Do finále juniorské extraligy postoupil Přerov s Kladnem

Do finále juniorské extraligy postoupil Přerov s Kladnem

V neděli se odehrály semifinálové série Ambica extraligy juniorů, v nichž si po dvou utkáních zajistilo Kladno postup přes Boskovice. O postupujícím mezi Přerovem a Zlínem musel rozhodnout až pomyslný třetí zápas, ve kterém jako první vstřelili branku Night Birds.

První dva zápasy semifinále začaly shodně v 10:00 a také skončily shodným výsledkem, a to 6:0 pro domácí mužstvo. Přerov si za třináct minut vypracoval čtyřbrankový náskok nad Zlínem, který už si pohlídal. O dvě branky domácích se postaral Jakub Navrátil, jenž si připsal ještě jednu gólovou nahrávku. Kladno mělo lepší druhou polovinu utkání, v té první se prosadilo dvakrát až na konci. Boskovice byly třikrát vyloučené, ve všechn případech se ubránily, jenže ani to jim nepomohlo.

Druhé druly začaly o tři hodiny později, Devils začali lépe a Night Birds po celé utkání pouze dotahovali. Dvakrát se jim povedlo srovnat, minutu a půl před koncem snížili na rozdíl jediné branky, srovnat se jim už ale nepovedlo. A tak musel přijít na řadu pomyslný třetí zápas s náhlou smrtí, který ukončil po osmi minutách hry ve prospěch domácího Přerova Jakub Navrátil. I Boskovice vstoupily do druhého utkání lépe, jenže Kladno rychlými góly otočilo skóre ještě v první polovině na svou stranu. Do druhé části se šlo za nerozhodného stavu, Boskovice si hned v první minutě druhé poloviny vytvořily dvoubrankový náskok, jenže ten Kladno smazalo a dvěma góly v poslední minutě rozhodlo o svém postupu. K tomu domácím pomohl čtyřmi přesnými trefami Petr Hašek, na druhé straně zaznamenal hattrick Jiří Šmahel.

DatumČasKoloDomácíHosté
17.06.201810:001IHC Night Birds PřerovIHC Devils Zlín6:0
17.06.201810:001IHC Čerti KladnoHC Boskovice6:0
17.06.201813:002IHC Night Birds PřerovIHC Devils Zlín3:4
17.06.201813:002IHC Čerti KladnoHC Boskovice7:5
rozhudjící prodloužení IHC Birds Přerov - IHC Devils Zlín 1:0

Bronzové medaile získali hokejisté HC Boskovice jako lépe postavený tým po základní části.