Prague Rats podruhé přehráli Olomouc a jako první slaví postup

Prague Rats podruhé přehráli Olomouc a jako první slaví postup

Olomoučtí nakročili dobře k vyrovnání stavu série, jenže Prague Rats po první inkasované brance otočili vývoj utkání na svou stranu a jako první mohou slavit postup do finále.

Olomouc měla bleskový vstup vstup do zápasu, když se již v čase 1:31 ujal vedení zásluhou individuální akce kapitána Jakuba Čuříka – 0:1. Prague Rats se snažili rychle vyrovnat, což se jim povedlo čtyři minuty po inkasování přesným zásahem Jakuba Bernada – 1:1. O tři minuty později už domácí vedli, opět se o to zasloužil svou přesnou ranou Jakub Bernad – 2:1. Pražany druhá branka ještě více nakopla k větší aktivitě, na konci první čtvrtiny si vybojovali přesilovou hru, kterou však nevyužili.

Mírnou převahu Prague Rats ukončilo vyloučení, početní výhodu mohl zužitkovat Cik, jenže neprotlačil kotouč za ležícího Michajlova. Hráči mírně polevili v tempu, na konci druhé čtvrtiny si Olomouc nadělala problémy, když inkasovala dva tresty během půl minuty. Ve 27. minutě Prague Rats odskočili na rozdíl dvou branek, do rychlého protiútoku vyslal Jakub Bernad Petra Kafku, jenž překonal Sedláře – 3:1.

Olomoučtí se sice stále nevzdávali, jenže se jim příliš nedařilo déle držet puk na svých hokejkách. Ještě větší problémy jim nadělal Tomáš Rubeš, jenž střelou zápěstím nedal brankáři Sedlářovi šanci a poslal domácí do tříbrankového vedení – 4:1. Za minutu si Olomouc ještě vykřesala naději zásluhou Petra Cika – 4:2. Prague Rats se snažili kontrolovat hru a ve 45. minutě se jim navíc povedlo vstřelit další dva góly. Velké množství prostoru dostal Martin Tvrzník, který toho využil trefou zápěstím – 5:2. Zřejmě definitivní rozhodnutí přišlo po přesném zásahu Petra Kafky – 6:2. Olomouc ještě mírně zdramatizovala závěr, na rozdíl tří branek snižoval David Roupec – 6:3. Poslední slovo měli postupující Prague Rats, za které se trefil Radek Pavlata – 7:3.

Martin Mecera (trenér IHC Prague Rats): „Olomouc nás překvapila, vlétla na nás a hrála inline nahoru dolů. Myslím, že se to muselo divákům moc líbit. Rozhodlo to, že nám Olomouc neodskočila na vyšší vedení a my jsme na to byli schopni zareagovat, vstřelil góly a pak už jsme si to hlídali. Vzhledem k tomu, že hráli na dvě lajny, tak si myslím, že jim na konci trochu odešli síly.“

Stanislav Cik (trenér IHC Eagles Olomouc): „Do zápasů jsme vstoupili pouze v osmi hráčích, což je při takto těžkých zápasech složité uhrát. V prvním utkání jsme na konci ztratili síly, ve druhém duelu jsme měli více více šancí než soupeř, chvílemi jsme byli daleko lepší. Ale prostě nám to tam nepadalo, jejich brankář měl asi více štěstí. Poté se nám navíc zranil Korhoň, ke konci jsme už nemohli, a proto to tak nakonec dopadlo. Myslím si, že jsme si zasloužili tento zápas vyhrát.“


23.06.2018 18:00| 2.kolo| Hradec Králové| 98 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Eagles Olomouc
7:3
IHC Eagles Olomouc
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:31IHC Eagles Olomouc-0:1Jakub Čuřík
05:37IHC Prague Rats-1:1Jakub Bernad
08:30IHC Prague Rats-2:1Jakub BernadOndřej Lechner
2. perioda
bez branek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:23IHC Prague RatsPPG3:1Petr KafkaJakub Bernad
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:06IHC Prague Rats-4:1Tomáš RubešPetr Kafka, Martin Tvrzník
41:32IHC Eagles Olomouc-4:2Jakub CikVratislav Vápeník
44:23IHC Prague Rats-5:2Martin TvrzníkTomáš Rubeš
44:46IHC Prague Rats-6:2Petr KafkaTomáš Rubeš, Martin Tvrzník
46:15IHC Eagles Olomouc-6:3David RoupecBaptiste Boitard, Jakub Cik
47:33IHC Prague Rats-7:3Radek PavlataJakub Bernad