Přerov deklasoval Kladno a ve finále starších žáků vyzve Zlín. Druhé semifinále se nedohrálo

Přerov deklasoval Kladno a ve finále starších žáků vyzve Zlín. Druhé semifinále se nedohrálo

První semifinálové utkání Mistrovství České republiky starších žáků obstarali inline hokejisté Přerova a Kladna. Domácí Nights Birds zvládli utkání mnohem lépe a po vítězství 6:2 postoupili do finále. Druhé semifinálové utkání se nedohrálo, poté co Hořovice v 19. minutě odmítly pokračovat. Do finále tudíž postoupil Zlín, který tou dobou vedl 4:0. O bronz si to rozdají Kladno a Hořovice.

Přerov nedal Zlínu šanci, zahraje si o titul
Přerov měl výborný vstup do utkání, od samého počátku neomylně směřoval za postupem do finále. Jako první se do kolonky střelců zapsal Martin Ryšavý, který potrestal nedoraz v obraně hostů. O pět minut později navýšil Marian Koblížek, tentokrát byl Ryšavý v roli asistenta. Ještě do poloviny utkání přidali Přerovští dva přesné zásahy, v poslední minutě se v rozmezí 24 sekund trefili Stanislav Svozil a Matyáš Fasner.

Ve druhém  poločase plynule pokračovala převaha domácích Night Birds, kteří v 17. a 18. minutě znovu dvakrát rozvlnili síť kladenské branky. Nejprve překonal Pulce z dorážky Tomáš Hanák, poté mířil do černého Patrik Tarnoczy. Od stavu 6:0 přeci jen Přerov trochu polevil na tempu a Kladenští toho využili ke korigování skóre. Nejprve smazal čisté konto Postavy Oskar Hass a poté na konečných 2:6 upravil povedenou ranou  Jakub Votoupal.

Po kontumaci Hořovic postoupil do finále Zlín
Zlín měl výborný nástup do zápasu, hned z jedné z prvních akcí se dokázal prosadit, když Šindelek oslovil přesným pasem Dominika Lužu a ten neomylně zavěsil. Zlínská převaha trvala i v následujících minutách, dalším, kdo překonal hořovického brankáře, byl v sedmé minutě Lukáš Chludil, který se posadil po hezké individuální akci. O minutu a půl později už to bylo 3:0 pro Zlín, když se prosadil Matyáš Peprna.

Na konci prvního poločasu došlo k hromadné strkanici, při které byl zraněn jeden z hráčů Hořovic. Ve značně nervózní  a vypjaté atmosféře se pokračovalo druhým poločasem. Po dvou minutách došlo k bitce mezi zlínským Šindelkem a hořovickým Plosem, po které byli oba rváči vyloučeni do konce utkání. V 19. minutě se prosadil Lukáš Chludil a Zlín vedl už 4:0. Poté se hrálo ještě dalších 30 sekund a následně tým Hořovic odešel do kabin, protože se mu nelíbilo vedení zápasu.

Utkání tím pádem bylo kontumováno  ve prospěch Zlína a Devils si zahrají o titul starších žáků proti domácímu Přerovu.