit a z brejku zkusíme dát gól, což se nám bohužel nepovedlo. Olomouc asi zaslouženě postupuje a přejeme jim úspěch v dalším pokračování sezony.


09.06.2018 18:00| Osmifinále| Olomouc| 30 diváků
IHC Eagles Olomouc
IHC Eagles Olomouc
IHC Night Birds Přerov
6:4
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Lerch, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:36IHC Eagles Olomouc-1:0Jiří PaškaMichal Šimo
07:33IHC Eagles Olomouc-2:0Lubomír VíchMichal Šimo
10:59IHC Night Birds PřerovPPG2:1Aleš JerglMarek Ditrich, Tomáš Zdráhal
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:02IHC Eagles OlomoucPPG3:1David Roupec
20:35IHC Eagles Olomouc-4:1Lubomír KorhoňPavel Handl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
31:45IHC Eagles Olomouc-5:1Michal Šimo
33:30IHC Night Birds Přerov-5:2Stanislav Husák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:59IHC Night Birds Přerov-5:3Aleš JerglPavel Hanák
42:29IHC Night Birds Přerov-5:4Karel PlášekMarek Ditrich
44:54IHC Eagles Olomouc-6:4Jiří PaškaLubomír Korhoň