Startuje play off juniorů, Přerov proti Zlínu a Kladno s Boskovicemi

Startuje play off juniorů, Přerov proti Zlínu a Kladno s Boskovicemi

Už i junioři se po osmi odehraných zápasech základní části dočkali, v neděli se odehrají obě semifinálové série. Lídr tabulky z Přerova se střetne s Devils, výhodu domácího prostředí budou mít také Čerti Kladno v souboji proti Boskovicím.

První dva duely začnou shodně v 10:00, druhé zápasy mají naplánovaný začátek na 13:00. Night Birds si vybojovali vítězství v základní části, v semifinále je tak čeká čtvrtý Zlín, který uhájil poslední postupovou příčku před Roller Stormem. A to i díky výhře nad svým semifinálovým soupeře v posledním hracím dni, Přerov v utkání pouze marně dotahoval ztrátu. Na vzájemné zápasy v základní části je to však vyrovnané 1:1, jelikož Night Birds přetlačili Devils na domácí půdě 6:5, i domácí prostředí by tak mohlo hrát roli. Druhou dvojici tvoří druhé Kladno a třetí Boskovice, v tabulce po základní části je mezi nimi pouze jednobodový rozdíl. I mezi druhými dvěma soupeři se ukázalo domácí prostředí jako klíč k výhře, nejprve totiž zvítězily těsně 3:2 po obratu Boskovice, v odvedném duelu oplatilo Kladno svému soupeři porážku zejména díky povedené druhé polovině zápasu.

V případě rovnosti vyhraných utkání, není pro postup rozhodující rozdíl ve skóre, a pokud je po dvou odehraných zápasech shodný počet vítězných zápasů, následuje bezprostředně po skončení druhého utkání prodloužení. Toto prodloužení nemá souvislost s druhým zápasem a je jakýmsi „třetím zápasem“, proto veškeré uložené tresty ve druhém zápase, vyjma trestů disciplinárních, končí a prodloužení začíná 4 proti 4. Prodloužení trvá 10. min a hraje se podle pravidla náhlé smrti.

Nerozhodne-li se v „extra“ prodloužení, následují samostatné nájezdy v sérii po 3 střelcích, následně po jednom do rozhodnutí. V první sérii musejí být střelci odlišní, v sérii do rozhodnutí se mohou střelci opakovat.

Vítězové semifinálové série play-off, postupují do finále, které se odehraje v rámci finále MČR mládeže v Přerově. Z dvojice poražených semifinalistů obdrží bronz lépe umístěné mužstvo po základní části.


DatumČasKoloDomácíHosté
17.06.201810:001IHC Night Birds PřerovIHC Devils Zlín-:-
17.06.201810:001IHC Čerti KladnoHC Boskovice-:-
17.06.201813:002IHC Night Birds PřerovIHC Devils Zlín-:-
17.06.201813:002IHC Čerti KladnoHC Boskovice-:-