Roller Storm končí ve čtvrtfinále, do Final Four postupuje Olomouc!

Roller Storm končí ve čtvrtfinále, do Final Four postupuje Olomouc!

Inline hokejisté Olomouce zvládli lépe i odvetu čtvrtfinálové série s Roller Storm Praha. Domácí sice v závěrečné čtvrtině dotáhli dvoubrankové manko a srovnali na 3:3, ovšem na zásah Davida Roupece už odpověď nenašli.

Zápas začal pro Eagles výborně. Už v čase 2:13 tak otevřel skóre David Roupec a o 50 sekund později se prosadil po individuální akci i Jakub Cik. Zaskočeným Roller Storm pak pomohla i tyčka a mohli být tedy rádi, že po úvodní čtvrtině platil stav 0:2.

Hned po minutě druhé čtvrtiny pak našel Boitard Lubomíra Korhoně a ten nedal Frodlovi šanci. Poté mohl navýšit skóre Cik, jenž trefil jen tyč a domácí osvědčili pravidlo nedáš – dostaneš. Hned z protiútoku propálil Sedláře Zdeněk Petráš, jenž zvýšil na 1:3. To bylo i poločasové skóre, mimo jiné i proto, že Handl nájezd na Frodla neproměnil.

Od třetí čtvrtiny se hosté zaměřili především na obranu. Akce soupeře výborně rozbíjeli ve středním pásmu a Roller Storm stříleli spíše z dálky. To Hanáci vyráželi do občasných brejků a po jednom z nich lízalo zakončení Cika tyčku.

Podobný obraz hry byl k vidění i v závěrečné čtvrtině. Ve 41. minutě však přeci jen prolomil střelecké trápení pražského týmu Martin Matějček, jenž se z první opřel do přihrávky Petráše a snížil. O minutu později se navíc prosadil také Natan Vráblík a hosté museli sáhnout po oddechovém čase. V té chvíli to vypadalo, že by nabuzení Roller Storm mohli dokonat i obrat, zapomněli však na zadní vrátka. Jakub Čuřík ještě v souboji tváří v tvář nepřekonal Frodla, ale volný puk stačil dojet David Roupec a ten si už rady věděl. Domácím už nepomohla k vyrovnání ani dvouminutová hra bez gólmana a postup do final four tak slav&iac ute; př ekvapivě olomoučtí Eagles.

Tomáš Würtherle (manažer Roller Storm): Teď v nás samozřejmě převládá obrovské zklamání, protože sezónu jsme měli rozjetou parádně. V obou dnešních zápasech se nám nepovedlo to co se nám dařilo ve všech předchozích zápasech a to vstřelit úvodní branku a uklidnit se. Dnešní zápasy zdobili vynikající výkony obou brankářů a bylo jasné, že každá branka může být klíčová. My jsme bohužel svoje šance nevyužili a když se Olomouc dostala do vedení, bylo těžké dotahovat. Soupeř má ohromně zkušený tým a my jsme hráli bez 4 hráčů základní sestavy, což bylo také znát, přesto si myslím, že série byla vyrovnaná a vyhrál šťastnější tým. Nezbývá nám než soupeři pogratulovat k postupu. Z toho co jsme letos v sezóně dokázali, můžeme čerpat do budoucna a rozhodně máme hlavy na hoře.

Jakub Čuřík (kapitán Eagles Olomouc): Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Ne nadarmo byli soupeři druzí po základní části. Poté, co jsme přešli přes předkolo, jsme už splnili cíl a už neměli co ztratit. Oba týmy měly výborné gólmany, chytali fantasticky. My v obou zápasech dokázali po snížení nebo vyrovnání soupeře zase hned odskočit a to bylo rozhodující. Odehráli jsme asi dva nejlepší zápasy za poslední tři roky.



16.06.2018 17:00| Čtvrtfinále| Praha 11| 69 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
IHC Eagles Olomouc
3:4
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Karlík, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:13IHC Eagles Olomouc-0:1David RoupecLubomír Vích
03:03IHC Eagles Olomouc-0:2Jakub Cik
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:00IHC Eagles OlomoucPPG0:3Lubomír KorhoňBaptiste Boitard, Lubomír Vích
15:37IHC Roller Storm Praha-1:3Zdeněk Petráš
3. perioda
bez branek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:44IHC Roller Storm Praha-2:3Martin MatějčekZdeněk Petráš
41:46IHC Roller Storm Praha-3:3Jan ŠvejdaDaniel Klinecký
43:25IHC Eagles Olomouc-3:4David RoupecJakub Čuřík