Mistrem Stilmat extraligy inline hokeje se stal tým Prague Rats

Mistrem Stilmat extraligy inline hokeje se stal tým Prague Rats

HRADEC KRÁLOVÉ – Hodinu po poledni měla Stilmat extraliga na programu svůj absolutní vrchol – finálový zápas mezi Rats Praha a IHC Devils Zlín. Finále mělo od začátku jasný spád, Hráčům Devils utekl začátek především kvůli velkému počtu vyloučených hráčů, které Prague Rats nemilosrdně trestali. Postupně tak zlínské manko narostlo až na propastných sedm branek, což již bylo nad jejich ďábelské síly. Putovní pohár Stilmat extraligy inline hokeje tak míří do hlavního města zásluhou výhry Rats v poměru 9:3.

Finále Stilmat extraligy mezi Prague Rats a IHC Devils Zlín nabídlo od prvních minut svižný hokej plný osobních soubojů a velkých šancí. Ihned v úvodu měl velkou šanci Rubeš v dresu Rats, nastřelil však pouze tyčku. Se svou druhou šancí již ale poradil lépe. Po přihrávce od Kafky potřeboval sice dva pokusy na to, dostat puk za brakovou čáru, nakonec ale početní výhodu Pražanů dokázal využít. Další branky již v úvodní čtvrtině nepadly, šancí ale nebylo málo. Za zmínku stojí například střela Janeby, která nadělala problémy brankáři Michajlovi. Po úvodní části duelu však Zlínští museli dohánět ztrátu jedné branky.

Hráči v modrých dresech zabrali ihned od úvodních momentů druhé čtvrtiny, a zatlačili soupeře v jeho obranném pásmu. Na gól si ale museli chvíli počkat. Nevyužitá přesilová hra jim nemusela vadit, neboť Michal Gago nabral rychlost a z kruhu poslal svou střelu zápěstím přesně k tyčce. Inkasovaná branka jakoby Pražany probudila, ani Zlínští se ale nechtěli nechat zahanbit. Rats však ukázali, co bude jejich silnou zbraní. Stačilo totiž jen pár sekund z vyloučení Jiřího Karafiáta a Huf již znovu lovil puk zpoza svých zad poté, co se trefil znovu Tomáš Rubeš. Také třetí přesilová hra znamenala drtivý tlak ze strany pražského celku, tentokrát ale gólovou tečku neměla. Byl to však jen chvilkový výpadek, neboť po dalším zlínském vyloučení se znovu měnilo skóre, tentokrát díky Petru Kafkovi.

Ani třetí čtvrtina nezačala pro Zlínské dobře, znovu byli posláni do oslabení a znovu inkasovali. Autorem čtvrté branky Rats nebyl nikdo jiný než Tomáš Rubeš, který tak zkompletoval hattrick. Také Zlínští se dožadovali přesilové hry, avšak rozhodčí zůstávali klidní. Rats následně ukázali, že nepotřebují přesilové hry k tomu, aby stříleli góly. Své individuální dovednosti předvedl Jakub Bernad, který bekhendem dostal puk nad rameno zlínského Hufa. Zlínsští se snažili dohnat manko, naproti tomu ale znovu inkasovali. V obranném pásmu Zlína se dostal k puku Jakub Bernad a využil své příležitosti. Ani to ale nebylo z dílny Prague Rats vše. Sedmou branku do sítě Zlína nemohl dostat nikdo jiný než Tomáš Rubeš, který následně přidal i svůj pátý gól.

Závěrečná část duelu byla ze strany Rats již klidná. Svůj náskok si Pražané bezpečně pohlídali. Zlín ještě korigoval skóre na konečných 3:9 zásluhou  Petra Šenkeříka a Jana Vyorala, více však již nedokázali a museli se spokojit se stříbrnými medailemi. V Kabině Rats naopak mohli vypuknout zlaté oslavy. 

Ohlasy po zápase:


Martin Mecera (Prague Rats): "Vzhledem k tomu, jaké jsme na začátku sezony měli problémy, tak jsme si kladli postupné cíle. To říkám zcela bez legrace. Chtěli jsme postoupit do play off. Poté jsme se rozehráli. Kluky, kteří měli rozehrané sezony jinde, jsme nahradili dalšími a ti nám ohromně pomohli, za což jim chci poděkovat. Postupně se tým sehrál, naprosto fantastický byl Martin Michajlov, který je aktuálně nejlepší brankář současného inline hokeje. Ten nás k titulu doslova dotáhl. První i druhá lajna už ani nepotřebuje koučovat, na to se krásně kouká, hrají úžasný inline." 

Ivan Tomaštík (IHC Devils Zlín): "Začnu dnešním zápasem. Prohráli jsme, samozřejmě to mrzí, ale musím uznat, že soupeř byl lepší. Porazily nás bohužel přesilovky, naše fauly byly zbytečné. Máme ale velmi mladý tým a myslím si, že jsme udělali velký kus práce a ušli velký kus cesty. Uvidíme, co bude příští rok. Stříbro je pro nás vlastně zlatý výsledek, protože kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme stříbrní, asi by tomu nikdo z nás nevěřil."


24.06.2018 13:00| 5.kolo| Hradec Králové| 120 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Devils Zlín
9:3
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 4:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Tomáš Veselý

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
03:14IHC Prague RatsPPG1:0Tomáš RubešPetr Kafka, David Bernad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:46IHC Devils Zlín-1:1Michal Gago
16:56IHC Prague RatsPPG2:1Tomáš RubešDavid Bernad
22:43IHC Prague RatsPPG3:1Petr KafkaDavid Bernad, Tomáš Rubeš
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:50IHC Prague RatsPPG4:1Tomáš RubešJakub Bernad, David Bernad
27:00IHC Prague Rats-5:1Jakub BernadRadek Pavlata
30:40IHC Prague Rats-6:1Jakub Bernad
33:00IHC Prague Rats-7:1Tomáš RubešJakub Bernad
34:37IHC Prague Rats-8:1Tomáš RubešPetr Kafka
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
42:16IHC Devils Zlín-8:2Petr ŠenkeříkPetr Zámorský, Jan Vyoral
43:10IHC Prague Rats-9:2Petr KafkaTomáš Rubeš
46:17IHC Devils Zlín-9:3Jan VyoralRichard Kobylík, Jaroslav Janeba