Zlín nejprve odvrátil v závěru konec, nakonec postoupil přes Hradec po třetím utkání

Zlín nejprve odvrátil v závěru konec, nakonec postoupil přes Hradec po třetím utkání

Hradec Králové tahal ve druhém semifinálovém utkání proti Zlínu dlouhou dobu za delší konec, jenže Devils se nevzdávali a dvě minuty před koncem srovnali stav. V samostatných nájezdech poslali sérii do rozhodujícího třetího utkání, v němž poslal Zlín do finále Petr Šenkeřík.

V úvodu utkání přišla trojice vyloučení, Hradec Králové využil svou druhou početní výhodu, když brankář Huf ležel roztažený přes celé brankoviště, ale přesto ho Filip Kuťák prostřelil – 1:0. Sedm vteřin před první sirénou přišlo vyrovnání, Mahdal nejprve předvedl dobrý zákrok, na tvrdou střelu Petra Šenkeříka ihned po vhazování už ale nestačil – 1:1.

Na další změnu skóre se čekalo až do 19. minuty, kdy poslal Zlín do vedení rychlou střelou zápěstím Michal Gago – 1:2. Za necelé tři minuty ale přišlo ze strany Hradce Králové k vyrovnání, po rychlé souhře s Lukášem Novákem nedal Filip Kuťák Hufovi šancí střelou zápěstím – 2:2.

Hradec Králové ustál na konci druhé části přesilovku soupeře a ve 27. minutě šel znovu do vedení, z nenápadné akce dokonal hattrick Filip Kuťák – 3:2. A pro domácí bylo ještě lépe o dvě minuty později, počkali si na další šancí, Filip Kuťák našel u levé tyče Filipa Hronka, jenž se tvrdou ranou nemýlil – 4:2. Jenže Devils nečekali s gólovou odpovědí dlouho, Jan Vyoral zužitkoval přesnou nahrávku od Gaga – 4:3. Hradec Králové trochu více uklidnil před konce třetí části Filip Kuťák, jenž sice napoprvé Hufa nepřekonal, ale z dorážky už si poradil lépe – 5:3.

O zdramatizování závěru utkání se postaral ve 40. minutě po nahrávce od Váni David Hrazdíra – 5:4. Zlín sice poté inkasoval menší trest, i přes oslabení se ale dokázal prosadit Jiří Karafiát, jenž srovnal stav – 5:5. Hradečtí početní výhodu nevyužili, vedení na svou stranu si ale vzali po jejím konci zásluhou Lukáše Půlpána – 6:5. Zlín pokračoval v tuhém boji a dvě minuty před koncem přišlo další srovnání, o které se postaral svým druhým gólem v utkání David Hrazdíra – 6:6. 

V pětiminutovém prodloužení se o vítězi druhého semifinále nerozhodlo, přišly tak na řadu samostatné nájezdy, které v prvních dvou sériích nenašly úspěšného střelce. Po otočení pořadí exekutorů rozhodl o tom, že série půjde do třetího utkání Richard Kobylík – 6:7.

Třetí utkání trvalo sedm minut, šance byly k vidění na obou stranách. Do finále poslal Zlín parádní akcí Petr Šenkeřík, jenž po kličce zakončoval do odkryté části branky – 0:1.

Jiří Novák (trenér ILHK Hradec Králové): „Po prohraném utkání se všechno špatně hodnotí, nicméně trochu nás svazovala nervozita. V prodloužení už je to otázka nějaké náhody a štěstí, to jsme bohužel neměli. Gratulujeme soupeři a přejeme mu, aby si ten sen v letošní sezoně splnil on.“

Aleš Bachánek (trenér IHC Devils Zlín): „Druhé utkání jsme hráli tak, jak jsme potřebovali. Hráli jsme zezadu a věděli jsme, že soupeř začne dělat chyby. Dotahovali jsme, i přestože jsme měli trochu smůlu, tak jsme nakonec prodloužení i nájezdy zvládli a jsme spokojení.“


23.06.2018 19:30| 2.kolo| Hradec Králové| 98 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Devils Zlín
6:7 SN
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
08:49ILHK Hradec KrálovéPPG1:0Filip KuťákDaniel Voženílek, Filip Hronek
11:53IHC Devils Zlín-1:1Petr ŠenkeříkJiří Karafiát
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:52IHC Devils Zlín-1:2Michal GagoJan Vyoral
21:17ILHK Hradec Králové-2:2Filip KuťákLukáš Novák
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:46ILHK Hradec Králové-3:2Filip Kuťák
28:55ILHK Hradec Králové-4:2Filip HronekFilip Kuťák
30:36IHC Devils Zlín-4:3Jan VyoralMichal Gago
35:08ILHK Hradec Králové-5:3Filip KuťákFilip Hronek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:42IHC Devils Zlín-5:4David HrazdiraVladimír Váňa, Jiří Karafiát
41:19IHC Devils ZlínSHG5:5Jiří Karafiát
42:06ILHK Hradec Králové-6:5Tomáš Půlpán
46:04IHC Devils Zlín-6:6David HrazdiraRichard Kobylík
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
53:00IHC Devils ZlínPPG6:7Richard Kobylík
Prodloužení
bez branek