MČR mládeže: V mladších i starších žácích postoupil Přerov a Hořovice

MČR mládeže: V mladších i starších žácích postoupil Přerov a Hořovice

Přerov – Na mládežnickém mistrovství republiky si to mezi sebou rozdaly výběry mladších a starších žáků. V prvně jmenované kategorii slavily vítězství Hořovice a domácí Přerov, oba týmy postoupily do nedělního semifinále. Souboj o pátou příčku zvládly lépe Boskovice. Ve druhé kategorii si semifinálovou účast zajistili opět hořovičtí Cvočkaři a přerovští Night Birds. Pátý flek braly Úhřetice.

Jako první se na úrovni mladších žáků střetly Hořovice s Boskovicemi. Cvočkaři otevřeli skóre v sedmé minutě, kdy z levého kruhu vypálil Komínek a brankář Musil neudržel puk ve své výstroji. Na konci prvního dějství udeřili Hořovičtí podruhé. Žmola se rozjel ze středního pásma a svým pokusem nedal Musilovi žádnou šanci na úspěšný zákrok. Třetí gól svého celku a svůj druhý v zápase poté v 18. minutě přidal Václav Komínek.

Boskovice se mohly radovat ze vstřelené branky pouze jednou jedinkrát. Přesilovou hru zužitkoval Novotný. Poslední slovo ale měly opět Úhřetice. Ve 20. minutě dorazila puk za brankářova záda zcela volná Tereza Plosová, na konečných 5:1 pro Cvočkaře stanovil svou třetí trefou Václav Komínek. Hořovice zdolaly Boskovice 5:1 a postoupily do semifinále.

Totéž dokázal i domácí Přerov. Hanáci doslova rozcupovali svého protivníka z Černošic. Za první poločas mu nasázeli hned čtyři branky. Tlak Night Birds poprvé vyvrcholil přihrávkou Hanáka a trefou Macháčka. V deváté minutě se po individuální akci prosadil Janek, v jedenácté minutě se přesnou střelou k tyči po pasu od Šťastného prezentoval Jan Hanák. Ten také gólový účet prvního dějství uzavřel. To, když jel sám na branku a procedil puk mezi betony své poslední překážky.

Ve druhé části zkompletovali Macháček s Hanákem hattrick, podruhé skóroval Janek a mezi úspěšné střelce se zapsal i Přeslička. Černošičtí si připsali alespoň čestné úspěchy. První měl na svědomí Hlaváček, druhý po střele do šibenice Váňa. Přerované triumfovali vysoko 9:2.

Střet o páté místo proti sobě svedl poražené z předchozích dvou zápasů. Po první půli držely Boskovice nad Černošicemi těsné vedení v poměru 4:3. Druhou půlku ale pro změnu zvládly rozdílem jediného přesného zásahu lépe Černošičtí. O tom, kdo se umístí na páté, a kdo na šesté pozici, tak za nerozhodného stavu 6:6 muselo rozhodnout až prodloužení. V něm po devíti sekundách pronikl s kotoučem na hokejce Grulich, prudkou střelou rozvlnil síť a zařídili boskovickému týmu vítězství.

Ve starších žácích si pro postup došly stejné týmy jako o kategorii níž. Hořovice převálcovaly Uherský Brod 8:1. V šesté minutě se prosadili Adamec s Uhlířem, v sedmé minutě uspěl Plos a v osmé zapadla do sítě střela z hole Kvasničky. Na 5:0 pro Cvočkaře zvýšil ve 13. minutě svým druhým gólem v zápase Adamec, jedinou branku Brodských si připsal Maglen. Po pauze Hořovičtí ještě skóre upravili, a to prostřednictvím tref Plose, Vitáska a Uhlíře.

Ještě větší kanonádu, než Hořovice předvedli přerovští Night Birds. Ti sestřelili Parrots z Úhřetic 15 brankami. Do prvního poločasu jich naskládali osm, do druhého devět. Úhřetice se prosadily pouze jednou a Hanáci tak drtivým způsobem sebrali místenku v semifinále pro sebe.

Na Uherský Brod a Úhřetice zbylo utkání o pátou pozici. Ve druhé minutě dostal puk mezi brankářovými betony Chabada, za Brodské srovnal Abazaj. Parrots pak svému sokovi utekli na rozdíl dvou branek, o což se svými góly postaral Paleček. Za Uherský Brod snížil Maglen, Úhřetickým vrátil dvoubrankové vedení Kubíček.

Z gólového účtu Parrots to ovšem na nějaký čas bylo všechno. Z bezprostřední blízkosti se nemýlil Kondl, z trestného střílení pak za Uherský Brod srovnal Maglen. Ve 20. minutě se ale Úhřetice opět chopily vedení. Nepokrytý Adam Kubíček proměnil dorážku z předbrankového prostoru v hattrick. Jeho branka se nakonec ukázala i jako vítězná, na konečných 6:4 pro Papoušky ještě upravil Panchártek.