Úvodní zápas Final Four ovládli Rats, Olomouc porazili jasným rozdílem

Úvodní zápas Final Four ovládli Rats, Olomouc porazili jasným rozdílem

HRADEC KRÁLOVÉ – Úvodní duel Final Four, o který se postarali hráči Prague Rats společně s hokejisty IHC Eagles Olomouc začal opatrným vstupem. Poté ale začal zápas postupně nabírat na obrátkách. K vidění byla rovná desítka gólů, o osm z nich se postarali hráči Rats, kteří se tak ujali v sérii hrané na dva vítězné zápasy vedení 1:0.

Úvodní minuty přinesly velmi opatrný hokej. Oba celky se postupně osmělily, čemuž napovídalo i stupňující se tempo. Důkazem bylo i větší množství šancí. Za zmínku stojí především samostatný únik Davida Bernada, který skončil orazítkovanou tyčí. Největší akci Olomouce v rámci prvních deseti minut předvedl Coufal, který nabral rychlost a řítil se do útočného pásma. Ani on ale nakonec nebyl úspěšný. Závěrečné minuty první čtvrtiny doprovodila dlouhá ponechaná výhoda hostující Olomouce, kterou však hráči Eagles nevyužili a úspěšní nebyli ani v přesilové hře, jejíž podstatnou část si přenesli do druhé čtvrtiny.

Ve druhé čtvrtině nebylo vidět, že by Pražanům vyloučený hráč chyběl. Na svého soupeře vlétli ve velkém stylu a Sedlář se měl co ohánět. Hra nabrala pravé extraligové tempo, chyběly však góly. O ty se mohla Olomouc pokusit znovu v přesilové hře, která ale ani tentokrát nevedla ke kýženému vedoucímu gólu. Také Pražané se mohli pokusit o vedoucí branku při početní výhodě po faulu Lubomíra Vícha. Rats měli z přesilové hry dostatek šancí, avšak ani oni se během minuty a půl z vedoucí branky neradovali, ba co víc, v následující přesilové hře Rats inkasovali. V dresu Olomouce ujel Baptiste Boitard společně s Jakubem Cikem, který vyzrál na Michajlova bekhendovou střelou. Rats však našli rychlou odpověď, o níž se postaral Jakub Bernad. Duo Bernad připravilo také druhý gól Pražanů. David našel Jakuba, který poté, co svou vlastní střelu dorazil, otočil skóre.

Začátek třetí čtvrtiny nabídl vyrovnaný hokej. Oba brankáři však nemuseli během prvních pár minut předvést výraznější zákrok. Olomoucký Sedlák se protáhl výrazněji po střele Jiřího Pašky, Michaljov na druhé straně svůj prostor v okolí tří tyčí spíše jen kontroloval a zapotil se až po pěti minutách, kdy musel hasit vzniklý oheň po odrazu puku od několika bruslí. Hráči Rats se pokusili o navýšení svého náskoku po vyloučení Lubomíra Korhoňe a už už to vypadalo, že přesilovku využijí. Sedlář však přišpendlil svůj beton k tyčce a tak ani rána Tomáše Rubeše neprošla. Pražané se dvoubrankového vedení dočkali, při početní výhodě se po Kafkově nahrávce prosadil Tomáš Rubeš, jemuž nedělalo problém trefit prázdnou branku.

Další změna skóre nastala hned po 22 sekundách poslední čtvrtiny. Autorem čtvrtého gólu Pražanů byl díky střele do horní části branky opět Tomáš Rubeš, kterého záhy následoval Ondřej Lechner, jenž procpal puk pod betonem olomouckého gólmana. Ani tento gól nebyl posledním na účtu pražského týmu, neboť Tomáš Rubeš zkompletoval hattrick a následně se trefili i Radek Pavlata, společně s Radkem Bernadem.

Ohlasy po zápase:

Milan Jurák (IHC Eagles Olomouc): „Myslím si, že první půlku zápasu jsme zvládli dobře, ale potom jsme odešli fyzicky. Došli nám síly a začali jsme to už vzdávat. Do odvety rozhodně musíme zlepšit proměňování šancí, kterých teď bylo dostatek.“ 



23.06.2018 13:30| 1.kolo| Hradec Králové| 99 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Eagles Olomouc
8:2
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
bez branek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:31IHC Eagles OlomoucSHG0:1Jakub CikBaptiste Boitard
20:42IHC Prague Rats-1:1Jakub Bernad
22:23IHC Prague Rats-2:1Jakub BernadDavid Bernad, Ondřej Lechner
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
34:18IHC Prague RatsPPG3:1Tomáš RubešPetr Kafka
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:22IHC Prague Rats-4:1Tomáš RubešMartin Tvrzník
37:27IHC Prague Rats-5:1Ondřej LechnerRadek Pavlata, David Bernad
38:55IHC Prague RatsPPG6:1Tomáš RubešJakub Bernad, David Bernad
41:57IHC Prague Rats-7:1Radek PavlataOndřej Lechner, Jakub Bernad
46:10IHC Prague Rats-8:1David BernadOndřej Lechner, Jakub Bernad
47:46IHC Eagles Olomouc-8:2David RoupecLubomír Korhoň, Lubomír Vích