Hodnocení semifinálové série pohledem Filipa Kuťáka a Petra Šenkeříka

Hodnocení semifinálové série pohledem Filipa Kuťáka a Petra Šenkeříka

Semifinálová série mezi Hradcem Králové a Zlínem nabídla divákům skvělou podívanou, jelikož Zlín po dramatickém závěru poslal sérii do třetího utkání a v něm rozhodl o svém postupu. V pozápasových rozhovorech sdělil své pocity po postupu střelec rozhodující branky Petr Šenkeřík a ztracenou sérii komentoval Filip Kuťák.

Hradec Králové měl semifinálovou sérii dobře rozehranou, první zápas vyhrál a v druhém si držel vedení na své straně. Jenže nakonec mu nepomohly ani čtyři vstřelené branky Filipa Kuťáka, když vypadl po rozhodujícím třetím duelu s náhlou smrtí. „Prohra je ve sportu asi ta nejhorší věc, která může být, obzvlášť takhle před branami extraligy. Ale s tím se musí ve sportu počítat. Myslím si, že jsme měli druhé utkání po většinu času pod kontrolou. Podle mě je poslední krok ten nejtěžší a teď se to ukázalo,“ smutnil po vypadnutí v semifinále Final Four Kuťák.


O vyřazení domácího Hradce Králové se v rozhodujícím utkání postaral pohlednou akcí Petr Šenkeřík, jenž společně s celým týmem i přes nepříznivý vývoj neztrácel naději na zvrat. „Všichni jsme unavení, vyčerpaní, ale určitě to stálo za to. Pořád jsme si šli za tím, věřili jsme, že je můžeme porazit. Myslím si, že ten chtíč, snaha klid na hokejce v nájezdu to asi rozhodl,“ řekl střelec postupové branky.