Hradec Králové navázal na první zápas a postupuje přes Uherský Brod

Hradec Králové navázal na první zápas a postupuje přes Uherský Brod

Královehradečtí hned na začátku navázali na svůj výkon z prvního čtvrtfinále, když rychle otevřeli skóre. Uherský Brod ale dlouho se svým soupeřem držel krok, zlom nastal ve třetí části, která skončila 5:0 pro domácí. Ti si ještě znepříjemnili závěr utkání, když inkasovali několik trestů, po kterých Uherský Brod čtyřmi góly snížil brankový rozdíl.

Domácí hráči vstoupili dobře i do druhého utkání čtvrtfinále, ve 3. minutě rozjeli akci po pravé straně, Daniel Voženílek nahrál z pravého kruhu na střed Jakubu Novákovi, jenž ihned zakončoval zápěstím přesně k levé tyči – 1:0. Hradec Králové ustál oslabení a po jeho konci skóroval, Ondřej Poul projel středem hřiště, nahodil puk na brankáře, jenž ho pouze vyrazil před sebe a s pohotovou dorážkou byl úspěšný Aleš Půlpán – 2:0. Uherský Brod ale za minutu odpověděl, hosté se dostali s pukem od mantinelu na střed hřiště, odkud Radim Budil prostřelil Mahdala mezi betony – 2:1. Dvoubrankové vedení mohl domácím vrátit Aleš Půlpán, po jehož bekhendovém blafáku zachránila Halodu pravá tyč.

Ve druhé části se čekalo poměrně dlouho na branku, skóre se měnilo až na konci devatenácté minuty. Jakub Novák dostal nahrávku do dobré pozice před Halodu, zvolil ale ještě nahrávku na pravou stranu na Lukáše Nováka, který zakončoval do odkryté části branky – 3:1. O minutu později přišla další přesná trefa, Tomáš Půlpán rozjel akci, následně dostal kotouč zpět z levé strany do jízdy od Kuťáka a při zakončení se nemýlil – 4:1.

Hradec Králové měl dobrý vstup do třetí části, která se mu náramně povedla. Filip Kuťák si vyměnil kotouč s Markem Voženílkem a trefil se z jízdy ze středu hřiště – 5:1. O minutu později pálil přesně zápěstím ke vzdálenější tyči, o kterou se puk ještě otřel, z levé strany Jakub Novák – 6:1. Na další gól stačila domácím půl minuta, po přihrávce od Bureše se prosadil z pravého kruhu Lukáš Bezděk – 7:1. Po nahrávce od Hronka na pravou stranu do jízdy zamířil Lukáš Novák přesně do pravého horního rohu brány – 8:1. Uherský Brod vypadal odevzdaně, po rychlé kombinační akci domácích překonal Halodu Jakub Novák – 9:1.

Hradec Králové vystřídal před začátkem čtvrté čtvrtiny brankáře, mezi tři tyče se postavil Michal Vich. Na začátku 39. minuty předvedl parádní střelu příklepem z vrcholu levého kruhu Filip Hronek, jenž poslal kotouč přesně do vzdálenějšího rohu branky – 10:1. Hradec Králové poté inkasoval velký počet trestů, Jakub Novák dokonce inkasoval trest ve hře. Toho Uherský Brod využil, jako první se trefil Jaroslav Vaněk a půl minuty po něm následovala branka Davida Pavlůska – 10:3. Netrvalo dlouho a znovu se měnilo skóre, a to po individuální akci Patrika Vaňka – 10:4. Gólový účet utkání uzavřel dvě minuty před koncem po nahrávce od Mikulce Andrej Mrázik – 10:5.

Aleš Půlpán (kapitán ILHK Hradec Králové): „Dlouho jsme vedli 2:1 a 3:1, Uherský Brod se ještě zkoušel nadechnout, ale myslím si, že jsme na tom byli trochu lépe fyzicky a bruslařsky, což asi dneska rozhodlo.“

Zbyněk Kůdela (trenér IHC Uherský Brod): „Myslím si, že druhé utkání bylo z domácí strany ještě lepší, takže jsme neměli příliš šancí. Za stavu 10:1 jsme zápas už víceméně dohráli, vyhrálo zaslouženě lepší mužstvo, kterému gratuluji k postupu.“


16.06.2018 17:00| Čtvrtfinále| Hradec Králové| 30 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Uherský Brod
10:5
IHC Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:2 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:42ILHK Hradec Králové-1:0Jakub NovákFilip Hronek, Daniel Voženílek
07:20ILHK Hradec Králové-2:0Aleš PůlpánOndřej Poul, Tomáš Půlpán
08:30IHC Uherský Brod -2:1Radim BudilErik Hložánek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:54ILHK Hradec Králové-3:1Lukáš NovákJakub Novák, Filip Hronek
19:53ILHK Hradec Králové-4:1Tomáš PůlpánFilip Kuťák, Marek Voženílek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:21ILHK Hradec Králové-5:1Filip KuťákMarek Voženílek
26:33ILHK Hradec Králové-6:1Jakub NovákLukáš Novák
27:02ILHK Hradec Králové-7:1Lukáš Bezděk Nicolas Bureš, Daniel Voženílek
29:52ILHK Hradec Králové-8:1Lukáš NovákFilip Hronek
30:22ILHK Hradec Králové-9:1Jakub NovákLukáš Novák, Filip Hronek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:01ILHK Hradec Králové-10:1Filip HronekDaniel Voženílek
41:23IHC Uherský Brod PPG10:2Jaroslav VaněkMarek Haloda
41:55IHC Uherský Brod PPG10:3David PavlůsekErik Hložánek, Radim Budil
42:47IHC Uherský Brod -10:4Patrik Vaněk
45:54IHC Uherský Brod -10:5Andrej MrázikJan Mikulec